Přejít na obsah

Palubní "černá skříňka" (onboard kamera)

loupeznik

Doporučené příspěvky

Polekali jsme se dost všichni v autě. Když jsem podrobněji studoval záznam tak vyšlo, že celá akce trvala cca 2,5 vteřiny - dlouhé 2,5 vteřiny. V reálu jsem to viděl jak zpomalený film. Stalo se to na cestě z Karlštejna na Beroun. Jsou to okamžiky na hovno, ale pokud to dopadne dobře je to jen dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak před pár dny mi konečně domů dorazilo toto, abych nemusel kameru neustále zapínat ručně, navíc vše v jednom a bez zbytečného pájení...

http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-New-12V-Power-Outlet-Supply-auto-Cigarette-Lighter-Socket-with-standard-fuse-box-for/885774559.html

Bohužel někde je tam zřejmě špatný kontakt, protože zásuvka nemá šťávu, zapojení v pořádku, původní přístroj na vybrané pojistce také běží, ale přes kabel nic.

Bohužel nemám multimetr, abych proměřil, kde je problém. Chjo chjo :(

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to dnes nechal namontovat. Zaplatil jsem 1500kč ale je to profesionálně zapojený a nemusím mít strach o záruku. Kamera začne automaticky natáčet po zapnutí zapalování. Návod ke kameře nic moc není ale menu je v češtině. Zadní kamera se jen stěží dá nazvat jako náhražka couvací, ale dá se na to zvyknout. Do konce týdne se mi snad podaří natočit a dát sem noční i denní video.

post-55475-0-09239500-1443626661_thumb.j

post-55475-0-57625900-1443626725_thumb.j

post-55475-0-10197100-1443626812_thumb.j

post-55475-0-29625100-1443626888_thumb.j

post-55475-0-54317500-1443626967_thumb.j

post-55475-0-68924600-1443627021_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Pekne, ovsem, musim te zklamat co se zaruky tyce. Je jedno ze ti to montoval AS. Jedna se o neschvaleny neoriginalni vyrobek nebo prislusenstvi a pokud se ukaze zavada v souvislosti s timto zarizenim, prichazis o zaruku na dily s timto zarizenim spojene, coz v pripade elektroinstalace se da hodit prakticky ns cokoliv. To jen pro objasneni bez toho aniz bych ti chtel kazit radost. Jr to pekne a elegantni reseni.

Odkaz ke komentáři

Pekne, ovsem, musim te zklamat co se zaruky tyce. Je jedno ze ti to montoval AS. Jedna se o neschvaleny neoriginalni vyrobek nebo prislusenstvi a pokud se ukaze zavada v souvislosti s timto zarizenim, prichazis o zaruku na dily s timto zarizenim spojene, coz v pripade elektroinstalace se da hodit prakticky ns cokoliv. To jen pro objasneni bez toho aniz bych ti chtel kazit radost. Jr to pekne a elegantni reseni.

Já už u nich kupoval 3 nové škodovky a nemyslím si že by na mě zkoušeli nějaké podrazy. Dneska mi pujčili zadara auto abych nemusel 3 hodiny tvrdnout v servisu než to namontují. 

Odkaz ke komentáři

Aha, takže když jsem si koupil USB nabíječku/rozdvojku nebo lednici do autozásuvky tak taky přicházím o záruku jo? Trochu divné ne?

Odkaz ke komentáři

Pokud využíváš zásuvku k tomu určenou,která je součást vozu a spotřebič splňuje určitá pravidla ( třeba příkon do 120W) pak nikoliv. Pokud ovšem se jedná o zásah do elektroinstalace jako takové, pak ano. No neboj se, že kdyby někde vyhořela ŘJ za 20tis, že nebudou hledat jen aby to nemuseli platit. Museli by to asi samozřejmě prokázat atd., ale i tak.  Jako já už mám na autě věcí dodělávaných, že mně už by se asi ani záruka nevztahovala na nic. ( dodělávka zapojení zadní stropní lampy aby svítila při otevření dveří, kamera zapojená na spínanej a do pojistkové skříně s pojistkou, dodělávka druhé lampičky v kufru, dodělávka tempomatu, zadní repro v neautorizovaném servise, příští týden dodělávka vyhřívání předních židlí také v neautorizovaníém servise i když vše originál díly. Tedy jsem si to tehdá ověřoval když jsem měl ještě auto v záruce ( první dodělávky), už tehdá mi to ale bylo jedno a dnes po záruce už to neřeším vůbec. Vše mám udělané poctivě a jak by mělo. Tedy sám nepatřím mezi příklad jak co by se měo a nemělo dělat s autem v době záruky, jen jsem na to chtěl upozornit, že je to falešná představa a kdyby na něco nedej bože došlo, otočí se na všem. 

Odkaz ke komentáři

No pokud to nainstaluje úplnej trotl, že mu zkrat vypálí celou pojistkovou skříň, tak pak jo, ale za normálních okolností je to zbytečný malování čerta na zeď. Takový dodatečně dělaný zařízení má v autě kdekdo. 

Odkaz ke komentáři

No když mě tuhle při servisní prohlídce dělali zátěžový test autobaterie ( což je dělaná kontrola v rámci servisní prohlídky ) a zakolísalo jim na chvíli napětí. Dotaz pak byl jestli ta kamera je zapojená na zapalovač. Odpověděl jsem, že samozřejmě ano, ale opak je pravdou.  :kol-28: Mám ji svedenou na spínanej na zapalování s vlastní pojistkou v pojistkové skříni - místo jedné volné pozice, dělal mi to autoelektrikář v neAS. Dle mého to s tím vůbec sice nesouviselo, ale viděli jí, tak se ptali. Jo a ještě mám na baterku zapojenou plašičku Kun. Na tu mi taky nikdo nic neřekl a to jí nějak neschovávám, před servisem.

Odkaz ke komentáři

já to udělal jinak. Dostal jsem šutr do okna, tak jsem toho využil a nechal si natáhnout kabel od pojistkový skříně + samostatnou pojistku ovšem, kolem ránu okna až k zrcátku. A protože to bylo na pojistku, dělal to autorizák. Tudíž mám krytý záda úplně. 

Ale já tam mám Genevo one S .

Editováno: , autor: jirkaK
Odkaz ke komentáři

Já mám například prodlouženou záruku, takže to auto asi dřív prodám než mi skončí... ale ptal jsem se jaký je hlavní rozdíl mezi tou klasickou a prodlouženou. A ten největší je v tom, že při prodloužené bude záležet čistě na nich co uznají nebo neuznají. Pokud by v té zákonné byly nějaké nejasnosti tak to pošlou na laboratorní testy, ale když to bude v té prodloužené tak pokud budou chtít tak to můžou odmítnout a zdůvodnit to nějakou hloupostí.

Editováno: , autor: Effective
Odkaz ke komentáři

Tak jsem jel dneska okolo servisu a ještě jednou se ptal jak je to se zárukou když mi tam včera namontovali tu kameru. Ujistili mě že vůbec neví proč by měla padnout záruka na elektroinstalaci. Mám s nimi jen dobré zkušenosti. Na předešlé Fábii mě po 4 letech odešlo servořízení a dali to na garanci mobility a platil jsem jen za výměnu a zadní mírně orezlé dveře po 10 letech vyměněny za nové.

Odkaz ke komentáři

No pokud Ti tam namontovali neschválený, neoriginální díl. Pak by případná zodpovědnost při nějaké škodě měla jít za nimi a pokrejt by to měl servis ze svého, i to mi u druhého auta jednou bylo řečeno v AS Renault. Já Tě v žádném případě nechtěl strašit, konec konců všichni tam tu kameru nějak máme, jen jsem chtěl říci, že nemusí být nutně pravda, co jsi psal.   

Odkaz ke komentáři

Co je to pravda? V jednom servisu to může být tak a v jiném jinak. Ze svých zkušeností, jsem vyučený automechanik ale řadu let se už s tím neživím, vím že když dojde k reklamaci tak servis konzultuje s výrobce závadu a řeší její odstranění. Nevím proč by na sebe bonzovali že mi tam namontovali neoriginální díl?

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že se dohadujete zbytečně. Pokud servis bude chtít, tak dokáže zázraky - technicky i finančně. A když naopak nebude chtít, tak "zázraky" dokáže taky, ale takové, že se z toho jeden posere.

A vůbec, je to tu celý offtopic. Pilade, fókni sem konečně ňáký videjo, než se tu chlapi poperó :kol-85:

Editováno: , autor: camillio
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dostal k tomu dostat videa z kamery. Byl to boj i s pomalým netem a tak jsem nahrál jen noční jízdu. Kvalita nic moc a zadní kamera je v noci nepoužitelná. Na netu je dat videí z denního provozu a tak jeden příklad: 

Teď moje odkazy. Jeden je ve městě a druhý mimo město.

https://youtu.be/GMqkTnBhIXg

https://youtu.be/Fr0W0m09mEk

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...