Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

zkoušel jsem se ptát ve škodovce spíš tak rozjeli nějakou debatu nad tím jestli to umí řj komfortu a jestli jsou ty konektory stejný a tak. takže jsem se taky nic moc nedozvěděl. řekli mi vlastně jen cenu kolem 9tkč za jedno světlo. ale nějak se nemají k vyjádření jestli to jde, nebo jesli je překážkou posilovač, konektory, kabeláže nebo nějaké jednotky.

na netu jsem našel originál?

http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-rapid/svetla-blikace-mlhovky/skoda-rapid-predni-svetlo-xenon-d5s-original-prave-id:9668.eshop

Editováno: , autor: Tom_F
Vloženo

Asi před měsícem byly použité xenony na prodej na bazoši. Byli komplet i s výbojkama. Psal jsem o cenu, tak chtěl za obě lampy 10tis kč, napsal jsem že nemám zájem. Tak prý ať navrhnu cenu :D  . Teď jsem koukal. ale už tam nejsou.

Vloženo (editace)

Nebo je někdo krade ve fabrice a pak prodává.. To se praktikuje skoro všude.. 

Jinak bez urážky, můj názor je, že bych se na to vykašlal přehazovat světla za 20 tisíc. Buď je koupit hned s autem, nebo počkat až se začnou prodávat za lepší peníze.To je spíš frajeřinka v tomto případě, protože světelný tok je lepší asi jen o 250 lumenů od dobrých H7.. Na Laguně jsem měl klasické xenony 35W a tam rozdíl maličko byl, ale že bych teď neviděl, to bych neřekl. Navíc jsem měnil výbojky 2x do roka a odešel mně i celý předřadník za 4 tis! Samozřejmě jsem pak použil přestavbový kit za asi 500,- a dobastlil ho do původního světla, nejsu blázen za 4 tis nový.. Závěrem, kdybych měl možnost do 5 tis příplatku si dát tyto xenony, asi bych je dal, jinak ne.. Za "dvacku" bych měl pomalu štelovatelný podvozek a chiptuning k tomu.. 

Editováno: , autor: mx6
  • o 3 týdny později...
Vloženo

doufám že umístím příspěvek správně.....

pročetl jsem pár diskusí kolem lepších žárovek zde na foru. nechci žádný extra efekt v podobě modrých světel ale chtěl bych z žárovek vymáčkout to nej.

dobře hodnocené jsou osram night breaker plus, nebo jak že se to jmenují.

problém je v tom, že žárovky H15 se ani u phillips ani u osram nedělají v modifikacích, jen osram má tu základní verzi.

to jsou ty H15 takovou vyjímkou?

měnil jste někdo žárovky v rapidu? moje představa je barevná sladěnost všech žárovek. nebo co by jste doporučili?

Vloženo (editace)

no H15 je dle mého soudu docela "mladá". Vyjma koncernu netuším, jestli je někdo jiný používá.

K H7... Doporučuji velmi starou firmu TUNGSRAM (snad mezi staršími členy i známou) . Dělá velmi výkonné alternativy k Osram NBP/Ultimate.

ad: kolegové z Fabii II/ Roomů, kteří mají projektorová světla, jsou odborníky na vymáčknutí výkonů z vlákna H7, takže doporučuji jejich diskuzi: Tady

Editováno: , autor: Supermarine_Spitfire
Vloženo

a platí tedy že H7 svítí jako denní/dálková a H7 jako tlumená. takže barvy světla se sejdou jen při tlumených + světelné houkačce. jinak se vždy přepínají? vím jsem lenoch to vyzkoušet

Vloženo (editace)

H15 je denní / dálková (dvouvláknová), H7 potkávací, v obrysovkách je W5W (T10).

Editováno: , autor: amissus
Vloženo (editace)

Petrrr: jak dlouho mi tyhle zarovky vydrzi ?... mam zkusenost, ze puvodni zarovky [ od vyroby ] mi vydrzi pekne dlouho, a jakmile je zacnu menit odchzi pak za mnohem kratsi dobu. A to nekupuju ty nejlevnejsi.

Editováno: , autor: runner
Vloženo

To ti nepovím, sám je tam mám krátce, vzhledem ale k tomu, že mají mnohem vyšší svítivost, tak samozřejmě lze předpokládat, že určitě nevydrží tak dlouho jako klasická H7. Zase Rapid má denní svícení, tedy s nima nesvítíš pořád a tak by nějakou dobu vydržet mohli. Člověk si musí hold vybrat, buď chce pořádně vidět a nebo chce aby mu vydrželi dlouho žárovky, ale věř že oproti klasikám je to rozdíl zásadní, až kolikrát nepoužívám dálkový.

Vloženo

dobrá a a ty osram jsou o hodně bělejší než klasické origo žárovky?

původně jsem chtěl vyměnit společně s H15 aby to nevypadalo, že každá žárovka má jinou barevnost. prosím jak to je po těch výměnách s barvami. podle mě to vidět ani nejde protože jediný moment kdy svítí víc žárovek je při potkávacích a svět.houkačce. jinak se přece žárovky střídají. budu si to muset nějak vyzkoušet přímo u auta

H15 bohužel jiné než osram v jedné jediné barevnosti nejsou.

žádné tuning žárovky nechci, raději koupím něco osvědčeného kvalitnějšího ale ne extrém.....

Vloženo

Osram Night braker unlimited nejsou žádné tuningové, jsou to ofigo žárovky s homologací. nejde o to, že svítí běleji, ale hlavně o to že svítí více. fota viz. zde u Mikliska. Ale koukám, že už sám ses tam mrknul. Věř, že je to nebe a dudy oproti klasik žárovkám. Taky jsem tomu nechtěl věřit. No a do obrysovek třeba W5W Philips bluevision nebo taky nějaké modré od Osramu pro sladění barev a hotovo, co víc potřebuješ jak píšeš vše ostatní svítí zvlášť a H15 jsem ještě nějaké bílé neviděl, krom těch co se tady někde výše objevilo. Mlhovky mě netrápí, stejně používáš jen při mlze a tam je žlutější světlo vhodnější.

Vloženo (editace)

post-6633-0-46775400-1392386647_thumb.jp

Ty W5W Cool Blue srovnaly konečně barvu obou žárovek ve světle. H15 jde zatím sehnat jen 4000K na nějakých čínských e-shopech za 80USD. To bych byl blázen, dát za to takový prachy. H8 jde sehnat od Helly v provedení H8 12V 35W PGJ19-1 Blue Light, číslo je HE 8GH008356-181. Ale jak píše Petrrr, bělejší barva v mlhovce je v mlze kontraproduktivní. Jedině u corner fce to vypadá líp, ale v mlze je to otázka, jak to bude fungovat.Vyzkouším, mám objednáno.

Editováno: , autor: miklisek

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...