Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

@ski1961 Skvělé, díky za info a specifikaci. Objednám a vyměním. Zrovna jsem koukal na youtube na výměnu a musím říct, že složitější už to skoro nemohlo být. Sice člověku stačí Sikovky a šroubovák, ale někde to jde vyměnit zcela bez nářadí :D 

Žil jsem pořád v domění že je interval právě těch 60tkm, ale problém už je spíše těch 5 let a něco od výroby, co auto mam :D 

Díky ještě jednou !

Vloženo (editace)

@Durannn jasný, výměnou nic nezkazíš, ale kdybys objednával z toho mého odkazu..tak origo dodává  Mann, který je tam za trochu levnějí cenu než ten, co tam mají jako origo..ty filtry jsou identické, jen origo má z výroby logo VW a ten dtuhý už má nápis Mann..jinak identické...jinak přímo do škodvky ani nechod, protože tam stojí ten origo dvojnásobek té ceny toho origa z odkazu..

Editováno: , autor: ski1961
Vloženo

Já to budu brát z autodíly Pema, mám to bez poštovného, vždycky mi to vyzvedne kámoš co nedaleko pracuje a ceny mají taky super (beru tam i oleje atd), a tam mají Bosch za nějakých 260kc, MANN za 290kč, obojí mi přijde fajn cena a ani jeden asi nebude špatná volba, hádám :)

Vloženo

Já se právě díval na tu stránku skoda-díly a tam je psáno že i Bosch je prvovýroba, ono to možná Škodovka, potažmo VW i střídá, ty dodavatele. Už mám objednáno, o víkendu vyměním, jestli bude jakž takž počasí, ať mi do toho neprší před panelákem :D 

Díky :) 

Vloženo

Nevím co za těch pár korun řešíš. Předepsané intervaly jsou nesmysl pro toho, kdo má auto na pár let. Nechal jsem si vzducháč i svíce vyměnit v 30.000 při návštěvě AS s jinou věcí a filtr byl lehce znečištěný, ale v boxu byl binec a listí. 1.0Tsi a dali mi Mann.

• o 2 týdny později...
Vloženo

@Deawon Pylový filtr chápu, ten si měním sám na parkovišti každé dva roky před jarem, ale vzduchový filtr pro motor mi jaksi unikl. Díky @Pawouk za info z příručky, nějak jsem to nepostřehl. Každopádně, to se mi zdá extrémní 90tis nebo 6let. 

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,cekam me ted vymena oleje, auto ma 6 let,60000km najeto a dosud se menil pravidelne olej, kabinovy filtr a jedenkrat svicky a brzdova kapalina 2x vse v ramci garancnich prohlidek. Ted jedu po 6 letech uz mimo autorizak. Je neco jineho potreba ted krome oleje vymenit? Prip. jezdite i po zaruce stale do autorizaku? Diky

Vloženo

Nevidím výměnu vzduchového filtru, který jsem si i se svíčkama nechal v AS v rámci prohlídky nechal vyměnit dříve. Já jezdím do AS i s O1/2009 a nemám důvod tam nejezdit, vždy udělají co potřebuju a vlastní materiál akceptují. S Rapidem 2019 který je ještě rok v záruce tam potom jezdit dál, běžné prohlídky, výměny oleje či brzdovky mě udělají vetšinou na počkání. Starou F1 dávám garážníkovi který tam pere díly z Autokelly a jejich kvalita ... a ve výsledku to není ani o moc levnější

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)
V 21. 3. 2023 na 16:59, Nicon napsal:

Ahoj,cekam me ted vymena oleje, auto ma 6 let,60000km najeto a dosud se menil pravidelne olej, kabinovy filtr a jedenkrat svicky a brzdova kapalina 2x vse v ramci garancnich prohlidek. Ted jedu po 6 letech uz mimo autorizak. Je neco jineho potreba ted krome oleje vymenit? Prip. jezdite i po zaruce stale do autorizaku? Diky

Můj Rapid bude mít za měsíc kulatiny, deset let, najeto cca 159 tis. km a jezdím s ním celou dobu do autorizáku... Chci mít auto ve 100% stavu. Předtím jsem měl Octavii, Felicii, byl jsem mladší a měl míň peněz, tak jsem servisoval všude možně, ale vždy to stálo víceméně za starou belu. Rapid se mi odvděčil tím, že jsem zatím měl jedinou závadu - prasklou žárovku. 

Někdy mě překvapuje, jak někteří nadávají na drahý servis a pak mění olej 3x ročně :-) Je pravda, že na vlastním oleji jsem vždy ušetřil 2000 Kč, ale pak jej servis přestal akceptovat... Mám proměnlivé intervaly ale i tak měním každý rok, ať nemusím 2x ročně do servisu. Někdy to vyjde na 12, někdy na 17 tisíc km a zatím vše OK. Ale to, zda autorizák ano nebo ne je hlavně o financích. Pokud auto dáte ke garážistovi, je to levné, ale sám často neví co je třeba a tak. Když najdete pořádný sevis který má mít vše, tak zas o tolik levnější není, aby to stálo za to...

Editováno: , autor: Mariacek
Vloženo (editace)

Omlouvam se, ale me vzdy dojme nazor, ze autorizak je to nej a super. Spatnych zkusenosti z autorizaky ale i garazisty je dost a dost.  Vzdy je to o lidech! Za me je na vymenu oleje, pokud si ji neudelas sam, nej osvedceny garazista, kteremu das svuj olej. A co je treba po 15 tis. Km? Vymenitn motorovy olej, olejovy filtr, vzduchovy klidne 1x 30 tis.km, kabinova filtr. Svicky dle predepsaneho intervalu. 

Editováno: , autor: koudy_123
Vloženo

Spíš jsem to myslel tak, že dobrý servis musí mít přístup do Systému škody, kvalitní nářadí atd. A když si to všechno pořídí, tak si to musí i naúčtovat a tak ve výsledku třeba není o moc levnější. V autorizáku mám jistotu, že přesně ví, co s autem mají dělat. V jiném servise netuším a kvůli pár tisícům se mi to nechce zjišťovat. Ale pokud někdo má osvědčený servis tak je to výhra... Já s nima moc štěstí neměl. 

Jinak faktor člověk je zas jiná kapitola... 

Každopádně nechci nikoho hanit, spíš je to o mé zkušenosti...

Vloženo

Když jsem měl Škodovky 105/120, Favorita a Felicii tak jsem si všechno dělal doma sám. Pak jsem koupil novou O1 Tour a všechno nechal na AS stejně jak teď u Rapida. Jezdím do malé pobočky většího servisu. S šéfem a mechanikama se už za 13 let známe a nemám důvod jim nevěřit, udělají co potřebuji a cena je pro mě únosná. Když spěchám domluvím si výměnu oleje (někdy vlastní) i na počkání (s kávou jejich). Ale když mě klekl Rapid v záruce v Olomouci 100km od domu byla to velmi nepříjemná peripetie v tamních AS a na dlouhé psaní... 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...