Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Vybírám kameru do auta, zapojení nechám pak na někoho šikovnějšího. Optimálně co nejmenší velikost, 100% spolehlivost, možnost nastavení vypnutí displeje.

Má někdo zkušenost s Lamax T6, Niceboy Pilot X, TrueCam H5? Líbí se mi jak jsou malé a na magnet, takže jde kamera rychle sundat nebo nasadit. Nebo bude lepší Viofo A129, případně A119 V3? U těch je to ale se sundaváním trochu horší... Vzít s GPS nebo bez? Fotky uvnitř a zvenku jak jsou kamery vidět někdo má? Prošel jsem celé téma a o moc chytřejší nejsem.

Vloženo

Poměr kvalita/cena momentálně hraje pro kamery Viofo, ideálně A129 nebo nová A129 Pro - 4K rozlišení. Měl jsem A119S a momentálně vlastním A129. Držák je u A129 propracovanější a sundávání je zaléžitost dvou prstů. A129 drží na 4bodech, kdežto A119S na jednom a při častém sundávaní se díra “vychodí” a kamera se při jízdě třepe. Proto Viofo dodává k této kameře foam podložky, které tyto otrěsy eliminuje.

Jen uvedu, že jsem vlastnil A7S TrueCam a jsem rád, že jsem ji prodal. Sundávání z držáku bylo nutné nacvičit a za sklem čněla stylem, že by si jí všiml i slepec. O podpoře týmu TrueCam nemluvě, ten je zcela tragický.

Foto zvenku -

IMG_1481.thumb.JPG.e57913423cf2d9baf03b1fe08382e161.JPG

Vloženo

Právě A7 a podobně velký mrchy jsem zavrhnul. Líbí se mi prckové jako jsem psal a ty magnetický držáky jsou myslím nejlepší. Hlavně by mě zajímalo skrytí a instalace za zrcátkem na pravé straně u auta s kamerou, ten plastovej kryt je tam dost obrovskej.

O Viofo s 4K jsem někde četl, ale zatím jsem tu kameru nikde neviděl. Snad bude brzo isix prodávat a bude nějaký test.

Vloženo

Ahoj, možná se někomu hodí že na Aliexpresu je A119 V3 v akci. https://www.aliexpress.com/item/33030968874.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.17524c4dNLMCDx

Někde na hlavní stránce šla nakliknout sleva 5$ nad 50$ objednávky a výrobce dáva ještě dalších 6$ slevu nad 65$.

Tak mne v základu vyšla na 72$ + případné výpalné DPH/poště, ale to je loterie :)

Vloženo

To nemá moc smysl. Na isix.cz koupíš s GPS a CPL za 3100, máš kameru za dva dny doma a ještě záruku 2 roky. Bez GPS a CPL je na prd, navíc to chce minimálně 64GB kartu.

To stejný koupíš na ali za 2350, na 95% budeš platit DPH a zastupování v celním řízení, takže tě to vyjde +- stejně, jen budeš čekat měsíc a nebudeš mít záruku.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak dneska přišla celkem rychle V119 V3 bez doplatku. Současně jsem objednal i originál kabel pro parkovací režim HK3.

Vyzkoušel jsem jen její funkčnost a kvalitu videa jsem nezkoumal. To budu až časem v autě. Na stole ze zvědavosti s multimetrem vyzkoušel spotřebu s originál HK3 kabelem.

Naivně jsem myslel že v "parkovacím" režimu spotřebováná kamera výrazně nižší proud. Ale ať jsem vyzkoušel jakýkoliv režim, tak i po několika minutách kamera v klidu spotřebovávala stejně podobně jako při běžném provozu cca 110-150mA (1fps, 2fps, auto mode).

Takže doufám že že jsem špatně měřil, nebo ji nastavil a kamera se po delší době nečinnosti v některých režimech víc uspí...protože s touhle spotřebou by to po cca 6 ti dnech sežralo půlku z 42Ah baterie. Sice tento kabel má ochranu proti vybití baterie (nastavitelné 11,8V-12,4V), ale je to "nouzovka" protože baterie má toto napětí závislé podle stáří a teploty.

Vloženo (editace)

Tak to nevím určitě, přezkouším to. Psal jsem na Viofo, slíbili že pošlou hodnoty kolik to má brát mA. Tak jsem zvědavej. Díky za tip. (ps: FW je nový asi z konce června 2019)

12.9.2019 - tak jsem to změřil po půl hodině v parkovacím režimu bez pohybu, žádná změna (cca 140mA @ 12V). Na supportu Viofo ni napsali že i v parkovacím režimu si to vezme po uspání cca 400-450mA@5V.  Takže to zhruba sedí.. Takže funkce ochrany baterky není na parádu, ale nutnost... 

Editováno: , autor: jtietz
Aktualizace
Vloženo

Když jsem loni kameru instaloval tak jsem naměřil podobné hodnoty. Výsledkem bylo přepojení na pojistku která se spíná až se zapalováním a parkovací režim nepoužívám.

Vloženo (editace)

Pravda že jelikož kamera obsahuje “buffered parking mode" tak nahrává do cache pořád, aby v případě detekce pohybu měla zaznamenáno i několik vteřin před událostí.

2019-09-17: Přidávám info o spotřebě, někomu se může hodit pokud přemýšlí dokoupit kit pro parkování:

image.thumb.png.7cd2190a9b5cf0d34d46e151488d713d.png

Editováno: , autor: jtietz
Přidání spotřeby Viofo kamer dle výrobce
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

otazka trosku mimo tema..

sundaval jsem tapec z A sloupku, kvuli kabelu od kamery a spodni kovova packa

mi zapadla dolu do karoseri, cili.... jak moc jsem v r*ti? ?? pujde nekde vytahnout?

O koupi nove mi nejde, spis o zprijemneni jizdy ?

Edit: VYRESENO 

93D271A8-4E7A-4B0E-B2D6-CAD2381C8897.jpeg

Editováno: , autor: Punit
Vloženo

Tušíte prosím někdo jestli tenhle adaptér https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-viofo-gitup-autokameram/vylepseny-3-wire-mini-usb-hard-wire-kit-kompatibilni-s-a129-a129-duo/ bude fungovat jen když připojím dva kabely (ACC a zem)? Zatím jsem se dostal jen ke zkoušce zapojení "battery" a zem a s tím to nejede....

Kdyby ještě někdo tušil kde najdu v pojistkovce stálých 12 v karoqovi, budu rád :).

Vloženo (editace)

Chci kupovat kameru do auta (asi viofo 129 duo, nebo 129pro duo, uvidíme). A mám dva dotazy.

1) Kudy vést nejlépe kabel k zadní kameře? >>od přední kamery spolu s napájecím kabelem A sloupkem u řidiče dolů >> podlahou>> okolo zadních dveří  nahoru?

2) Z výroby mám  v superbu zatmavená zadní okna. >> Má smysl pořizovat zadní kameru?  Bude na záběrech něco vidět v noci?

Editováno: , autor: koudy_123
Vloženo (editace)
před 2 hodinami, koudy_123 napsal:

Hm, ale bůh ví, co všechnoi je mezi stropnicí a střechou. Lípnul bych jí na zadní okno.

Mám ji také na zadním okně. Lípnutou :-) Zvenčí není vůbec vidět.

20180918_172857.jpg

20180918_172933.jpg

Editováno: , autor: omicron
Vloženo (editace)

Mám to protaženo středem, tmavá okna, takže není vidět. Už mi pomohla, když mi nabořili zadní nárazník a světlo.

20191003_185238.jpg

Editováno: , autor: Vendys68
Vloženo

Středem.... jakože středem nad stropnicí?

Chlapi, máte zadní kameru umístěnou tak, že je čočka ve stírané ploše zadního okna? KOukal jsem, že u mého S2 bych ji musel dál cca 7 cm pod horní hranu okna, aby byla ve stírané ploše.   Nebo koupit delší ramínko zadního stěrače.

Vloženo

@koudy_123 "...máte zadní kameru umístěnou tak..."
Nemám, ale nikdy mě to nevadilo.
Za jízdy je zadní sklo obvykle čisté (i když tam mám také stěrač), a při parkování (kdy ti jsou stěrače k ničemu) kapky slušně stékají, přední i zadní sklo mám ošetřené nějakým nano-přípravkem pro snížení povrchového napětí.

Vloženo

No uvidíme.

Teď jsem ale narazil na webu jiný problém, který se objevuje u zadní kamery A129duo. Jde o rušení signálu FM a také rušení keyless (což na autě mám).

Nemáte někdo zkušenosti s kombinací zadní kamera + keyless, zadní kamera + FM? Případně i přední kamera a keyless?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...