Přejít na obsah

Otázka k Lambda sonde


lubo628

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

pred asi mesiacom som nainštaloval do fabie 1,4MPi 50kW novú lambda sondu za katalizátor (pôvodná prestala pracovať).

V obchode ma však nahovorili na alternatívu, ktorá bola o polovicu lacnejšia.

Inštalácia prebehla bez problémov.

Avšak po 500 km zase kontrolka elektroniky motora svietila. Po resete to vydrž niekedy 100 km, niekedy 400 km ale vždy ju zopne a vždy hlási sporadickú chybu sondy č.2.

Evidentne teda nepracuje správne.

Bohužial reklamovať to nemôžem, lebo som stratil paragon.

Proste ušetril som :(

 

O čo mi ale ide? Táto druhá sonda je aj tak iba informatívna. Neriadi sa podla nej zmes. Uvažujem nad tým, že sa na to vyserem a budem jazdiť aj s tou chybou.

Nemyslím si, že by v tom mal byť problém.....

 

Aký je váš názor?

 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám sice slabší motor,ale taky 2 lambdy. Měl jsem ten samý problém jako ty,odešla mi lambda za katem,tak jsem koupil stejně jako ty "napodobeninu" za velmi slušný peníze,říkal jsem si "ušetřím". Ale chyba se oběvovala po čase znovu a znovu,a nejen chyba,spotřeba vzrostla na nějakých 12-14 litrů,takže si nemyslím že by lambda za katem neřídila spotřebu. Tak jsem lambdu reklamoval,vrátily mi peníze a já si připlatil a koupil originál a od té doby mám klid. Toť můj příběh s lambdou za katem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že druhá lambda sonda má iba informatívny charakter som našiel na nete...v princípe mi to aj dáva zmysel. Ja už takto nejakú dobu fungujem a nemám pocit, že by mi výrazne narástla spotreba.

 

Jasne tiež som sa už poučil, ale sám predajca mi tvrdil, že sú spolahlivé a že to ludia beru.

Chcel som túto aj reklamovať, ale vyrukoval na mňa s tým, že on chce vidieť doklad zo servisu, že mi to montovali oni....bohužial ja som si ju montoval sám...takže problém.

 

Nekupujte tie náhrady, je to fakt nefunkčné.

VAG stále vypisuje bez aktivity a sporadická chyba.

Editováno: , autor: lubo628
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známý mi doporučil lambda sondu od Bosche (nevím zda to náhodou není originál), na mé fabii se měnila 2x a kontrolka se pokaždé rozsvítila, takže se rozhodlo, že se na to kašle. Jinak, ta kontrolka motoru je u mě na autě asi 4, 5 let. Spotřeba mi přijde normální, nejezdí to na vzduch :) občas mi sama od sebe zhasne, ale zase objeví. Já mám myslím v hajzlu, ale tu před katem. Až na to budu mít někdy chuť a náladu to zkusit potřetí vyměnit tak se do toho pustím...jinak co jsem četl a slyšel tak ty lambda sondy jsou u fabií pěkný mrchy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som si to ešte raz prebehol cez VAG (pritom prístrojovka nehlásila chybu elektroniky motora) a vyplulo mi to hneď sonda 2 rada 1 bez aktivity...kokos, nový kus, odjazdené cca 1000 km.....

..akurát bude možno problém na emisnej, lebo auto asi neprejde, ak to bude svietiť....

Editováno: , autor: lubo628
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona to nebude ani tak chyba sondy,jako spíše chyba výroby.Na některých 1,4 MPI se tyhle stavy flashovaly a existuje neoficiální metodika,jak tohle řešit.Bohužel se to dá zdělat pouze v autorizovaném servise.Přepsáním jednotky s toho uděláš v podstatě jednosondu AME a jednotka tu druhou přestane brát v úvahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravim ja sa chcem spytat ohladom lambda sond,ale jedna sa o fabiu 1.2 HTP, 47kW 12V, BME. Kde bysom nasiel dielensku prirucku ohladom testovania lambda sond teda kontrola starnutia v zakladnom nastaveni,aku skupinu navolit,co znamenaju jednotlive policka v kazdej skupine. Mam stiahnutu dielensku prirucku na Fabiu1 ale neni tam rozpisana elektronika motora 1.2 ,47kW. Mam len ten slabsi motor obsirnejsie rozpysany cosa tyka elektroniky a kontroly pomocou diagnostiky.

Ak by niekto mal aj v PC dielenske tak ocenim ka to posle na môj mail.

Velka vdaka :kol-47:

Editováno: , autor: radinno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...