Joscer Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Měl bych následující dotaz. Je možné, že prodejce při předávání nového auta nepředá velký techničák s tím, že ho majitel nového auta dostane až po připsání příslušné částky peněz na účet prodejce? Jaké s tím máte zkušenosti. Je to běžný jev nebo jen výstřednost konkrétního prodejce? Může se vůbec jet s novým autem, když nemohu při kontrole předložit velký techničák při jízdě s převozní RZ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 (editace) S převozní značkou můžeš jezdit [ za ucelem prihlaseni :-) ] i bez technicaku a měl by jsi mít u sebe dokument o nabytí auta [ napriklad kupni smlouvu ]. Me ho taky dali pozdeji protoze jim ho udajne Skodovka preda az pokud je zaplacena zaloha, nebo jina castka. Vyrobce jim ten velky technicak posle skrze nejakou banku nebo notare, ktery technicak uvolni az po zaplazceni prislusne castky. - aspon tak mi to prezentovali. Jo a jeste by jsi mel mit nejakou docasnou zelenou kartu a urcite by auto melo byt jiz pojisteno. Editováno: 18. Duben 2013, autor: runner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Mě řekl prodejce, že až auto dovezou do saloonu, vystaví doklady pro platbu doplatku akontace, auto připraví k převzetí a až po připsání částky na účet bude předávačka. Zeptám se ho na to ještě a taky zjistím to pojištění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joscer Vloženo 18. Duben 2013 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 (editace) S převozní značkou můžeš jezdit [ za ucelem prihlaseni :-) ] i bez technicaku a měl by jsi mít u sebe dokument o nabytí auta [ napriklad kupni smlouvu ]. Me ho taky dali pozdeji protoze jim ho udajne Skodovka preda az pokud je zaplacena zaloha, nebo jina castka. Vyrobce jim ten velky technicak posle skrze nejakou banku nebo notare, ktery technicak uvolni az po zaplazceni prislusne castky. - aspon tak mi to prezentovali. Jo a jeste by jsi mel mit nejakou docasnou zelenou kartu a urcite by auto melo byt jiz pojisteno. S tím pojištěním je to jasný, to musí být. Stejně tak musí řidič u sebe mít doklad o nabytí auta. Mě šlo jen o ten velký techničák. Trochu úsměvné je to, že bez velkého techničáku lze jezdit, ale převozní RZ opravňuje víceméně jen k jízdě z důvodu provedení registrace vozidla. A při této registraci je velký techničák potřeba. Kruh se uzavřel. A proč jsem se na to ptal? Už se mi to stalo před třemi roky, když jsem kupoval Fabii. Auto už jsem měl, jezdil jsem s převozní RZ a techničák jsem dostal až devátý den od převzetí vozidla. Tak jsem teď sondoval, jestli mě to čeká znova nebo jestli to byl před třemi roky nějaký exterém či zvůle prodejce. Tenkrát mě mě napadlo, že třeba mými penězi potřeboval na pár dní něco "zalepit" a až dostal další kačky od dalšího zákazníka, tak zalepil to moje a pak teprve jsem dostal techničák od něj, protože on ho získal od fabriky. Editováno: 18. Duben 2013, autor: Joscer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Muzes pockat a nechat po zaplaceni auto u prodejce nez prodejce penize posle tomu kdo vyda velky technicak a pak si auto vyzvednout uz s technicakem, nebo si jej muzes pri zaplaceni prevzit a cekat nez prodejce penize vymeni za technicak. Ja jsem auto prevzal zaroven pri zaplaceni a pak jsem tri dny jezdil bez technicaku. Prodejce mi zaroven vyridl i RZ a maly technicak, takze pak jsem si asi po 3. dnech od prevzeti a zaplaceni prijel pro RZ a technicke prukazy k prodejci. Vyrizeni RZ jsem mel zadarmo jen jsem musel dat plnou moc k tomu aby auto na me mohli napsat. Celkem solidni pristup a bylo to i rcyhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 hmm, ja dam za prihlaseni 1300 Kc, nebo aspon tak to tvrdi prodejce.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 no za prihlaseni se plati na urade 800kc tusim, nic navic po me nechteli a dali mi i strvrzenku z toho uradu ze to stalo prave tech 800. Prodejce mi to zaregistroval zdarma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rapidka Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 1300,-?? vždy je 800,- kolek...cesta na úřed a vyřízení-zdarma ..jako pozornost pro zákazníky za to že u nich koupil auto za několik set tisíc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 přesunuto z tématu čekání na Rapida Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 já jsem jezdil asi týden na převozku s fakturou než jsem dostal vyřízené doklady včetně RZ na náklady (800,-kč) prodejce, pojistku jsem měl už týden před převzetím na VIN a dodatečně byla doplněna RZ pojišťovnou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Takže moje poznatky (zkrácená citace prodejce) : - předání vozu může proběhnout až po připsání celé částky akontace úvěru na účet prodejce. VTP se žádají u ŠkoFINU cca 3 dny před předáním vozu apokud s tím spol. ŠkoFIN souhlasí, mohu vám jej předat v den převzetí vozu. U ŠkoFINu je výhodou, že VTP můžete obdržet v den předání vozu. U jiných úvěrových společností se VTP vydá až po proplacení výše úvěru ze strany úvěrové spol. prodávajícímu. Mnohokrát se již v minulosti stalo, že nám úvěrová spol. neproplatila zbytek kupní ceny vozu a my jsme již zákazníkovi vydali TP. Ale v případě spol. ŠkoFIN dostanete VTP na den předání. - vozidlo je pojištěno ihned ode dne převzetí vozu, to nezávisí na registraci vozu na DI a SPZ, převozní značky platné 10 pracovních dnů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.