Přejít na obsah

Problém s pravým předním světlem


Behe

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám zvláštní problém s pravým předním světlem, respektive s potkávačkou a dálkovým. Když zapnu světla, někdy se potkávačka zapne, někdy ne. Pokud se nezapne, bliknu dálkovýma a občas naskočí, občas ne. Když nenaskočí, bliknu dálkovým znova a ona se zapne (obvykle do tří bliknutí). Levé světlo se chová naprosto normálně. Zjistil jsem to dnes, původně jsem si myslel, že odešla žárovka a tak jsem koupil novou. Když jsem ji vyměnil, tak nesvítila a já přišel na tohle blikání. Jde o Škoda Roomster. Setkal jste se s tím někdo? Může to být vadná žárovka nebo je spíš chyba někde v elektroinstalaci? 

 

Díky moc za případné odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží ještě na tom jaké máš světla, a modelový rok.  Jestli klasiky H4, nebo projektory. Ale nejspíš bych to tipoval na špatné ukostření. Zkontrolovat hnědé vodiče u konektoru co vede do světla. Ale to většinou u H4 vlákno aspoň trochu žhaví přes vlákna dálkových.

Taky by mohla zlobit pojistka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Světla jsou H7, rok výroby 2008. Na vodiče jsem se díval a vše se zdá být v pořádku. Včera i dnes se světla při zapnutí rozsvítila na první pokus, problikávat jsem nezkoušel, nebyl čas. Tak m napadá, jestli mi tam při výměně nemohla spadnout nějaká zbloudilá kapka vody. Poprchávalo a i když jsem si dával pozor, aby do toho nenapršelo, tak stát se mohlo. Jak bude chvilka, tak to ještě vyzkouším problikat, jestli se to chová takhle divně pořád...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rv. 2008, tedy před FL jsou světla s H7čkama jen s jednou žárovkou a pro dálkové se jen odcloní clonka. Nevidím moc důvodů, proč by měl být svit žárovky ovlivňován překlapáváním el. magnetu clonky. Snad drobným otřesem? Skusils když žárovka nesvítí světlo poklepat?

Taky je tam přepínací relé pro dálkové světlo, aby se žárovka rozsvítila při sv. houkačce. Ale to taky spíná obě žárovky současně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě proto mi to nešlo do hlavy. Zkoušel jsem několikrát žárovku vytáhnout ze svorkovnice a zasunout zpátky, očistit kontakty na žárovce. Na svorkovnici jsem si nevšiml žádných nečistot nebo koroze a drátky se zdály taky zcela v pořádku. Poklepávat žárovku jsem nezkoušel, to mě v té chvíli nenapadlo. Když jsem to zkoušel, tak auto stálo, takže otřesy nepřipadají moc v úvahu. Zkoušel jsem to i s vypnutým motorem a chovalo se to stejně. Jediný, co mě napadá je nějaká ta kapička vody, jestli nedělala neplechu, pokud tam spadla. protože teď se zdá, že je to v pořádku. Musím to ještě zkusit problikat a uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to v patici na žárovce. Blbej kontakt, přepnutím na dálkový se odklápí clona = celej světlomet se oklepe, kontakt se obnoví. Nemusí to bejt v přívodu 12V, může to bejt i v drátu od kostry, protože tyhle světla nemají kostřenou objímku na žárovku (jako to má H4), ale v patici pro H7 je přímo kontakt pro přivedení kostry drátem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...