Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky

pusher...

Doporučené příspěvky

poslední dobou mně něco klepe v levé části, ale silentblok to asi nebude na Toledu mám tuším s označením AS na konci. v servisu se nic nenašlo, všchny díly podvozku jsou OK, navíc jsem si nechal promazat silentbloky ramen a nic. je to takový klepání, když se auto rozkmitá na nerovnostech, nejvíc to dělá ráno. tak jsem jenom rychle mrknul pod kapotu a začal hledat nějaký volný díly, který by mohly nějak klepat. hned jsem narazil na uložení řídící jednotky, která doslova lítá i s držákem a mlátí nahoře do plastu, co kryje stěrače. jelikož to slyším z toho místa, je to hned nahoře vlevo z pohledu řidiče, tak doufám, že to bude ono. taky vám tam nesedí napevno? ve všech autem, co jsem měl, se jednotka ani nehla.

Jo ŘJ jsem v tom plastovém držáku vypodložil starým jekorem hned v počátku řešení klepání, stejně jako drnčící hadičku ostřikovačů v kapotě. Nic z toho to ale nebylo a byl to nakonec fakt ten prašivej silentblok. Jestli je Hčko i u Toleda a píše to od počátku výroby - jednoznačně to reklamuj, pokud máš auto v záruce. Jak vidět AS je taky na dvě věci.... 

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já vím, sleduju tohle téma už od začátku. v době, kdy už se objevil díl s H a měnil se tady, tak jsem napsal do Seatu a tam mně právě odpověděli, že tam mám AS a že je to dobrý, jenže teď už v etce AS není a je tam H, takže ho chcu taky :-)

Odkaz ke komentáři

tak jak jsem čekal, právě mě poslali z infolinky Seat do pr.ele. prej podle VINka není žádná servisní akce a nazdar. přitom v etce je háčko a to tam 100% nemám, protože se začalo dodávat až později, tak nevím co teď v servisu to bude to stejný.

Odkaz ke komentáři

já to mám trochu jinak. v servisu jsem byl, projeli jsme to, zrovna nic neklepalo, tak promazali silentbloky ramen a to nepomohlo. ochota servisu ale je. když jsem zmiňoval silentblok převodovky, tak to tvrdili, že to určitě nebude. takže bych asi neuspěl. zkusím servis, kde dělají škodovky i seaty, tam budou mít třeba zkušenosti z Rapidů.

Odkaz ke komentáři

je to tak žádný TPI na silentblock není, je to jenom na posouzení servisu...

mě to bouchalo jenom občas, tak jsem na to kašlal s tím, že do servisu zahedu až to bude bouchat víc ( kvůli dokazování )

pak jsem zajel do Prahy a jezdil v historickém centru přes koleje a tam to bouchalo jako svině ( příčný nerovnosti hodně za sebou jsou nejhorší )

tak jsem si u nás našel trasu kde by to mohlo bouchat i při vyšší teplotě, našel, zajel do servisu, bouchalo, on potvrdil, ale pak zkusil ještě zahejbat motorem na místě a také bouchalo, takže jde to i posoudit zataháním za motor, ale jenom z určitého směru a místa...

Odkaz ke komentáři

Takze mne to robilo len za studena, neskor som prisiel na to ze ked odbacam vpravo tak to tiez klepe aj za tepla ale musi byt v zatacke trochu hrbolata cesta, tym ze silentblok je na lavej casti pri odboceni vpravo na ne vyvija velky tlak a pocujes to aj pri zapnutom radiu...

Odkaz ke komentáři

Miklisek, přidal jsem k tvému vláknu na facebooku dneska taky komentář k uvedené kauze. 

Viz. Na reakci ŠA je zajímavé, že hlukový projev vadného dílu o kterém ví a přestala ho montovat nepovažuje za závadu a nechává veškeré břemeno dokazování na zákazníkovi zda bude tak chytrý a dokáže sám identifikovat uvedené hlukové projevy mimo jiné závislé na teplotě a provozních podmínkách. Tyto podmínky přitom nelze při návštěvě autorizovaného servisu vždy nasimulovat a zákazník tak odjíždí mnohdy opakovaně s nepořízenou a za týden mu to zase klepe. Navíc každý uživatel není školený odborník na auta a nemusí si vědět rady s identifikací místa hlukových projevů a v mnoha případech nedůstojné dohadování nakonec sám vzdá. Nedovedu pochopit, že výměnu ŠA umožní pouze dobře informovaným zákazníkům a těm, kterým hlukové projevy vadí a oprávněně je vnímají za vadu zboží a ostatní zákazníky nechá v hluboké nevědomosti aby evidentně vadný díl nemusel být ve velkém rozsahu vyměňován. Jsem také jedním z majitelů Rapida MR 2014 výroba únor 2014 se zjištěným vadným dílem, který jsem sám před kontrolou považoval za již inovovaný s označením H. V tomto případě to už považuji také za klamání spotřebitele, kdy se vadné díly nadále montují i po zjištění jejich závadnosti. S pozdravem zákazník ŠA a uživatel Rapida Zdeněk H.

https://www.facebook.com/skoda.cz?fref=ts

Editováno: , autor: jazzleba
Odkaz ke komentáři

Ale ale, nebuď blahový! Myslíš, že si z toho něco dělají? Přečti si naše stížnosti na FB, když se to řešilo vloni, a jejich odpovědi. Náš hrách hazený na jejich stěnu. Za nos se nechytnou a žádná svolavačka nebo servisní akce nebude. TPI dodnes není!

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři

Jasne ze delaji....prdel!

Este dodam, ze pristup servisaka bol taky ze je rad ked zakaznik dobre informovany v com je problem...pochopil som to tak ze keby som tu na fore nenastudoval tak to doteraz nemam vymenene...

Editováno: , autor: Temik.sk
Odkaz ke komentáři

Pro informaci: Dnešní odpověď sks.service na včerejší komentář na facebooku.

Vážený pane,

externím pracovištěm jsme byli informováni o Vaší nespokojenosti s hodnocením příčin hlukových projevů, konkrétně na typu Škoda
Rapid. V této záležitosti si dovolujeme požádat Vás, pokud je to samozřejmě Vaším zájmem, o sdělení čísla podvozku Vašeho vozu a
název autorizované opravny Škoda, se kterou bychom mohli tuto záležitost řešit.

S pozdravem.

Mgr. Bohuslav Brojer | PAT/2 – Péče o zákazníka
ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...