Publikováno Květen 20, 201312 r zdravím všechny koupil jsem roomstera r.v. 2007 s Columbusem a má tradiční vady. Navi nemluví, vypíná se za jízdy, nefunguje maxidot atd. Je už v současné době vyřešen tento problém? Prolezl jsem spousty fór, ale většinou jsou odpovědi staré. Moc díky za rady.
Květen 28, 201312 r Autor tak jsem nakonec odmontoval columbuse a zjistil jsem, že tam nějaký převodník je. Jenže je úplně jedno jestli je rádio zapojeno přímo do kabeláže z auta nebo do toho převodníku. Dokonce jsem zjistil, že navi naběhne po zapojení rádia, ale do minuty zase nefunguje a ukazuje mi jen kudy jedu. Nereaguje, když se vychýlím z trasy. Takže nevim, jestli je převodník vadný nebo kde je chyba. Dokáže někdo poradit? Upraveno Květen 28, 201312 r od panJindra
Květen 29, 201312 r Autor špatný převodník dobře, vycházím z toho, že je tam namontovaný špatný převodník. ale v tom případě si říkám, proč by ho tam firma montovala, když nefunguje. Buďto firma okradla původního majitele auta nebo důvod montáže špatného převodníku nechápu
Květen 31, 201312 r Skutečně to bude špatným převodníkem. Columbus bude mít verzi komunikace 2 a auto starší 1.6.. vyměnit a bude to OK...
Červen 23, 201312 r Zdravim odborníky :-) Mam radio z číny, ale poblemy stejné. Radio jsem zkoušel v Oct2 a tam komunikace funguje. V mojí fabii před Fcl ale nefunguje..... usuzuju tedy že potřebuju převodnik CANu 2,0 1,6.... Nemá někdo možnost ho výhodně prodat? Vím že občas a lidi co to dělají, mají lepší ceny jako origo servis :-) Díky
Červen 25, 201312 r Tak prevodnik jsem nakonec koupil novej... Ale ejhle, pořad se nic neděje.... Jen pro kontrolu, mam ho zapojen spravně? Dal jsem z auta oranžovohnědý na CAN1L z auta druhej oranžovo zelenej na can1H na 30 jsem dal napájení na 31 kostru No a do radia jsem zapojil svorky CAN2L a Can2H z převodníku. Je to správně, že???
Červenec 22, 201312 r Jediný funkční je tento: http://www.canshack.de/skoda/roomster/can-adapter-rns-510-t5-touareg-polo-9n3-golf-4-bora.html
Červenec 22, 201312 r Zda se mi divny, proc by original prevodnik od skodovky měl byt nefunkční??? A tenhle teda, i kdyby funkční byl, tak za tu cenu si ho mohou nechat :-) to se bez maxidotu raději obejdu
Červenec 22, 201312 r zahod tu čínu a dej tam originál radio! to ti s převodníkem pojede pokud bude can2.0... nebo dance a nepotřebuješ převodník.. originál převodník škoda funguje bez problémů včetně maxidotu na radiích Nexus, Cruise, Amundsen.. s Bolerem funguje také, ale maxidot tam nejde korektně.. s Columbusem nefunguje..
Červenec 22, 201312 r Dance jsem tam měl, ale pravě mi prestalo chodit CD, tak sem se poohlidnul už po něčem lepším..... No kašlu na to, nastesti jde jen o maxidot, a za ten mesic co sem to řešil, tak jsem si na to uplně zvykl že mi neukazuje nazvy stanic :-) Ale kazdopadně díky za pomoc
Srpen 16, 201312 r Ahoj, mam tu na prodej svůj převodník z De, kdyby jste někdo potřeboval.. http://forum.skodahome.cz/classifieds/item/6233-p%C5%99evodn%C3%ADk-can-16-na-20-n%C4%9Bmecko/
Září 14, 201311 r Mám ve svém roomstru rádio dance a chci si pořídit barevné Nexus, Cruise, Amundsen, Bolero, Columbus, jaké mi doporučíte vím že columbus je špička, jaké doporučíte líbí se mi nexus
Září 15, 201311 r Takže jsem se rozhodl pro Bolero, je možné pouze vyměnit kus za kus nebo vzniknou nějaké komplikace ?? V autě mám MaxiDOT, Climatronik, zadní parkováky, ovládní radia pod volantem , a CD čenžr ... mělo by vše fungovat jak má nebo budou komplikace.... dík
Září 15, 201311 r nutný převodník.. s originál převodníkem ti nepůjde maxidot, ovládání radia myslím že půjde...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.