Duben 7, 201510 r poslední dobou mně něco klepe v levé části, ale silentblok to asi nebude na Toledu mám tuším s označením AS na konci. v servisu se nic nenašlo, všchny díly podvozku jsou OK, navíc jsem si nechal promazat silentbloky ramen a nic. je to takový klepání, když se auto rozkmitá na nerovnostech, nejvíc to dělá ráno. tak jsem jenom rychle mrknul pod kapotu a začal hledat nějaký volný díly, který by mohly nějak klepat. hned jsem narazil na uložení řídící jednotky, která doslova lítá i s držákem a mlátí nahoře do plastu, co kryje stěrače. jelikož to slyším z toho místa, je to hned nahoře vlevo z pohledu řidiče, tak doufám, že to bude ono. taky vám tam nesedí napevno? ve všech autem, co jsem měl, se jednotka ani nehla. Jo ŘJ jsem v tom plastovém držáku vypodložil starým jekorem hned v počátku řešení klepání, stejně jako drnčící hadičku ostřikovačů v kapotě. Nic z toho to ale nebylo a byl to nakonec fakt ten prašivej silentblok. Jestli je Hčko i u Toleda a píše to od počátku výroby - jednoznačně to reklamuj, pokud máš auto v záruce. Jak vidět AS je taky na dvě věci.... Upraveno Duben 7, 201510 r od miklisek
Duben 7, 201510 r já vím, sleduju tohle téma už od začátku. v době, kdy už se objevil díl s H a měnil se tady, tak jsem napsal do Seatu a tam mně právě odpověděli, že tam mám AS a že je to dobrý, jenže teď už v etce AS není a je tam H, takže ho chcu taky :-)
Duben 7, 201510 r Co je měchovka? pevně doufám, že jsem si ten výraz nevymyslel Takový kus jakoby molitanu, který se právě používá na vypodložení něčeho...
Duben 7, 201510 r tak jak jsem čekal, právě mě poslali z infolinky Seat do pr.ele. prej podle VINka není žádná servisní akce a nazdar. přitom v etce je háčko a to tam 100% nemám, protože se začalo dodávat až později, tak nevím co teď v servisu to bude to stejný.
Duben 7, 201510 r Vsak takovy pristup je i u Rapida. Musis zajet do servisu, ukazat jim, ze ti to klepe, oni se zeptaji centraly, centrala neco navrhne, servis to vyzkousi a tak dale... dokud se to nevyresi.
Duben 7, 201510 r já to mám trochu jinak. v servisu jsem byl, projeli jsme to, zrovna nic neklepalo, tak promazali silentbloky ramen a to nepomohlo. ochota servisu ale je. když jsem zmiňoval silentblok převodovky, tak to tvrdili, že to určitě nebude. takže bych asi neuspěl. zkusím servis, kde dělají škodovky i seaty, tam budou mít třeba zkušenosti z Rapidů.
Duben 7, 201510 r je to tak žádný TPI na silentblock není, je to jenom na posouzení servisu... mě to bouchalo jenom občas, tak jsem na to kašlal s tím, že do servisu zahedu až to bude bouchat víc ( kvůli dokazování ) pak jsem zajel do Prahy a jezdil v historickém centru přes koleje a tam to bouchalo jako svině ( příčný nerovnosti hodně za sebou jsou nejhorší ) tak jsem si u nás našel trasu kde by to mohlo bouchat i při vyšší teplotě, našel, zajel do servisu, bouchalo, on potvrdil, ale pak zkusil ještě zahejbat motorem na místě a také bouchalo, takže jde to i posoudit zataháním za motor, ale jenom z určitého směru a místa...
Duben 7, 201510 r já už jsem s motorem lomcoval a nic, ráno to mlátí hodně, ale po chvilce se to zmírní a odpoledne skoro ticho, takže v servisu se to neprokáže. už jsem psal do dalších dvou servisů.
Duben 7, 201510 r Protože to dělá někomu, třeba i mně dělalo jen za nízkých teplot, dejme tomu do +5st. jak se auto zahřálo a od něj ten silentblok už to nedělalo nebo výrazně méně. Tedy si pospěš, dokud jsou alespoň po ránu ještě chladna.
Duben 7, 201510 r Takze mne to robilo len za studena, neskor som prisiel na to ze ked odbacam vpravo tak to tiez klepe aj za tepla ale musi byt v zatacke trochu hrbolata cesta, tym ze silentblok je na lavej casti pri odboceni vpravo na ne vyvija velky tlak a pocujes to aj pri zapnutom radiu...
Duben 7, 201510 r už to tady někde bylo, ale ještě bych možná zkusil zjistit, co tam mám teď za označení. kolik toho musím odšroubovat, abych k tomu dostal? a jak je to se šroubkama, jsou vyndávací, nebo zůstanou držet v tom boxu?
Duben 7, 201510 r Příspěvek #779, strana 32 jak na to včetně fotky: http://forum.skodaho...vodovky/page-32
Duben 7, 201510 r jj, díky, to jsem přesně hledal. takže je tam jen jeden torx na zajištění a jinak je to nacvaknutý na trnech jo?
Duben 7, 201510 r já měl to štěstí, že v servisu je na výjezdu kolejnice na bránu a ještě člověk musí zatáčet, takže to zabouchalo hned po pár metrech jízdy
Duben 7, 201510 r Už jsem to udělal za tebe.... https://www.facebook.com/skoda.cz/posts/649456848459769?stream_ref=10 https://www.facebook.com/skoda.cz Miklisek, přidal jsem k tvému vláknu na facebooku dneska taky komentář k uvedené kauze. Viz. Na reakci ŠA je zajímavé, že hlukový projev vadného dílu o kterém ví a přestala ho montovat nepovažuje za závadu a nechává veškeré břemeno dokazování na zákazníkovi zda bude tak chytrý a dokáže sám identifikovat uvedené hlukové projevy mimo jiné závislé na teplotě a provozních podmínkách. Tyto podmínky přitom nelze při návštěvě autorizovaného servisu vždy nasimulovat a zákazník tak odjíždí mnohdy opakovaně s nepořízenou a za týden mu to zase klepe. Navíc každý uživatel není školený odborník na auta a nemusí si vědět rady s identifikací místa hlukových projevů a v mnoha případech nedůstojné dohadování nakonec sám vzdá. Nedovedu pochopit, že výměnu ŠA umožní pouze dobře informovaným zákazníkům a těm, kterým hlukové projevy vadí a oprávněně je vnímají za vadu zboží a ostatní zákazníky nechá v hluboké nevědomosti aby evidentně vadný díl nemusel být ve velkém rozsahu vyměňován. Jsem také jedním z majitelů Rapida MR 2014 výroba únor 2014 se zjištěným vadným dílem, který jsem sám před kontrolou považoval za již inovovaný s označením H. V tomto případě to už považuji také za klamání spotřebitele, kdy se vadné díly nadále montují i po zjištění jejich závadnosti. S pozdravem zákazník ŠA a uživatel Rapida Zdeněk H. https://www.facebook.com/skoda.cz?fref=ts Upraveno Duben 7, 201510 r od jazzleba
Duben 7, 201510 r Konecne sa to pohlo, ze sa nasiel clovek co SA da vyzrat. Respect! Nedalo mi a davam sem foto mojho silentbloku ktory mi namontovali cca pred mesiacom
Duben 7, 201510 r Ale ale, nebuď blahový! Myslíš, že si z toho něco dělají? Přečti si naše stížnosti na FB, když se to řešilo vloni, a jejich odpovědi. Náš hrách hazený na jejich stěnu. Za nos se nechytnou a žádná svolavačka nebo servisní akce nebude. TPI dodnes není! Upraveno Duben 7, 201510 r od miklisek
Duben 7, 201510 r Jasne ze delaji....prdel! Este dodam, ze pristup servisaka bol taky ze je rad ked zakaznik dobre informovany v com je problem...pochopil som to tak ze keby som tu na fore nenastudoval tak to doteraz nemam vymenene... Upraveno Duben 7, 201510 r od Temik.sk
Duben 7, 201510 r Tak už je jasno, Toledo má taky D a ne AS, teď jen si vymoct výměnu Taky mi to nedalo a rozebral jsem to taky a hádejte co mám
Duben 8, 201510 r Jinak jsem před chvílí obhlédl to zavěšení ŘJ motoru a fakt nic moc, i když tedy vevnitř nic neslyším, že by něco klepalo. Zase mám tam řadu jiných zvůčků :-)
Duben 8, 201510 r Nekdo sbira "C"ecka a nekdo zase "D"ecka [emoji23] No, my teď spíše sbíráme Háčka. ŘJ také volná.
Duben 8, 201510 r Pro informaci: Dnešní odpověď sks.service na včerejší komentář na facebooku. Vážený pane,externím pracovištěm jsme byli informováni o Vaší nespokojenosti s hodnocením příčin hlukových projevů, konkrétně na typu ŠkodaRapid. V této záležitosti si dovolujeme požádat Vás, pokud je to samozřejmě Vaším zájmem, o sdělení čísla podvozku Vašeho vozu anázev autorizované opravny Škoda, se kterou bychom mohli tuto záležitost řešit.S pozdravem.Mgr. Bohuslav Brojer | PAT/2 – Péče o zákazníkaŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.