Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

S tím bych i souhlasil, já mám soundsystém Canton "zdarma" v rámci výbavy "vlajkové lodě". Jistě špičkový systém jukeboxu v Columbovi  jistě nemůže za mizerné vytlumení dveří a volbu reproduktorů, bohužel - to prostě vypadá, že se někdo v rámci příprav návrhu a výroby soundsystému s někým vůbec nebavil, resp. zvítězila lakota a snaha Octavii skopnout zpět někam pod laťku, kterou nasadil soundsystém v modelu O2FL...:t

Editováno: , autor: omicron
Vloženo

Tak vedle toho, že v provozu Canton Audiosystemu v O3FL subjektivně pociťuji při poslechu hudby nějaké aktivní potlačení okolního ruchu (popisoval jsem výše), tak jsem našel i oficiální info: 

"...Canton Sound system. Forthose who love their music,the standard 8 speaker sound system on Octavia can be upgraded to a Canton sound system which adds a central speaker to the dash and a subwooferin the boot. Canton also adds a digital equaliser and sound level controls allowing spacial optimisation for all orindividual occupants,

vehicle noise cancellation and when added in combination with a ‘Columbus’ satellite navigation, the ability to playDolby 5.1 surround sound..."

V jednom německém automagazínu byl test, kde oktávkový Canton Audiosystem  porazil Dynaudio System v Golfu ci Sciroccu, a dokonce i B&O audio system v A3. Je to cca 3 roky stará informace :t Nicméně si myslím, že možná kvalita tohoto systému je dost do.urvená jeho implementací v O3FL, zejména již zmíněné nevytlumené dveře, a možná i nevhodné repro. To ale znamená, že by to šlo s různou úrovní dodatečných úprav velmi vylepšit...:)

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak po nějakých 2 týdnech ježdění v nové "laurince" s Cantonem musím přiznat, že to vůbec nehraje špatně, a že strachy byly zbytečné. Není to sice Soundsystem z O2FL (i když vlastní přehrávač je jistě o míle dál), ale asi soudruzi udělali nějaký domácí úkol, a oproti předFL O3 to je docela pokrok. Jestli to je odlišným nastavením, či jinak zvolenými repro a jejich umístěním, také řešením dveří, to netuším. Jediným problém zůstává občasné zadrnčení něčeho, co je v kapse předních dveří a dostane se do rezonance. Začnu pomalu hledat někoho, kdo dveře profesionálně pořádně vytlumí, příp. i vypolstruje (má někdo ánung?).

A asi přeci jen v autě vyzkouším muziku ve FLACu, ve kterém mám svou celou hudební databázi. Do O2ky jsem to musel vždy konvertovat do MP3, a tady jsem si říkal, že to asi nebude ani stát za to to zkoušet... 

Netuší někdo, jak velké SD jsou v O2FL maximálně možné, tím myslím otestováno ?

Samostatnou kapitolou je integrovaný "noise cancellation" systém (a o němž se toho moc neví :(). Při poslechu nějaké hudby (u mě takřka stále), kdy je umlčování hluku evidentně aktivní  je vše OK, okolní hluk je celkem pryč, takřka není slyšet asi vlastní troubení, zní jako z jiného auta, hodně vzdáleně. Ale po ztišení či zastavení hudby (např. při telefonování)  dochází k bizarnímu jevu, kdy když kolem mě třeba projede nějaké auto, mám pocit, jak kdyby byla okna otevřená (!), jak moc je to slyšet. Tak nevím, zda-li to je tím umlčováním hluku, které se někdy deaktivuje, a nebo mému uchu navyklému na ticho v O2FL se SunSafe skly... Bohužel je ke "Canton active noise cancellation" tak málo info...

Vloženo
před 21 hodinami, omicron napsal:

...A asi přeci jen v autě vyzkouším muziku ve FLACu, ve kterém mám svou celou hudební databázi. Do O2ky jsem to musel vždy konvertovat do MP3, a tady jsem si říkal, že to asi nebude ani stát za to to zkoušet...

Tak jsem dnes vyzkoušel FLAC formát, a byl jsem příjemně překvapen, přehrávač v Columbusu přehrává FLACy slyšitelně lépe (byť někteří budou asi polemizovat, ale já mám netopýří uši :)), než 320kbps MP3. Dokonce bez problému i nahrávky 24bit/44kHz či 24bit/96kHz...

Takže za mě Canton Audiosystem v O3FL (a samozřejmě celý Columbus), i přes nedostatky zmíněné výše palec nahoru - kdo to nemá již jako součást výbavy určitě příplatku litovat nebude. Ale je jasné, že jako spousta jiné výbavy se to nezavděčí každému, zejména v "holovýbavách"  flotil apod.

Vloženo (editace)

Omicron: revilohifi a pan Karlovsky v HK, nebo ahifi v Brne maji dobre reference. Treti moznost je vytlumit si to sam ... neni to zadna raketova veda a posun v kvalite reprodukce je vyraznej.

Editováno: , autor: nixberg
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Máte niekto skúsenosť s multikanálovým FLAC alebo OGG súbormi v kombinácii Amundsen + Canton? Mám túto kombináciu v novom Scoutovi a multikanálové audio hrá asi tak, že zvuky, ktoré by mali ísť zo zadných reproduktorov nie sú vôbec prehrávané - zvuk zo zadných repro ide, len nie to čo by malo ísť v multikanále (napr. začiatok Money od Pink Floyd, kde sú zvuky cinkajúcich peňazí a pokladne prehrávané v zadných kanáloch, tu v aute je prvých 6 sekúnd úplné ticho).  Skúšal som aj 44.1 aj 48 kHz, 16 aj 24-bit FLAC. Vyskúšal som aj viacero software. Správa sa to rovnako. Software v PC mi ukazuje, že audio je 6 kanálové. Dnes som bol v škodovke, kde som tie svoje súbory skúšal v Kodiaqovi takisto s kombináciou Amundsen+Canton a správalo sa to presne tak isto. Takže neviem, či problém je v mojich súboroch alebo informácia o multikanálovom audiu v návode je zavádzajúca resp. neúplná, a síce, že multikanál to prehrá, ale nie multikanálovo.

Stretli ste sa s tým?

Vloženo

V návode je napísané, že Amundsen, Bolero aj Columbus v spojitosti so soundsystémom Canton zvládajú multikanály pri prehrávaní súborov typu FLAC, OGG a tuším aj m4a. Nemám na mysli prehrávanie DVD s AC3 zvukom, ktoré naozaj zvládne len Columbus.

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Canton je děsnej, jel jsem v tom 500km a akorát mě bolela hlava. Zvuk nevyvážený dunivý a takový jako udrnčený ke konci. Opravdu je  to děs to nemá s basama nic společného. 

Editováno: , autor: tiktak
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Lidičky mám na vás otázku. Přesedlal jsem z OII ambiente + subwoofer v kufru do OIII s Cantonem a nějak mi poslechově hudba neladí do uší.

Dnes jsem celé odpoledne ladil nastavení basy-výšky-středy, canton surround apod... Přijde mi, že mi chybý takové ty typické basy, jako jsem měl v OII. Jak kdybych neměl basáky ve dveřích a to je mám na equalizeru nastavené na max. Subwoofer zaduní, ale není to ono.

Zajímalo by mě jestli pociťujete totéž nebo mám "zkašené uši" a pak asi otázka na jednotlivce, zda-li jste řešili vytlumení aspoň předních dveří a jestli se to opravdu vyplatí a pocitově je hudba lepší. Stále postrádám takový ten hluboký zvuk.

Děkuji za reakci

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Už se to tu dost hodně probíralo. Bytˇ je tato funkce dost "utajena" a nemá žádnou další konfiguraci, tak tam je. Ještě někdy z konce léta a kraje podzimu jsem o tom tady psal, stačí pohledat. Vlastní zkušenost na vlastním voze. Po různých kontroverzních reakcích na foru jsem později oslovil i mého prodejce, který mě to po návratu na začátku zimy (byl jsem dlouho v zahraničí) potvrdil s tím, že to tam je, že mu to i v automobilce potvrdili. To pro ty, co stále pochybují...

Vloženo

No já jen reagujin na to, že ta funkcionalite je u OIII nefunkční. Zkuste jet a na tvrdo vypnout jednotku. Uvidíte tedy uslyšíte, tedy vlastně žádnou uměnu v hluku neuslyšíte, naprosto nic se nezmění. Nesmíte věřit tomu, co kdo napíše. Je to taková placebo funkce :-)

Vloženo (editace)

,To si také myslím, netuším, co se myslí tím "...na tvrdo vypnout jednotku..."?
Jako to myslíš Clerfayte, máš na mysli tlačítko power na Columbusu ? Tak to asi opravdu ne, protože i poté je zvukový systém stále aktivní, standardně např. pro telefon, parkovací systém atd... Nijak natvrdo, a tím myslím uživatelsky to asi nejde, to tedy netuším proč by i mělo..

Editováno: , autor: omicron
opraven slovosled pro lepší porozumění :-)
Vloženo
před 53 minutami, Aleš_BX napsal:

údajně to funguje i s vypnutým infotainmentem, ten totiž vlastně nikdy vypnutý není - nejde vypnout

To ale není vypnutý ale jen jakoby vypnutý. 

Máčkěte vypínací tlačítko a držte. Infotainment se restartuje ( alespoň tak jest u mého bolera). A máš asi 30 s než znovu najede. V tu chvíli Ti na repro určitě nic neposílá. 

Vloženo

Na mém Columbusu se krátkým stisknutím POWER tlačítka provede jen MUTE, teprve dlouhým stiskem se Columbus vypne, resp. vypne se obrazovka a přehrávání médií - to je ale audio systém na pozadí stále aktivní, a používaný dalšími systémy.

Takže je řeč o nějaké ještě dééélším stisknutí tlačítka POWER ? A proč bych to takto měl proboha vypínat s nějakým restartem ? Apropo se zmiňuješ o "svém Boleru", ale ta funkce se týká Columbuse a ne Bolera:o

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...