Přejít na obsah

Něco v předních světlech.


foxx08

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Řešil jsem to v jiném servisu, opět zamítnuto se sdělením že se nejedná o vadu ale o elektrostatický jev, vzniklý suchým čištěním světlometů tzv. Lichtenbergovy obrazce. Nechápu to,v životě jsem něco takového na autě neviděl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@foxx08 mám to isté na Fabii 3 a myslím že sa to už riešilo v nejakej téme s presne podobným vyjadrením na elektrostatický jav. Je pravda, že už som to videl aj na iných zariadeniach takéto obrazce. Podotýkam, že u mňa sú to ako keby nejaké kruhy.

20210903_204125_resized.jpg

Editováno: , autor: DoubleG
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím. V prodejně mají pravdu. Jedná se o elektrostatický jev, který zapřičiňuje to, že když se snažíte světlomet přeleštit např. ruční leštičkou na auto - dojde k tomu, že elektrostatická elektřina způsobí již zmiňované obrazce na vnějším povrchu světlometu, a uvnitř lampy se díky elektrostatice začne nalepovat všechen prach a nečistoty na vnitřní stěnu světlometu.

Podrobnosti úplně neznám, nejsem odborník, ale takto mně to bylo řečeno. Tedy jednoduše, pokud máte zašlé světlomety a snažíte se je strojově rozleštit abrazivem, nebo jen obyčejnou leštěnkou, nastane to, co máte na světlech. Některé lehčí případy lze asi vyřešit demontáží světlometu a vyčistěním povrchu světla zevnitř. Nejsem si jist zda obrazce mohou prorůst skrze stěnu, ale stát se to asi může ==> že světlo už asi nezachráníte. Zkuste se poradit s panem Caknalisem (Praha) z firmy svitlip.cz, on je opravdový specialista a rád Vám s tím pomůže. Pokud jste z Moravy, tak zkuste pana Nečase z firmy Umyem. Jedu k němu příští týden na rozleštění zašlých světlometů. Tak uvidíme, jak se mu to povede.

Editováno: , autor: Paul Newman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...