Přejít na obsah

Nespravne ukazuje stav paliva cez palubný počítač

MatoPredator

Doporučené příspěvky

Zdravim

Mám taký problém. Pred 2 dňami mi začala svietiť kontrolka abs. Vymenil som poistku nad aku a kontrolka zhasla. Lenže som si všimol, že cez palubný počítač ukazuje zlý stav paliva. Ukazalo to 160km, pričom tam je viac ako polovica paliva. Ručičkový ukazuje správne. Tak som skúsil dotankovať za 10 eur, že čo to spraví. Na PP to ukázalo 220km pričom je tam skoro trištvrte nádrže. Neviem čím sa to mohlo pokafrať. Som zvedavý ako sa to bude správať keď podľa počítača dôjde na rezervu. Nemal niekto niečo podobné? Nemohlo sa to stať odpojením a pripojením batérie? Nedá sa to nejak cez VAG resetovať? Prosím o radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, po odpojení baterky se evidentně smazala průměrná spotřeba za posledních třeba 2000 km, tím pádem pokud jsi teď 2x ujel jen krátkou vzdálenost, tak máš průměrnou spotřebu třeba 16L/100 kmh. Jakmile ujede větší vzdálenost, tak se průměrná spotřeba sníží a dojezdová vzdálenost se logicky zvýší. I když dojezd se u Fabie počítá ze současné spotřeby, než z dlouhodobé :) takže by to mělo nahodit takový nájezd, i kdyby jsi předtím ujel 2000 km a poslední 2 jízdy jenom skoky.

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Ahojte mam dotaz , ja jsme jednou natankoval vic do nadrze nez normalne se tam vejde , a taky mi to zacalo divne ukazovat , treba kdyz mi pipla rezerva tak mi tam ukazalo ze na spotrebu dojezd 70 km a pritom vzdy byl dojezd okolo 120 km pac dlouhodoba spotreba ci aktualni spotreba byla nekde okolo 4,7-5,5 l/100km. nevite jak to dat zpet? diky

Odkaz ke komentáři

akusticka kontrolka je dana vyskou hladiny paliva, dojezd je kalkulovan s ohledem k soucasne spotrebe.  Urcite je ti znamo ze nadrz jde pretankovat klidne o nekolik litru pouzitim ventilu ktery se nachazi u hrdla nadrze a tim si muzes prodlouzit i dojezd na nadrz,  jestli mas pochybnosti o cislech PP tak bud reset ( vynulovani) nebo odpoj baterku a pripoj zpet nebo se to ignoruj, taky reseni :-)

Odkaz ke komentáři

dej normal  nadrz po vrch  ( do cvaknuti pistole nebo  trychtyrem tak at neprelejes  ), vynuluj palubni pocitac ( oba dva mody ), pojezdi az na rezervu a znova nadrz po vrch ( nejlepe vsak na pumpe a vedet jake davas mnozstvi ) .... udelej vypocet spotreby L/100 km ( potrebujes vedet  udaj dotankovane litry a najete kilometry ), proved porovnani ziskane hodnoty s udajem PC na budikech  ( mod 2 tj dlouhodoby prumer ) .... kdyz hodnoty sedi, neni nutne delat prizpusobeni PC ( ocejchovan je spravne )   :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...