Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pěkný večer,

vzhledem k faktu, že zde diskutující vůz nevlastní a mají s ním minimum zkušeností, je relevantnost jejich vyjádření minimální.

14 dní jsem majitelem Škody Kodiaq 2.0Tdi 110kW manuál Style, DCC , nezávislé topení, max. výbava, najeto 2359km.

Zkušenosti-vlastněné vozy, od Favoritu, přes Octavii I a II, Superb II a II kombi, Superb III.

Jezděné vozy Audi A6, Passat poslední generace, C5.

Důvod ke změně vozu-fantastická cenová pobídka od dealera, od něhož je to již 4.vůz.

Ročně najedu cca 50 000km 50% dálnice. Hlavním kriteriem výběru vozu je value for money, prostor, pohodlí, mám dva pubertální syny a fantastickou manželku. Mám ve zvyku se o vůz starat, 1.výměna oleje do 1 500 km, dále pak po 10 000 včetně filtrů.

Kodiaq má zatím dlouhodobou spotřebu 6,6l, u Superbu III po 80 000km jsem měl 6,2-spotřeba výborná, motor je po primárním zajetí, pomalu jej vytáčím do vyšších otáček.

Vůz je pohodlný, podvozek perfektně odladěný, jednotlivé režimy lépe vychytané jak u prvních Superbů III. generace, na vozidle jsou 17 zimní pneu Nokian  65 bočnice-jsou to papuče!!

Vynikající odhlučnění podvozku, naprosto nezvyklé u Škodovky. Jízda hladká, pohodlná, tichá, slabší diesel sedí charakteru vozu perfektně.

Vůz nevlastním proto, abych na někoho nějak působil, popř. si něco dokazoval. Jsem si vědom svých schopností a nepotřebuji vozem zvyšovat sebevědomí a masírovat ego.

Respektuji názory ostatních, je na každém, jaký vůz si koupí a v jakém jezdí.

Pokud máte otázky, rád je zodpovím.

Vloženo

Toto téma je v hospodě - takže to zde podle toho vypadá.

Není třeba se kvůli tomu rozčilovat.

Možná by bylo lepší si založit vlastní téma - ve Váš Kodiaq.

I když nezaručuji že i tam se neobjeví škarohlídské komentáře.

Vloženo

Ano právě ta životnost je zásadní otázka. Je to dáno tím že menší obsahy se pohybují ve vyšších otáčkách a tím dochází k zvýšenému namáhání materiálu a při nedostatečném dimenzování je předurčená životnost. O spokojenosti se dá říct až po 5 letech bezproblémového používání.

Vloženo
před 8 hodinami, Lukason napsal:

Je videt, ze poptavka je obrovska. Resp. po vsem.

Aktual. dodaci doba k 13.3. 2017

Active, Ambition :  12 - 14 týdnů

Style:     36 - 38  týdnů

:kol-47:

Mno já bych se tou dodací dobou moc nechlubil - je to spíše neschopnost (nemožnost) pružně reagovat na poptávku.

Vloženo

To bych netvrdil. Skokove takovych objednavek. to proste byt musi. To ze nejsou schopny reagovat, to by se dalo tvrdit i u dalsich automobilek,.. treba na BMW M2 cekas vic nez rok. ;)

• Pozitivní 1
  • Negativní 2
Vloženo

Tak ono je potřeba brát v potaz i to, že mají malou výrobní linku. Skládají tam Superby, Yeti, Kodiaq a tuším, že ještě Atecu od SEATu. To je celkem nálož na to, že jde o relativně malinkou výrobní linku. Na druhou stranu máš pravdu... koho to zajímá. Měli by reagovat trochu jinak a hlavně měli čekat, že nebudou stíhat výrobu. Hlavně když je o Superby tak brutální zájem.

Vloženo
Před hodinou, stanmar napsal:

Mě ale BMW nezajímá, zde jsem na foru o škodovkách....

Tak pak nechapu ale tvuj komentar teda kamarade :D ..... To brecis teda ale na spatnym dvore a i tak ti to muze byt preci jedno. 

A kdyz se tedy neptas na ostani automobilky, tak jakto chces normalne vysvetlit ? U vsech je to teda pak v absolutnim poradku ? ;) 

Jednoduchy, chces - pockej si. Nechces, pockej si jinde :kol-47:

• Pozitivní 2
  • Negativní 1
Vloženo
před 16 hodinami, Lukason napsal:

Tak pak nechapu ale tvuj komentar teda kamarade :D ..... To brecis teda ale na spatnym dvore a i tak ti to muze byt preci jedno. 

A kdyz se tedy neptas na ostani automobilky, tak jakto chces normalne vysvetlit ? U vsech je to teda pak v absolutnim poradku ? ;) 

Jednoduchy, chces - pockej si. Nechces, pockej si jinde :kol-47:

Já nebrečím, i kdybych jej chtěl, tak na Kodiaqa podle mých představ prostě v současnosti nemám. Takže mi může být a taky že je dodací lhůta šumák.

Spíše jsem reagoval na toho Tvého smajlíka pod tím termínem dodání verze Style - 36 až 38 týdnů a za tím zdvižený palec....To mě fakt rozesmálo :D

Vloženo
před 3 minutami, stanmar napsal:

Já nebrečím, i kdybych jej chtěl, tak na Kodiaqa podle mých představ prostě v současnosti nemám. Takže mi může být a taky že je dodací lhůta šumák.

Spíše jsem reagoval na toho Tvého smajlíka pod tím termínem dodání verze Style - 36 až 38 týdnů a za tím zdvižený palec....To mě fakt rozesmálo :D

Tak ten byl samozrejme lehce arogantni, jako ze fajn, ze jeste delsi doba dodani, resp. vyroby :D

Vloženo

Tři roky po sobě Škoda Auto. A každý rok auto, které ŠA vypustí do světa. Jak sladké. :lol:

Ale stále lepší Kokodák než Peugeot 3008, který to vyhrál celosvětově.

Vloženo
před 18 hodinami, stanmar napsal:

Neboj, oni se všichni dočkají. Bude to sice import z Ukrajiny, ale všichni svá auta dostanou. :)

http://www.auto.cz/skoda-auto-zacala-montovat-kodiaq-na-ukrajine-104386

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...