Seidl Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Ahoj.U Octávky II mně topí levá strana a píše to chybu 01809. Jedná se o duální klimu. Nevíte někdo čím by to mohla být? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Špatný ovládací motor teplotní klapky vlevo (V158) vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seidl Vloženo 19. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 (editace) Jak se k němu dostanu? Editováno: 7. Březen 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 Blbě musíš sundat plasty pod volantem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seidl Vloženo 19. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 (editace) Tak to není tak strašné.Já měl strach, že budu muset vyndat celou polubovku. Editováno: 19. Červen 2010, autor: Seidl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 (editace) Je kousek od výdechů pro nohy směrem k motoru schovaný pod plechovým držákem Pozor nad ním je ještě jeden a ten to není.Od V158 vede bílé ovládací táhlo. Editováno: 19. Červen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 19. Červen 2010 Sdílet Vloženo 19. Červen 2010 (editace) Tak na tom prvním obrázku označené díly červeným křížkem je třeba sundat a na tom druhým v červeným kroužku je servomotor V158 Topení, klimatizace.pdf Editováno: 19. Červen 2010, autor: acek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F40 Vloženo 5. Březen 2011 Sdílet Vloženo 5. Březen 2011 Klima naplno, větrák naplno, pravá strana 7,5 °C, levá 14 °C - také tento případ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 17. Březen 2011 Sdílet Vloženo 17. Březen 2011 vodicova strana mi topi o poznanie viac...v zime pri auto z vodicovej strany teply vzduch u spolujazdcu vlazny...co stoji vymena tejto srandy? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 2. Duben 2011 Sdílet Vloženo 2. Duben 2011 Tak jsem měl sundané nárazníky protože jsem je stříkal.A jak tak koukám na chladič klimatizace tak ta sůl na něm pěkně zapracovala.Hliníkové mřížky jsou úplně rozpadlé.Stačí se dotknout prstem a jen se to sype.Tak bude výměna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tencobdi Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 vodicova strana mi topi o poznanie viac...v zime pri auto z vodicovej strany teply vzduch u spolujazdcu vlazny...co stoji vymena tejto srandy? diky 2800 kc stojí servo ke klapce+práce+diagnostika.Měl jsem ten samý problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 2800 kc stojí servo ke klapce+práce+diagnostika.Měl jsem ten samý problém. diky a prosim ta dokazu cez diagnostiku zistit ze to je prave servo ku klapke? chcem sa vyhnut tomu aby mi vymenili polku auta a skusali co zafunguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazikxr Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Me se stava to,ze strana u spolujezdce topi uplne krasne a u ridice jen obcas a strida to studene foukani. kazdopadne to spis netopi,nez topi.. Vag hlasi V158 take. Je to teda taky tim servomoturkem?Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 (editace) Tohle mi dělalo taky vyměnil jsem servo ale nepomohlo to. Nakonec byla chyba někde v elektrice mezi ovládacím panelem a tím servem. Měřily to osciloscopem daly nový dráty a nyní funguje super!!! Editováno: 10. Prosinec 2012, autor: žralok Necituj předchozí příspěvek ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 Prosím o pomoc. Nikde jsem to tady nenašel. Setkal se už někdo s tím, že mu topila jen polovina auta? Jedná se o dvouzonový climatronic, strana u spolujezdce topí a u řidiče ne.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 jj setkal buď motorek, nebo teplotní senzor, a chce to zkusit základní nastavení klapek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 19. Září 2013 Sdílet Vloženo 19. Září 2013 Jan155- díky, a mohl by jsi to blíže specifikovat? Kde ten motorek a ten senzor najdu? Tzn. že tam jsou ty motorky dva, na každou stranu jeden? Klimatizace funguje normálně, jen to topí polovinu auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 20. Září 2013 Sdílet Vloženo 20. Září 2013 No těch motorků je tam několik a jeden z nich podle mě reguluje pravou a levou stranu jako by..... Nevím přesně kterej to je.... musel bych to rozdělat a podívat se. Jinak asi diagnostika by ti mohla říct více, základní nastavení klapek klimatroniku si vygoogli, to nebude problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 20. Září 2013 Sdílet Vloženo 20. Září 2013 podrobnou diagnostiku a problém se určitě najde, jak se psalo výše, čidlo, servomotor nebo mechanická závada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfus Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 Včera jsem řešil něco podobného: O2 klimatronik - u řidiče netopí ( na HI teda jo ...) Diagnostika - nic, nastavení klapek nepomohlo. U mne to bylo teplotní čidlo G150 (G151) v dílenský příručce strašej demontáží přístrojové desky , ale jde to v poho přes středovej ofuk..... Čidla jsou pak hned vidět - pootočit, vyndat ......- číslo dílu 3D0907543A ( cca 400 šušňů ), někdy ho stačí jen očistit. Půl hodiny i s pívem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kominor Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 Tak diagnostika ukázala, že je to levý motorek. Prý je s tím dost práce, byl jsem ve dvou servisech a tam se jim do toho moc nechtělo, tak že mám radost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Září 2013 Sdílet Vloženo 23. Září 2013 zas tolik práce s tim neni... si pěkně vybírají.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bober91 Vloženo 20. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2014 na oII som mal taky problem ze lava strana klimatizacie isla dobre no strana vodica topila maximum teply vzduch a to pernamentne aj ked bola klima vypnuta. Na diagnostike ukazala chyba 01809 - krokovy motor klapky - lava strana ziadny priznak TRVALE bol to chybny servomotor klapky ovladania teploty v158. Cena 109€ V servyse museli dat dole celu pristrojovu dosku je k tomu střasne blby pristup pod volantom. Po vymene ide zase super Prikladam foto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coudy17 Vloženo 1. Květen 2018 Sdílet Vloženo 1. Květen 2018 Ak uz mate klapku von a nechcete platit 100Eur za novu, staci vymenit vadny potenciometer, ktory sposobuje vacsinu problemov. (V pripade ze motorcek je funkcny). Po nejakej dobe sa vydrie draha na potenciometri a riadiacej jednotke klimatizacie dava nespravne signaly. U mna to vyzeralo tak ze jedna strana bud na plno kurila alebo chladila, popripade pri nastaveni teploty napr. na 22 stupnov pre vodica a spolujazdca bol citelny rozdiel teplot. Robilo mi to prevazne v zime, ked sa oteplilo fungovali spravne. Taktiez bolo v chladnom pocasi pocut ako si klapky hladaju poziciu, vydavali "pukajuci" zvuk. Po vymene treba spravit zakladne nastavenie klapiek cez VAG. Nove potenciometre na https://auto.bazos.sk/inzerat/85096038/Predam-potenciometre-na-klapky-klimatizacie.php ak link nefunguje hladajte "Predam potenciometre na klapky klimatizacie" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Bukaj Vloženo 3. Květen 2021 Sdílet Vloženo 3. Květen 2021 (editace) Podařilo se mi vyměnit V158 zakoupené zde pomocí příručky a různých návodů - nejlepší asi zde (není to V158 ale princip je stejný), je to chuťovka - bez rozebrání palubní desky se šroubuje za rohem, kam není vidět :) P.S.: Vadný motorek V158 jsem si zjistil přes ODBII bluetooth diagnostiku a CarScannerPro. Editováno: 3. Květen 2021, autor: Jakub Bukaj doplnění info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.