LUK87 Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 (editace) Zdravím, mám možná pro někoho blbý dotaz. Problém se jedná na motoru 1.9TDi 81kW ASV a zkusím to popsat o co jde. Před rokem jsem si nechal čistit turbo a trochu i čipnout pro oživení koníků. Vše mi udělal jeden expert z Hradce Králové. Po tomto zákroku auto jelo jako drak a nevěřil jsem vlastním očím jak to perfektně jede, ale už tehdy mi bylo řečeno že turbo toho má dost a může mi kdykoliv odejít. Těsně před zimou to přišlo a měnil jsem s kamarádem turbo za repasované. Výměna byla provedena bez problémů a na první zkušenost s výměnou i dosti rychle. Včetně turba se ještě měnila váha vzduchu, ventil N75 a podtlakové hadičky. Po výměně těchto veškerých komponentů už auto nemá takový výkon co s tehdy čerstvě vyčištěným turbem a načipováním. Ptám se tedy zda se muselo po takovém zákroku nějak sáhnout do jednotky a udělat nějaké úpravy či čip provést znovu? Jsou rozdíly v délce posuvného táhla co vede z podlakového ventilu a hýbe celým mechanismem lopatek? Musela se tato délka táhla upravit dle původního turba (seštelovat)? Prosím o každou radu. Zárověň žádám zda tento článek čte Petr z Hradce Králové co čistí turba, aby se mi ozval formou zprávy, ztratil jsem na tebe kontakt a hodila by se mi tvoje zkušenost. Děkuji Lukáš Editováno: 16. Duben 2013, autor: LUK87 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparco gti Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 (editace) repas turbo uz nepojde ako origo co si mal,treba tam postelovat banku a mozna aj cerva lebo turba po repase uz nejdu tak od spodu,kazde turbo po repase mau nekau turbo dieru od spodu Editováno: 16. Duben 2013, autor: sparcp gti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Turbo jde chipnout? Jak víš, že jsi to měl chipnuté. Měl jsi to na brzdě a viděl jsi křivku před a po? Viděl bych to tak, že když ti čistil turbo, tak ti to udělal formou výměny. Pak se mohlo stát, že ti tam dal jiné větší, nebo které mělo upravené tělo a větší lopatky a pak by auto mělo větší zátah. To turbo taky nemuselo být už v plné síle a pak ti odešlo. Pak jsi ho vyměnil a dal tam to co tam patří a větší výkon se ti najednou ztratil. A není čištění turba jako čistění, na to pozor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparco gti Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 (editace) asv maju 11lopatkove je mozne ze ti daly 9 lopatkove na ahf a nie je repas ako repas! Editováno: 16. Duben 2013, autor: sparcp gti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUK87 Vloženo 16. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 (editace) Na brzdě jsem to bohužel neměl, ale to auto jelo podstatně lépe než teď. 180km/h tam bylo v cuku letu. Formou výměny to určitě takto neudělal, to bych poznal při výměně za to repasované které bylo totožné a určeno dle čísla pro tento motor. Dělal mi to tehdy jeden chlápek z Hradce na doporučení lidí tady na foru. Máš pravdu že turbo už nebilo úplně v dobrém stavu to mi taky při předávce auta bylo řečeno. EDIT: sparcp gti: A to je taky možné. To jsem nevěděl že jsou i takové rozdíly. Editováno: 17. Duben 2013, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 (editace) Tak když jsi to neměl na brzdě, tak nepiš nic o chipu, protože k tomu nemáš důkaz. Tohle téma se tu několikrát probíralo. Chipování někde na parkovišti je nesmysl. Pošlu ti super chip poštou a obálku musíš dát někam blízko k motoru aby to fungovalo. Nechápu, že lidi pořád věří takovým nesmyslům. Nechával jsem repasovat už desítky turbín ale jen ve firmě která to dělá XY let a dává na to záruku. A nikdy jsem neměl problém, že by mělo menší výkon. Dělají i úpravu turba, kde udělají repas, vyfrézují vnitřek těla, tím se tam vejdou větší lopatky a turbo má o něco větší výkon. Přečti si prosím, jak probíhá dokonalé vyčištění turba. Editováno: 16. Duben 2013, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUK87 Vloženo 16. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Dík za objasnění. Říkal jsem si že tomu asi tak bude a že můj dotaz bude stupidní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 Jinak všechny turba jsem dělal jen tady a můžu doporučit. http://www.specialturbo.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.