Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

Mám Fábu II před FL rok 08 a chtěl bych předělat světla klasické na monte carlo - otázka zní, je to možné? Umožní mi to karoserie?

Popř čočky z FL šly by vnitřně nastříkat? když je to čočka?

Díky za postřehy ;)

Takze monte a ni svetla z fl do sve karoserie za boha nenarves ;) , maximalne striknout pred fl svetla ;)

• Autor

No jo, ale co paraboly? nebo je nějaká spešl barva, která bude fungovat v parabolách stejně jako ten chrom?

Mám teď tyto světla.1107_s-5j1941018.jpg

nebo musím mít ty s čočkou, kde na parabolách v podstatě nezáleží?

Nic takoveho neni , a kdybys strikl paraboly do cerne tak bys kulovi videl ;)

• Autor

takže nejlíp se na to vy....  :kol-47:

To je taky moznost :D ale da se koupit cocky , striknout a pak rozumne zprovoznit ;)

• Autor

Co to znamena rozumne zprovoznit???:)

Pro zapojeni cocek misto parabol potrebujes sikovneho elektrikare a jedno relatko navic ;)

• Autor

To bych měl, takže půlka úspěchu za mnou :D

• 4 měsíce později...

Zdravím chlapi, chtěl bych se zeptat. Mám škodu fabii II facelift z roku 2011 a na voze mám přední světla bez čočky se žárovkou H4, ale nyní jsem si koupil světla z monte carla s čočkou a se žárovkou H7 a moje otázka zní. Když to namontuju do auta tak jak mi bude svítit dálkové světlo když je ve světle pouze 1 patice a to na žárovku H7, která jak vím má pouze jedno vlákno?? Díky moc za odpovědi. Jo a ty světla z roku 2011 prodávám tak se ozvěte kdyby jste meli zájem.

Hľadaj, a odpoveď nájdeš!

Pokud chceš jezdit taky v noci a něco vidět, tak s tím prodáváním původních reflektorů nepospíchej.

• 1 rok později...

Ahojte.Mam Fabiu II 9/2011 s original svetlami s 2x2 H7 žiarovkami a rad by som ich vymenil za svetla Monte Carlo. Vie mi niekto poradiť ako nato? Kto by to z okolia Nitry vedel urobiť? Dakujem

Sundáš nárazník,vyměníš světla namontuješ nárazník.A když budeš šikovnej,tak ani ten nárazník dolů nemusí.Nehledej v tom vědu.

Upraveno od standavfr

Určite to ide tak ľahko ? Ved klasické svetlá majú 2xH7 a MC má len 1

• 2 roky později...

Zdravim panove mam fabii 2 FL bude nebo nebude problem vymenit orig. svetla za MC kdyz mam normalne cocky ? 

MC má clonku v čočce zatímco obyč. světlo s projektorem má 2x H7 a dálky svítí i s potkávačkama. Takže tam budeš muset upravit elektriku. Pročti si celé vlákno.

Upraveno od flacek

me sviti dlky bez potkavacek :)

Opravdu? Já to mám stejně jako na tomto videu

Upraveno od flacek

• 2 týdny později...

Problémy se světlem z Monte Carlo budou dva. První je s předěláním elektriky a druhý je s tím, že uvidíš v noci daleko hůř, než se stávajícím světlometem.

Přečti si odstavec 12. z odkazu. Je to sice o Roomsteru, ale světlomety má Fabia stejné.

http://skodaroomster.wz.cz/zmeny-v-prubehu-let.html

Tak ted jsem z toho vedle. Dneska jsem koupil pritelkyni cerna svetla na FL 2013. Ma tam ted cocku bez nataceni. Chapu dobre, ze pro vymenu za MC svetla - Hella z OBAUTODILY, je potreba predelat jeste elektriku ? Co konkretne ? Mimochodem, podle obrazku je tam dira na druhou H7, tak tomu vazne nerozumim....

Důležitý je tento obrázek:
predni-svetlomety.jpg

Ty černé světla mají H7 v čočce s clounkou (ten systém co byl u před FL na který si stěžovali že nesvítí). V té "parabole" vedle je pak pouze obrysovka. Stříbrné světla s čočkou po FL (obě verze) mají čočku na potkávací světla a parabolu na dálková světla (+ je u nich i ta parkovačka/obrysovka). V podstatě obdobný systém jako ty stříbrné po FL používá i FIII.

Pokud myslíš tento otvor v té parabole co jde vidět zde:
adeee74d463fbe3880bf0f94c261
Tak to je jen na tu obrysovku, stříbrná světla tam mají otvory dva:
151105-IMG_1886-800.jpg?tid=29&r=B

Super. Diky za vysvetleni. Jeste mi kdyztak povez, co je potreba prepojit ci dokoupit, aby fungovali dalkovy ?  Nebo takhle. Kdyz ted svetla prehodim bez uprav, bude to svitit aspon na potkavacky ? O vikendu mi tu elektriku asi nikdo nepredela... Diky

To bude muset poradit někdo znalejší, ale potkávačky by snad měli svítit.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.