Červen 6, 201411 r Autor Asi na http://auto.idnes.cz/novy-volkswagen-vw-passat-dcb-/ak_aktual.aspx?c=A140523_151300_ak_aktual_fdv jsi to četl. Aha, tak to jsem nezachytil.
Červen 6, 201411 r Informace o Passatu jsou zajímavý, ale díky MQB je jasný že žádnej šestiválec pro něj nikdy více nepřipadá v úvahu. Pokud je stejná podvozková platfotma od Pola až po Passata stejná tak to ukazuje na velké úspory ve výrobě a daňí za to je výběr motorů jen do dvou litrů a jaká bude jejich životnost se teprve ukáže. A s tou couvací kamerou jsem taky na rozpacích, dneska jsem couval a ve velkých zrcátkách je bezva přehled a stačí blezkovej pohled a je jaso o situaci vzadu. Ostřit zrak na displej na přístrojovce s buchvíjakím rozlišením beru jako docela komplikaci.
Červen 6, 201411 r Já se bez kamery uplně v pohodě obejdu. Těhle technickejch vymožeností bude stále přibývat a automobilky se předháněj, kdo s jakou přijde dříve. Bohužel ne vždy tyhle sračičky jsou uplně k něčemu (viz třeba asistent opuštění jízdních pruhů) Upraveno Červen 6, 201411 r od Clint
Červen 6, 201411 r Postupem času jsem došel k názoru že ke štěstí potřebuju elektrický okna, klimu, ABS, ESP, dost Airbagů pořádnej motor ,4x4 a kožené čalounění. Ostatní zvládne můj handy Caterpillar a nějaká moderní USB konektivita. mě nechává klidného. Zrovna jem koupil autoradio do karavanu za cca 800 kč a to jí má a i SD karty. Takže za pár korun se to dá pořídit. Čím je více všemožných asistantů, tím je větší šance na poruchu a auto musí fungovat od -35 do cca 70 C a tak čím více elektroniky tím více možných starostí v budoucnu. Kupovat auto na čtyři roky je nesmysl, lepší na 10 -15 let a to které vydrží v kondici celou tu dobu. Viz moje 1,8 T z roku 1999.
Červen 6, 201411 r Informace o Passatu jsou zajímavý, ale díky MQB je jasný že žádnej šestiválec pro něj nikdy více nepřipadá v úvahu. Pokud je stejná podvozková platfotma od Pola až po Passata stejná tak to ukazuje na velké úspory ve výrobě a daňí za to je výběr motorů jen do dvou litrů a jaká bude jejich životnost se teprve ukáže.... Jenže platforma je něco jinýho než konkrétní konstrukce. Platforma je svařenec z plechovejch výlisků určitýho tvaru a určitejch mechanickejch parametrů, kterej se dá namontovat na různě jinak tvarovaný "mezikusy" - a na kterej se dá zase zavěsit několik různě konstruovanejch náprav a agregátů. Vem si "platformu" roomstera - to je přední část shodná s Polem III/fábulí I a II - a k ní pomocí extra zkonstruovaný "mezipodlahy" jako středního dílu je napojenej zadek podvozku od octy I "uříznutej" těsně před nádrží a použitej včetně vlečný klikový nápravy. Přitom MQB NENÍ JEDNA JEDINÁ PLATFORMA - naopak, je to stavebnice, u který má konstruktér možnost propojit X různě dimenzovanejch předních částí s Y variantama různejch podlah a Z možnostma volby zadní nápravy - je u nich jen garantovaný, že mají stejnej profil v "rovině styku", aby se daly bezproblémově napojit a svařovat na stejný lince bez náročnýho přeseřizování celý série automatů. Následným zkombinováním jednotlivejch variant je možný vytvořit daleko větší počet možností z poměrně malýho počtu standartizovanejch dílů - a to nese obrovskou úsporu na nákladech vynaloženejch na výrobu lisovacích nástrojů. Přitom skutečnost, že Polo/Fábule/Ibiza i Passat/Octa/Leon budou používat "podvozkovou platformu MQB" vůbec NEZNAMENÁ, ŽE TA PLATFORMA BUDE SHODNÁ!!!! Ano, budou používat SADU dílů ze stejný skupiny, ale STEJNÝ NEJSOU A ANI NEBUDOU - už třeba jen proto, že se do nich budou montovat různě široký nápravy, na zadku bude možnost volit vlečenou x víceprvkovou nápravu a budou jiný "mezipodlahy". Takže pozor, ono to s tou unifikací zase tak horký není...
Červen 6, 201411 r To vše je mi známý a bylo to takto myšlené při vzniku projektu MQB. Bohužel tato koncepce je pouze pro čtyřválce a u Passata je to zklamání protože kultura běhu motoru je u šestiválu dokonalá. U auta střední třídy by měla být i tato možnost. No nevadí Audi bude mít zákazníky.
Červen 6, 201411 r Autor Navíc prodeje V6 motorizací Passatů a podobných neprémiovek jsou marginální. Tam vládne dieselův motor.
Červen 6, 201411 r Já se bez kamery uplně v pohodě obejdu. Těhle technickejch vymožeností bude stále přibývat a automobilky se předháněj, kdo s jakou přijde dříve. Bohužel ne vždy tyhle sračičky jsou uplně k něčemu (viz třeba asistent opuštění jízdních pruhů) Clint, zvyk je železná košile, věz že by sis velmi rychle zvykl a pak jako já netvrdil, že je to k ničemu, vypnout to vždycky jde, ale nedělám to...
Červen 6, 201411 r ale tak pár jich vyroběj to neříkej ale ovšem máš pravdu... no bude letět R4 s dvěmi turby, to bude hit roku ušetřili jsme x 10 kilo, větší vykon, nižší CO2, to bude bomba Upraveno Červen 6, 201411 r od kokta7
Červen 6, 201411 r Hravec: Mě to stačilo dvakrát při předváděčce v RS-u, jak mi to bralo na dálnici volant z ruky, ne díky
Červen 6, 201411 r No a kde je psáno, že koncern NEVYVINE někdy v budoucnu nějakej V6 agregát, kterej by se dal do MQB uložit? Třeba se i ve Vlkohradě stane zázrak, někoho z vedení a konstrukce políbí múza a šestivál použitelný kosntrukce se stane realitou...
Červen 6, 201411 r Já vám nevím,ale od víceválců upoští už i bmw a mercedes,tak nás čekají asi tří a čtyrválcový časy.Je to škoda,ale eu si žádá nízký emise.
Červen 6, 201411 r Hravec: Mě to stačilo dvakrát při předváděčce v RS-u, jak mi to bralo na dálnici volant z ruky, ne díky nesmíš se nechat, víš kolikrát mě tu už zachránilo a to doslova při čtení mailů za jízdy... nebo při psaní sms, a tím spíš že jsem na blízko slepej jako krtek... na dálku vidím až do Prahy.... a dalekozrakost nejde v podstatě operativně korigovat...
Červen 6, 201411 r No a kde je psáno, že koncern NEVYVINE někdy v budoucnu nějakej V6 agregát, kterej by se dal do MQB uložit? Třeba se i ve Vlkohradě stane zázrak, někoho z vedení a konstrukce políbí múza a šestivál použitelný kosntrukce se stane realitou... četl jsem někde že VW vyvíjí nový pěti i šestivál pro uložení napříč pro MQB s vypínáním válců, něco jako byl tento motor, tedy do V, jen s malým pootočením, on totiž vícevál a vypínáním válců má nižší emise a to i při vyšších rychlostech a otáčkách .. Upraveno Červen 6, 201411 r od Hravec
Červen 6, 201411 r Autor nesmíš se nechat, víš kolikrát mě tu už zachránilo a to doslova při čtení mailů za jízdy... nebo při psaní sms, a tím spíš že jsem na blízko slepej jako krtek... na dálku vidím až do Prahy.... a dalekozrakost nejde v podstatě operativně korigovat... Sorry, ale to se na mě nezlob, s takovýmo chováním za volantem nepatříš na silnici. A že takovýchto expertů vídávám i v městském provozu dost...
Červen 6, 201411 r Zprávy vyťukávat při řízení je fakt extrém. Já sám jsem to párkrát zkoušel, ale to se fakt nedá. Ještě chápu nějak mobil v ruce, protože tam je to fuk, jestli mobil, cigareta, nebo rohlík....
Červen 6, 201411 r četl jsem někde že VW vyvíjí nový pěti i šestivál pro uložení napříč pro MQB s vypínáním válců, něco jako byl tento motor, tedy do V, jen s malým pootočením, on totiž vícevál a vypínáním válců má nižší emise a to i při vyšších rychlostech a otáčkách .. Není to náhodou blok z Golfa VR6???
Červen 7, 201411 r nesmíš se nechat, víš kolikrát mě tu už zachránilo a to doslova při čtení mailů za jízdy... nebo při psaní sms, a tím spíš že jsem na blízko slepej jako krtek... na dálku vidím až do Prahy.... a dalekozrakost nejde v podstatě operativně korigovat...Tak to se opravdu mas s cim chlubit...
Červen 7, 201411 r Sorry, ale to se na mě nezlob, s takovýmo chováním za volantem nepatříš na silnici. A že takovýchto expertů vídávám i v městském provozu dost... ale zo není pravidlo, občas... ale neboj, jezdím bezpečně, mám všechny body - nikdy jsem o žádný bod nepřišel a boural jsem vlastní vinou někdy v roce 2007 - prkotina, nedobrždění, ale né kvůlii mobilu...
Červen 7, 201411 r Není to náhodou blok z Golfa VR6??? VW Golf R32 - MK IV Tak to se opravdu mas s cim chlubit... já se nechlubím, jen jsem konstatoval, nicméně nejlepší jsou ti kritikové, co samí dělají na silnici psí kusy, že ano....
Červen 7, 201411 r Psi kusy mozna delam, ale porad se tomu rizeni venuju ;-) ale tak chapu, ze Te systemy pohlidaji lepe
Červen 7, 201411 r Tuhle Hravec psal na nějakém vláknu, že se ve stopadesáti (jeho maximálce) na dálnici oddává snění se zavřenejma očima a rukama za hlavou, řídí prej asistent udržování jízdních pruhů...
Červen 7, 201411 r Clinte: A nepsal to tady někdo jiný... ono všechny blbosti za volantem jsou vpohodě, pokud se něco nestane, ale pak je to v prdel* .... takže je raději nedělat
Červen 7, 201411 r Tuhle Hravec psal na nějakém vláknu, že se ve stopadesáti (jeho maximálce) na dálnici oddává snění se zavřenejma očima a rukama za hlavou, řídí prej asistent udržování jízdních pruhů... To s autopilotem tu jistý přispívá opravdu psal, nicméně tě chci informovat, že moje maximálně vyšší než tato moje provozní rychlost....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.