Přejít na obsah

Raven1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Raven1

  1. A co takhle změřit ,zda tam jde vůbec proud do jednotky a podívat se na pojistku CZ na držáku relé pod komfortkou?
  2. No já bych se podíval na tu vodní pumpu,stalo se mi,že neoriginálka se protočila a zabrala jenom sem tam.
  3. A co takhle předvstřik po rozvodech? VAG,zahřát na 80,základní nastavení a TDI graf.Potom Printscreen ať se můžem podívat.
  4. A typ té Fabie?.Jestli je to 1,4 MPI tak bych šel po kabeláži k čerpadlu řízení a potom po samotném řízení.
  5. Ona to nebude ani tak chyba sondy,jako spíše chyba výroby.Na některých 1,4 MPI se tyhle stavy flashovaly a existuje neoficiální metodika,jak tohle řešit.Bohužel se to dá zdělat pouze v autorizovaném servise.Přepsáním jednotky s toho uděláš v podstatě jednosondu AME a jednotka tu druhou přestane brát v úvahu.
  6. Musí se opatrně sundat platy,které kryjí levou stranu vnitřku dveří a pak rozpojit kabelový svazek a potáhnout kousek dráty,rozříznout izolaci a skontrolovat.
  7. Najeto má 87 000 to rok 2009 2,0 CR,dneska jsem to přepájel,kabely jsem nahradil za trochu delší,dal to do smrštovačky a pak zabalil do vulkanizační pásky,tak snad bude klid.
  8. musel bys změnit celý svazek,ty dráty jsou tak krátké,že každý pohyb je natáhne a po pár kilometrech už praskne bužířka a už to jede.
  9. Tak zrovna dneska Twindoor bez funkce,nesvítilo osvětlení v kufru,musel jsem to nouzově otevřít.Pak jsem mechanicky odjistil střed dveří, a rozebral kabeláž.A nestačil jsem se divit.Z dvanácti drátů jich je 7 přerušených a zbylých 5 s polámanou izolací.Takže pájka,cín a uvidíme co z toho vyleze.
  10. Auto už jede. Málem to bylo na generálku hlavy,ale vypustil jsem ten hnůj,který asi byl kdysi olej,vyčistíl a vyškrábal vanu,cca 1mm karbonu po celém povrchu vany zevnitř.Vyfoukal a tlakem vypláchl celý motor benzínem a čističem,přetěsnil vanu,vyměnil filtr,změřil po zahřátí mazací tlak a díky bohu je to O.K Jo a málem bych zapomněl,sycí koš totálně neprůchodný a v olejovém čerpadle rýhy,takže obojí na výměnu.
  11. Tak abch se k tomu vzjádřil. Stejný problém jsem teď řešil u jednoho zákazníka a je to výrobní vada roků 2004/2005 kdy hadička ostřikovače v levém zadním prostoru za C sloupkem vede nad svorkovnicemi zadních světel a třetího brzdového světla a samozřejmě když se přcpe zadní ostřikovač tak hadička vyskočí ze spojky a voda vesele teče do svorkovnic. vyměníl jsem 3 piny ve svorkovnicích a celý svazek vysušil.bohužel ŘJ pomoci při parkování už jsem nezachránil,v ní už si dva piny vzaly dovolenou.
  12. Raven1

    Chyby na VAG

    Ahoj. Tuto závadu způsobuje chybný program v řídící jednotce motoru a řešením je pouze flash na jinou verzi software,tyto chyba navíc podléhá aktuálnímu sdělení výrobce a odstraňovala se v záruce jako servisní akce. Pokud ne,ta někde soudruzi v servise udělali chybu
  13. Raven1

    Chyby na VAG

    Ahoj. Prosím o typ motoru Vin kód. Pokud se nemýlím,stačí nakódovat řídící jednotku,případně provést její přeflashování a adaptaci případně readiness code.
  14. Dobrý den. Nechci si hrát na moudrého,ale tu škrtící klapku je třeba nastavit a zadaptovat,případně ještě vymazat adaptační hodnoty motoru v elektronice motoru na adrese 01,kanál 00 a to na nulové hodnoty,jinak klapka neví v jaké poloze se při volnoběhu nachází.
  15. Dobrý den. Podle popisu to je opravdu dvouhmotový setrvačník,zřejmě se prodřela jedna z pružin a setrvačník tlumí pouze do jedné strany. Z prvovýroby jsou tam dva výrobci a to LUK a Sachs a záleží na roku výroby a číslu karoserie. Zkouška není složitá,je k ní potřeba pouze zvedák.Po sejmutí krytu se setrvační musí hýbat v obou směrech a to s mírným protitlakem.Popis zkoušky mohu naskenovat a poslat.Pokud se rozhodnete k výměně,je možná záměna za jednohmotový setrvačník,ale je třeba počítat se zvýšenými vibracemi při akceleraci. Můj mail JiriOchman@seznam.cz
  16. Ahoj. Myslím,že to nemusí být nutně čidlo,podle naměřených hodnot je to bohaté a to tak že hodně. Jak starý je vzduchový filtr a svíčky? Kterou lambdu měnili? Jsou tam 2. další věc,měřil někdo ovládací napětí na lambdě? U 1,6/75kW docházelo a dochází k oxidaci kontaktů na řídící jednotce motoru a ta má pak tendenci to dorovnávat zvyšováním napětí na sondě.Trápil jsem se s tím asi měsíc,než jsem na to přišel.
  17. Ahoj. Malá otázka. Měřil někdo kompresní tlak? Nemusí se to rozebírat,VAS to umí spočítat podle vstřikovaného množství.
  18. Ahoj. Nevím jestli vám to nějak pomůže.ale trápil jsem se tkhle asi týden s Octavii I 1,6Mpi,stálé závady na bohatosti směsi,vysoké napětí na ovládání primární sondy atd. Po poradě s kluky z Boleslavi,prý řídící jednotka.No měnit zákazníkovi jednotku bez důkazů o vadě se mi nějak moc nechtělo.tak jsme s našim elektrikářem vykopali baterku a kryty filtru a rozebrali,očistili a dotáhli všechny kostry na motoru a svazcích,prostříkali jsme všechny spoje a ejhle bylo po závadě.Jediné co se mi nepovedlo zachránit byla primární lambda,ta se bohužel odebrala do kopru.
×
×
  • Vytvořit nový...