Přejít na obsah

CANTON sound systém


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Co jsem poslouchal Canton v OIII, tak je rozhodně o 100% lepší, než origo systém bez Cantonu, co mám v autě já. Přemejšlím, ža alespoň vyměním ty repráky ve dveřích....basy to nemá tedy žádné. Základ v OII hrál lépe. Tady soudruzi hodně ušetřili.

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z telefonu je zvuk dynamičtější, protože, jak se i v návodu píše, při nastavení vstupní hlasitosti bluetooth na rádiu má být nastaveno max a na tel taky max hlasitost. Tím je na vstupu zvuk silnější a není tak potřeba zesilovat rádio a tím šum. Zvuk je i čistější. Po vytlumení, výmněně repro a subwooferu je zvuk super. Ale i přesto jsem přišel na to, že když dám hlavu asi 10-15cm dopředu, prostě se nahnu dopředu k volantu, tak repro zní ještě lépe. Ptal jsem se i v AHIFI a potvrdili mi to. Prý jsou blbě řešeny ve dveřích naklonění repro a ty hrají pod nohy. Poradili mi zbrousit podložky, aby repro směřovali víc nahoru a k hlavě. Tak uvidím až bude čas a chuť to rozdělat a MDF podložky zbrousit, jak to dopadne?:-) a kdo mi pomůže zbrousit správný úhel. Asi soustruh:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Tak přidávám svou zkušenost s výměnou komponentních repro ve dveřích. Dal jsem na četné kladné reference a nechal je namontovat v Revilohifi. Repráky šly dopředu Cantony QS 2.160 a dozadu RS 2.160 na MDF podložky. Výškáče zapojeny na - 3dB, protože jsou u těchto komponentů hodně ostré. Trošku mi zkritizovali vytlumení dveří, které jsem dělal přesně podle fotek z ahifi, ale to jsem čekal :) Je tam cítit trošku rivalita a mají odlišné názory na produkty doporučované v ahifi. Každopádně dotlumili co bylo potřeba. Celkově změnu hodnotím pozitivně, je to znát hlavně na basech a výškách a to jsem je poslouchal ještě syrové a nerozehrané. Vyšší hlasitosti nehrají tolik zkresleně a předním středobasům hodně pomohlo lepší uchycení do MDF rámečků. Ještě by tomu prý pomohl lepší subwoofer, ale rozhodně zapojenej na vlastní zesilovač. Jak mi říkali, nikdy to nebude 100% výsledek - jak už tu někdo zmiňoval, u Cantonu každý repro dostává jen určitý rozsah pásma, takže středobasy vepředu nehrají celou basovou složku a dohání to subwoofer. Zadní repro nehrají zase basy vůbec, takže např. není ani tolik nutné důkladně tlumit zadní dveře.

 

Pokud se někdo rozhoduje jak investovat do zlepšení audia, tak prvně určitě pořádně vytlumit hlavně přední dveře (nejlíp komplet celý auto) a až následně řešit repro nebo subwoofer. Kdybych se teď mohl rozhodnout zpětně, za Canton bych si nepřiplácel a raději šel cestou celýho aftermarket audia. Ale teď už je to aspoň ve stavu, kdy se fakt těším až si v autě pustím hudbu.

Editováno: , autor: nixberg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to co tvrdite vo mne vzbudzuje otazky ci kazdy jeden canton v akejkolvek oktavke hra rovnako. Pretoze ak naozaj Vase Cantony hraju dobre (aj ked je to samozrejme relativne) tak odpoved je nie, pretoze ten moj hra fakt na prd...

pri prvej prilezitosti urcite chcem nechat vytlmit dvere a osadit nove repro...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem rok Octávku s normálním audiem, velký rozdíl ale nepozoruji - bohužel. Středy tam nejsou takřka žádné, jen to trochu víc "duní"....A nebo jsem trouba a neumím to nastavit, proto by mě zajímalo nastavení "spokojených" posluchačů :)

Středy totiž hraje defacto pouze reprák v palubce, repro ve dveřích co normálně hrává středy a basy u Cantonu hraje jen basy a možná něco málo ze středu. Co hrají zadní repro jsem kromě osolených výšek úplně nedokázal identifikovat. Ale prý to mají být středy.

 

Nastavení na kterém se shodne asi nejvíc lidí (to beru podle německých a britských diskuzích na fórech) je focus dopředu nebo na řidiče. Balance/fader uprostřed nebo mírně dopředu. "Ekvalizér" asi každému podle chuti, já se to snažím mít +- 0.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no přesně toho se obávám, měl jsem v minulém autě woofer k dřevěné ozvučnici, na woofru od cantonu se mi libi to ze se na do predem urceneho mista a nezavazi, nechci tase velkou kravu do kurfu, spíš bude asi lepší vyměnit repro za lepší a třeba odhlučnit  na woofer se vykašlat, chtěl jsem vědět jestli je jeho přítomnost aspon poznat nebo je to fakt jen kram

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...