OctavicaT Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Ahoj, pořídil jsem si autohifi ale teď řeším problém,mám Octavku 1.9TDi.Baterku mám myslím na 70A ale u napájení k zesíku mám pojistku na 60A,takže když se to pokusím zapojit a zapnout tak bude po ní že?Vím že je to hloupá otázka ale radši se zeptám.Předem dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fufal Vloženo 4. Květen 2013 Sdílet Vloženo 4. Květen 2013 Máš to v pořádku. Jištění podružných spotřebičů musí být vždy nižší, než je hlavní zdroj napájení. Je to jako u pojistek co máš v domácnosti. Všechna světla doma máš jištěna 10A, zásuvky zas 16A, avšak hlavní domovní jistič máš nejpravděpodobněji 25A. Z toho plyne, že zesík je jištěn jen na 60A a pokud jej přetížíš, spálíš jeho pojistku, ale neublížíš baterii, která zvládne zátěž až do 70A. V opačném případě by baterie nestačila pro výkon zesíku a pomalu a jistě by si jí zabil. Tvoji výhodou k instalaci autohifi je, že máš diesela, který potřebuje větší startovací proudy a má pro to taky dostatečně dimenzovanou baterii. Zvládne vyšší odběrové zátěže při startování a proto také zvládne v provozu výkonnější autohifi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 5. Květen 2013 Sdílet Vloženo 5. Květen 2013 ...hodnota pojistky nemá nic společného s kapacitou baterie...důležitým údajem, který je nutný pro výpočet hodnoty pojistky je výkon zesilovače...pak až nastupuje ona kapacita baterie jak dlouho vydrží sestava hrát a to je úměrné její kapacitě a příkonu zesilovače. Pokud bude v sestavě SW nedoporučuji hrát dlouho bez nast. motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.