Ajfl Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Nemyslím si, že by bylo nutné to měnit celé, prostě jen "žárovku" za xenon ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas79 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Porovnání: Světla halogen / xenon Xenon světlomet dle Etky: 10595 Kč/ks Výbojka D5S: 2127 Kč/ks + další ...... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajfl Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Tak to je trošku moc, 25tis. za výměnu světel : ))) Díky za info! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effective Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Ahoj, má Rapid automatickou aktivaci výstražných světlometů? Případně v jaké výbavě, díky za info. Nikde to nemůžu najít a nechce se mi zakládat nové vlákno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maverick Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Co mas presne na mysli? Rapid ma adaptivni brzdova svetla, ktera pri splneni urcitych podminek pri nouzovem brzdeni blikaji a po zastaveni se rozblikaji blinkry... Vypada to takto, viz. videa - Rapid umi to samé. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Effective Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Parada, dik! Myslel jsem ty blinkry... ta brzdova světla mne potěšila :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikyviky Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) Mno jako byvalý majitel fabie rs, xenony, mužu říci konečně vidím na cestu a nemusím číchat co je předemnou ))) při porovnaní z oktou 1 sviti jako "kráva" jo že pišu jako debil to je fakt : mysle jsme to tak že dříve jdem mněl fabii ze xenony , tedka mám rapida klasika světle , sory že jsem to nenapsal , bylo to špatně pochopeny jstim egohoněm dale pro jednoho moda který si to honí ego Edited October 2, 2013 by vikyviky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yosef Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 V sobotu mě přestalo fungovat denní svícení. Podíval jsem se na pojistku, žárovku H15 a zacvakal spínačem světel pro denní svícení. Chvilku to svítilo a v neděli už zase ne, tak jsem se objednal do servisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony.m Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 A zjistil jste někdo, že když otočíte volantem, že se mění intenzita světel? Že trochu pohasínají. To bude asi tím elektrohydraulickým posilovačem. Ale je to normální? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Yes, je to OK a řeší se to tady: http://forum.skodahome.cz/topic/125703-poblikavani-svetel-posilovac-rizeni/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yosef Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Denní svícení už mi funguje, závada byla ve spínači. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkodaRapid Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 K blikani brzdovych svetel maji na strankach uvedene toto: "Při prudkém brzdění v rychlostech nad 60 km/h začnou brzdová světla automaticky blikat. Po zastavení vozidla přestanou blikat brzdová světla a zapnou se varovná světla. Při rozjíždění se varovná světla automaticky vypnou. Toto opatření snižuje riziko nárazu zezadu zejména při dojíždění kolon na dálnicích nebo prudkém brzdění před nenadálou překážkou." Jinak musim rict, ze jsem netusil, ze tam neco takoveho je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrrr Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 http://m.autorevue.cz/test-autozarovek-h7-drazsi-nemusi-znamenat-lepsi/?textart=1#utm_medium=selfpromo&utm_source=newsletter&utm_campaign=zive_newsletter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrrr Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 To jen pro ty co veri zazracnym predrazenym zarovkam. Jeste ze jsem si to pred uz dlouhym casem rozmyslel. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supermarine_Spitfire Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 tak ono je to i celkem logický. Bez navyšování výkonu se žádný zázraky čekat nedají. Může se měnit jen inertní plyn a nebo laborovat s vláknem (tlustý déle vydrží, ale nežhaví tak jako tenký, který ale zase moc nevydrží). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woody Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Kluci nevíte jak to je s H7 , jestli praskají? Do fábek se dávalo toto http://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/vedeni-s-odporem-pred-zarovku-h-7.html aby nepraskaly. Dostal jsem night breakery a nechtěl bych aby mi brzo dešly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fufal Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Původní night breakery vydržely sotva rok. Inovovaný NB plus jsem měl přes 2 roky a OK. Auto už od května nemám, tak třeba jsou žárovky už po smrti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milichky Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Chtěl bych se vrátit z5 k předělání z H7 na xenony, v servise jsem zjišťoval kolik by to stálo a řekli mi, že by to vycházelo kolem 40-50tisíc. Ptal jsem se proč a řekli mi, že bych musel měnit řídící jednotku, další kabeláž a světlomety. Takže větší svícení jsem vyřešil night breakrama Unlimited. A rozdíl je výrazně znatelný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pusher... Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Hmm to je dobra jeba. za to najezdis dobrejch 20tis. km, na to bych se asi vybodl. osobne, zas tak casto v noci nejezdim a oni ty nightbreakery plus sviti vcelku dobre, a tedka ty novy Ultimate, ktery jsou dle udaju jeste o chlup lepsi budou urcite velmi dobre. Zejmena v zime pomuze si obcas ty svetlomety na benzince umyt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zemlik Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) Našel jsem tady tohle: http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-rapid/svetla-blikace-mlhovky/skoda-rapid-predni-svetlo-xenon-d5s-original-leve-id:9667.eshop skorto to vypadá že stačí jen dokupit tu výbojku a je to Edited January 7, 2014 by zemlik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaaa Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 no Za 40-50 tisíc se zbláznily v té škodovce to bych musel být blázen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrrr Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) zemlik: jo taky bych řekl a budeš v tom za 20 i s výbojkama. To už je jiná. V servise ti udělají to samé ale naúčtují 50. Hold 60h práce něco stojí. Edited January 7, 2014 by Petrrr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supermarine_Spitfire Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) lehce OT... potřebuji kvůli Fabii a nastávajícímu Rapidu zásobu žárovek H7, tak jsem našel na Sbazaru inzerát. http://www.sbazar.cz/wewo312/detail/2702641-zarovka-osram-h7-nove-a-nepouzite Zkusil jsem to a došly mi ze ty peníze perfektně zabalené žárovky. Já jsem teda kupoval Philipsy, ale má spoustu kusů od Osram. Takže jen kdyby někdo sháněl, tak jsem narazil na tohle, otestoval a funguje. komunikace s prodávajícím byla perfektní, takže jenom tip pro vás, neberte to jako reklamu. Edited January 7, 2014 by Supermarine_Spitfire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
runner Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Rozhodně bych neměnil pouze žárovku za výbojku. Důvodů proč se mění celá světla je více. Xenon má ůplně jiný rozptyl světla a podobně, proto je často ůplně jiný přední průhledný kryt světel, jiný sklon žárovky v držáku, jinak uzpůsobený odrazový lesklý díl, atd... Určitě už jste na cestě potkali chytráky s xenonama co se před nimi nebo proti nim nedá jet, protože svítí všemi směry - ne jen dolů a před sebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supermarine_Spitfire Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 (edited) použít výbojky do halogenových reflektrorů je samozřejmě nesmysl. Ale je vidno že i takový nesmysl občas někoho napadne a s ním se potkat v protisměru je chuťovka. Jenom poznámka k předchozímu příspěvku. Na průhledném polykarbonátovém překrytu světla nesejde, nejsou mu vnuknuty žádně vlastnosti ovlivňující světelný tok, a odrazový lesklý díl reflektoru v případě xenonu taky nehraje roli. Může být klidně černý, protože tok světla ovlivňuje pouze čočka, nikoliv odrazová plocha. Nicméně by mě zajímaly fotky jak rozdílně svítí H7 a D2S na Rapidu. Rozdíl bude jistě patrný, ale zajímalo by mě jak moc. Přece jenom ty výbojky mají pouze 25W. Trocha teorie: http://www.vutbr.cz/usi/dokumenty/dokumenty-ke-stazeni-f23776/bezpecnost-vozidel-silnicniho-provozu-materialy-k-predmetu-d75943/07-osvetleni-vozidel-pdf-p67168 Edited January 10, 2014 by Supermarine_Spitfire 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts