bicista Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Jasne chapu a tykalo by se to treba starsich vozidel, ale jak je to u novych radii v O3, (Swing, bolero atp) Zda i kdyz jsou zakoupeny jako bez DAB, zda ale na druhou stranu DAB treba podporuji. Zda tam jen nechybi modul a uprava SW, popripadne je to jinak potlaceny a nebo kdyz se dnes koupi radio Bolero bez DAB, znamena to ze ma komplet jiny streva (cela ridici jednotka). ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Má odpověď se jen týkala nové O3 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 (editace) OK, tak pak je to jasny, kdo planuje vuz na delsi dobu, tak bych nad DAB silne uvazoval, pokud se pripadna vymena jednotky vcetne montaze nepohybuje kolem 3 litru jako priplatek, o cemz pochybuji. Chudaci majitele strsich vozu s vestevenyma radiama az se analag stopne. Editováno: 28. Září 2013, autor: bicista Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 myslet neznamená vědět.... ferdo25 díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Myslenky jsou inspiraci k objasneni. Proto jsem rad ze mi to ferda vysvetlil. Jen par jedincu je tu fundovanych a ferda se vyzna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 psal jsem ne krabička, ne zapojení, nesmysl dodělání, psal jsem jiná antena - odpověď zněla nene - souhlas ferda25 je na rozdíl od myslitelů fundovaný má tu trpělivost vysvětlovat i nevěřícím.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 No bohuzel si taky jen myslitel.... Ale to je sumak. Nez tu vnimat tvoje narazky, to radsi vklidu forum opustim at mas klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Pane Hravče, odpusť si konečně neustálé navážení do jiných členů fora. Na to není nikdo zvědav. Toto je poslední varování. Nikdo tě přece nenutí odpovídat na příspěvky, které se ti nelíbí. A když už odpovídáš, tak věcně, bez primitivních poznámek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 Ahoj, Objednal jsem si novou O3, a ted jeste premyslim, jestli nepridat DAB. Kdyz vidim co je v soucasny dobe v eteru, uplne se mi do toho nechce, na druhou stranu auto si clovek nekupuje na rok, ze jo... Co ale nikde nemuzu zjistit je informace, jestli je za ty 3k priplatku jen DAB (mpeg2) nebo uz umi i DAB+ (mpeg4). Jestli mate nekdo nejakou overenou informaci, predem diky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 tím bych se moc netrápil, je to sw záležitost resp. otázka kodeku a než bude DAB+ určitě na to ŠA zereaguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 (editace) me to nedalo a po ceste z prace jsem se stavil u nejblizsiho dealera, zrovna mel predvadecku s DAB (klika). a naladil jsem tam i SeeJay, kterej v Praze podle netu jede v DAB+, takze uz to je asi pripraveny Editováno: 14. Duben 2014, autor: Pawouk Necituj přímo předchízející příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 14. Duben 2014 Sdílet Vloženo 14. Duben 2014 tak to mi uniklo že už se běžně vysílá v DAB+, kdybys to napsal, že to chceš ověřit, tak bych to potvrdil, neb dle netu i v Brně nejen SeeJay hraje v DAB+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napalm Vloženo 15. Duben 2014 Sdílet Vloženo 15. Duben 2014 V Praze je v DAB+ teď i nově Evropa2: http://www.play.cz/radia-a-televize/evropa-2-dnes-odstartovala-pilotni-vysilani-dab-ve-iii-pasmu/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 15. Duben 2014 Sdílet Vloženo 15. Duben 2014 jj zde je přehled i s mapkou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 mám dotaz jak je to u radi swing 2 z DAB má ho nebo ne ? děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseamigo Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 Chlapi a jakže to přesně ten DAB funguje? U analogu vim, že tam v tom přístroji sedí orchestr trpaslíků a hrajou a zpívaj a když maj pauzu, tak čte dirigent zprávy, ale u DABu? Nuly a jedničky? to jsou jako že robotizovaný trpaslíci? To už není ono... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 No tak nějak to s těmi nulami a jedničkami bude. Je to trochu divočina, když je někde signál na hraně možností, tak se mi stane, že slyším třeba tu samou zprávu dvakrát, nějak se to zasmyčkuje . Ale teď zkušenost, pokrytí je u nás stále slabší, kvalita poslechu o dost vyšší a navíc to na displej radia přenáší a promítá hodně doplňkových informací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELXEL Vloženo 21. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2014 Mně docela fascinuje, že se všude mluví o tom, jak je DAB vlastně vysílání v CD kvalitě, ale "nejširší" stream u nás má 96 kbps, což i při kvalitnější kompresi než MP3 není žádná hitparáda. Oproti FM to asi je pokrok (byť teda na Radiožurnálu rozdíl v kvalitě úplně nevnímám), ale hlavní výhoda je, že se toho "vleze víc". Jinak DAB mám, v Brně nějak funguje, ale třeba u Radiožurnálu mě dost štve časový posun, kdy FM je o pár vteřin napřed, což mj. znamená, že uprostřed věty ve zprávách se pustí dopravní zpravodajství. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nenousek Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 DAB je super, zvuk cistsi, jen me stve, ze signal je takovej nijakj, kdyz clovek vyjede v Praze nekam na kraj. A pokud je to stanice, ktera vysila i n FM, furt to automaticky rpeskakuje FM/DAB na dany stanici, coz je vzhledem k asi 2-3s lagu dost vopruz, horsi jak skakajici gramofon. Na DAB me pak stve i to, ze docela dlouho (3-5s?) trva, nez se prepne stanice. Pocitam, ze ceka na nejakej zakladni buffer, aby z toho pochopil bitrate a co ja vim, ale proste rozmazlenej clovek z dvoutunerovyho FM to neoceni. Nehlede na to, ze DAB je mozna tak v Praze, Brne a jinej velkejc mestech, jinak konec. Takze za trojku dobry, dejme tomu, pokud by za to chteli vic, je to vyhozeni penez pro pristich par let zatim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bozskydave Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 tjn bydlím na Butovicích a signal je teda docela slabý. Ale jinak zvuk čistý pokud je i dobrý signal. To sem si taky všiml že než se to přepne tak to trvá cca 4s, už jsem myslel že to mám rozbité Zatim jsem nenarazil na stanici co by zobrazovala v DABu i nějaké doplnkové info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 7. Září 2018 Sdílet Vloženo 7. Září 2018 Zkoušel někdo tuhle anténu nebo podobnou? Lepí se oba konce na sklo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlikP3 Vloženo 21. Září 2018 Sdílet Vloženo 21. Září 2018 Za sebe musim rict, ze jsem z DAB velice sklamany. Prvni vec co jsem udelal bylo vypnuti automatickeho preladeni na FM v pripade ztraty DAB signalu. DAB je oproti FM opozdeny o nekolik vterin. Takze hudbu mluvene/slovo jsem slysel opakovane. Kdyz k preladeni dojde skoro kazdou pulminutu je to hodne otravne. Jezdim casto mezi Prahou a Mladou Boleslavi. Ze stanic, ktere jsem byl bezne zvykly poslouchat ma pouzitelny signal snad jen Radiozurnal. I tak se cestou signal mnohokrat ztrati :( Kdyz uz mate dobry signal, je zvuk oproti FM opravdu pekny, ale vzhledem k pokryti .... :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlikP3 Vloženo 21. Září 2018 Sdílet Vloženo 21. Září 2018 kdyz uz zminujes pokryti, nedalo mi to ... https://www.worlddab.org/country-information/czech-republic#coverage muzem byt radi za nase 62% pokryti Slovensko 36% (testovaci provoz) Nemecko 97% Rakousko 27% Polsko 56% Francie 19% Spanelsko 20% Portugalsko 0% (v minulosti pouze projevili zajem) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Nebo Norsko. Jinak souhlas, příplatek při pořizování FIII v 2015 byl asi 3k, bral jsem to také jako investici do budoucna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Hlavně to běží na jiným kmitočtu a byl jsem překvapen, že i les nebo úvrať znamená přeladění na FM (logicky, svazek je užší). Takže zatím DAB používat nemůžu, protože jsem na okraji toho dosahu (viz výše) a pořád se to přepíná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.