Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Může se někdo podělit o konkrétní zkušenosti s výdrží LED žárovek do parkovaček? Mám od pátku Rapiďáka a ty žluté s xenony vypadají fakt dost blbě, no všude čtu, že ledky z číny po chvíli odcházejí, tak se mi to zase nechce 2x do roka měnit. Díky.

Vloženo

Já už jsem zkoušel 3 typy z různých cenových relací a bohužel většinou po 3 - 6 měsících odcházely. Tedy nepřestaly svítit, ale některý z čipů začal poblikávat a z kabiny to ani třeba nešlo vidět. Takže pravidelně kontroluji a zkouším dále. To hnusné žluté světlo od žárovek ke xenonům už nechci.

Vloženo

Zeptám se hloupě, ale objednal jsme led T10 a tak nějak předpokládal, že nebude problém, ovšem žárovka jde do patice zasunout velmi ztuha a nesvítí, jsou ještě nějaké "podruhy" u té T10? Viz. foto:

původní:

IMG_20160926_151812.jpg

nové:

IMG_20160926_154624.jpg

Vloženo (editace)

Tak po opětovné zkoušce pootočení o 180 stp. už fungují a o levý světlomet jsem si solidně podral kloub palce, ale baterka se mi sundávat nechtěla (odstrojování vyrovnávací nádržky chladící kapaliny, baterky apod. jsem si u Nissana při výměně žárovek užil dost).

Každopádně ta bílá za to stojí, super mám radost :)

Editováno: , autor: Atrani
oprava
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravím. Již dva měsíce jsem majtelem Rapidu a už hledám co se dá zlepšit. Vyměnil jsem žárovky v interieru za led a teď hodlám měnit světla. Mám xenony, takže už jsem k nim objednal w5w led, ale stále si nevím rady s H15 tedy denním svícením (dalkovýma). Mohl by mi někdo poradit? Uvažoval jsem o těchto. Ale jak to bude fungovat s dálkovýma? (popravdě jsem dálkove využil jen při blikáni na protější řidiče)

Vloženo

Já se k výměně dálkových taky zatím nemůžu dokopat, protože xenony svítí tak dobře, že dálku skoro nepoužívám. Jestli je objednáš, tak pošli fotku, jak to svítí ;)

Vloženo

No o ty dálkove mi vůbec nejde, ty nepoužívám. Jde mi hlavně o to, abych měl denní bíle světlo. Tak se chci zeptat, zda to někdo už měnil. Něco jsem četl o H15 cool blue, ale nechce se mi za žárovku, která není led dávat na českém trhu cca 700,- 

Vloženo

Aha, já mám MR17, takže denní je v mlhovkách.

No každopádně na oči je ten přechod bílá/žlutá v noci nepříjemný. Ale osobně si myslím, že H15 ledkama z číny si pomůžeš u denního svícení, ale v režimu dálkové nebudou svítit do dálky, nýbrž do šířky.

Vloženo

Na starém autě jsem žárovky řešil pořád, nejlépe mně z toho vyšly Philips Blue Vision H7, asi "nejbělejší" odstín. Výdrž necelý rok. Osram cool blue odešly za 4 měsíce. Osram NB vydržely rok. Svítily asi nejdál, ale žlutě. Pro nás s horším zrakem je bílá celkem podstatná :)

btw: dobrý poměr cena/výkon/výdrž je překvapivě i u Bosch 90 plus H7

• o 2 týdny později...
Vloženo

mám vyzkoušené NBU - jednoznačně nejlépe svítí, ale světlo není úplně bílé. Cena je také OK, ale horší je to s výdrží - já půl roku, ale v drtivé většině jsou do roka kaput.

teď mám Philips X-treme od října 2015. Jsou bělejší jak NBU, ale nesvítí tolik...

Vloženo

Je to zvlastni, ale predchozi NBU mi vydrzely rok, a soucasne kdyz dodejchaji do unora tak to budou dva. Uz mam 3/4 roku doma koupene nove a ty soucasne ne a ne prasknout. Tedy cim to je? Zakon schvalnosti - kupte si pred predpokladanym koncem zivotnosti nove a oni ty soucasne vydrzi jeste dlouho.

Vloženo

Mám dotaz k výměně žárovky H7 v potkávacím světle. Četl jsem manuál a tam je napsaný, že se ta žárovka jen vysune dozadu a nová výstupem nahoru zasune a to je celý? Není to nijak pojištěný a drží to?

Vloženo

Je to tam jako na pritlacnou pruzinu ci co. Ale opravdu staci jen zabrat za patici zarovky vycvaknout a obracene. Jen je tam na ruku malo mista a ta zarovka v tom opravdu drzi, clovek trochu lomcuje div ne s celou parabolou. Coz vidim jako nevyhodu. U klasiky kdy sundas v zadu gumovou krytku, odjistis nejakou pruzinu a krasne bez paceni vyndas zarovku mi prijde lepsi. Tady se nesmis bat a chce to trochu silu. Naopak kdyz pak clovek dava zarovku zpet tak to jde tak lehce ze si az neni jisty jestli je to zaaretovane v te pozici spravne. Ale az to budes delat potreti uz budes vedet. [emoji3]

Vloženo

Aha, tak já mám právě na Toledu tu pružinu z drátu, která se odklopí a žárovka pak lehce vypadne. Uvítal bych řešení z Rapida, mně trvá výměna jedné žárovky 20 minut, sprostý slova nepočítám. Místa mám dost, protože mám hubený ruce, ale nedokážu tam pak zacvaknout tu pružinu, protože nevidím k co má zapadnout a mezitím ještě vypadává žárovka z paraboly. Takže s tím drátem hejbu na všechny strany až to prostě sedne. Teď musím osadit ty NBU a moc se mně do toho nechce.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...