Přejít na obsah

Ztrata vykonu motoru


dmnc

Doporučené příspěvky

Zdravím vás,

 

během posledních dvou měsíců sleduji postupnou ztrátu výkonu u své OII RS 2.0 TFSI. Nějak se to ustálilo, takže výkon je teď pocitově neměnný, ale už jsem měl v plánu navštívit servis. Auto navic, kdyz je studene, trochu cuka. Nicméně, po posledni cestě na D1 mi začala svítit na přístrojové desce kontrolka "system kontroly vyfukovych plynu".

 

Googlil jsem a dle tohoto fora to vypada na vahu vzduchu. Vecer se mi to taky nejspis potvrdilo, kdyz jsem otevrel predni kapotu a uvidel jsem urvany kabel u sani (viz. foto). Predpokladam, ze se jedna o vahu vzduchu. 

 

Me zajima ted par veci.

 

1) Spatne fungujici, ci zcela nefunkcni vaha vzduchu cukani zpusobit muze, to je mi jasne, ale muze take zpusobit pocititelnou ztratu vykonu? 

 

2)  Paklize se mi na dalnici rozsvitila kontrola "system kontroly vyfukovych plynu" az nyni, znamena to, ze teprve v tu chvili kabel upadl a RJ to hned zaznamenala nebo mohla byt vaha jiz delsi dobu nefunkcni a teprve po nejake dobe to zaznamenalo nejake cidlo?

 

3) Pokud by se nejednalo jen o vahu vzduchu, ze auto ztratilo vykon, asi by to mohl jeste zpusobit ventil N75/N249 nebo pomalu

odchazejici turbo?

 

Diky. 

post-29936-0-20629500-1380522647_thumb.j

Editováno: , autor: dmnc
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Přesně, prvni poreš to co je evidentne špatně (upadly kabel konektoru čidla) nech si udelat diagnistiku a vymaž zavady z řj. A pokud to nezabere tak bych to řešil dál, ale na 99% si myslím, že je to tou váhou. Konektor byl asi naštíplej řj dostavala špatny info o množství vzduchu a když se ti to urvalo uplně tak se rozsvítil vrtulník...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked sme na jednej ereske vybrali vzduchovy filter aj s vahou vzduchu, nastartovali sme auto a hned zhaslo, chytil ma stres, az mi teplo zostalo, vag bez chyby, ziadne chyby pred tym neboli. 10x som to prestartoval aj pod plynom a nic, zapojil som filter spat, a auto chytilo na brnk a islo. Cize vaha bude mat u TSI velmi velky vplyv...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 let později...

Dobrý den rád bych se poradil ohledně závady na motoru 2.0TFSI

 

Všiml jsem si toho že auto jednu chvíly jede normálně a pak motor změní zvuk jako by se dusil a nejede. Nicméně žádná kontrola se nerozsvítila a na diagnostice se neukázala žádná závada, tak jsem zkusil vyměnit obě čidla na ovládání přívodu vzduchu. Na cca měsíc to dalo pokoj ale závada je zpět a úplně stejná.

Děkuji za jakékoli rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...