angel.CZ Vloženo 8. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2013 Ahoj. na radu pár uživatelů odsud zakladám tehle téma i zde. Abych začal od začátku, mám Škodu SUPERB 1.8T (RV 2005) !!!! Zakládám to, protože jsou to skoro identické motory. No takže k tématu, kupoval jsem auto se zadřeným motorem, motor turbo, pár hadiček a další ptákoviny kolem toho vyměněny, pár problému co tam bylo jsem vychytal, ale jediný problém nemůžu něják příjít na řešení, ani v servisech (jak originál škoda, tak i garážmistři) prostě neví...Problém je ten, že se mi na větších dálkách drží teplota vody na 70°C . Jak nechám auto stát na neutrálu či po příjezdu vypnu motor, za chvíli se mi dostane na 90°C, tak stejně ve měste na křižovatkách. Ale po rozjezdu do cca 5km nepřetržité jízdy je to zase na 65-75°C. První co mě napadlo byl termostat, vyzkoušel jsem 2 (originál i neoriginál) Nepomohlo, čidlo teploty je taktéž dobré, diagnostika nevykazuje žádné chyby a ukazuje teplotu co mi ukazuje i budík. Co mě napadlo dalšího je možná visko spojka. Ale jak jsem pozjišťoval, již při startu motoru se má točit a také se točí ! při vyšších otáčkách se zvětšuje rychlost otáček atd...Zkoušel jsem i různé clony na masku a sání, různé krabice a další blbosti... nepomohlo... prostě to chladí jak drak :-/ Jinak tento problém už řeším od doby kdy bylo venku ještě cca 20°C + takže to nebude počasím :-)Nevíte čím by to mohlo být či nějákou další radu ? Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAMIKAZE155 Vloženo 15. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Mám stejný problen. Doma už mi leží novej termostat a čeká jen na výměnu... Ale jak to tak vidím, tak by to tím být nemuselo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 15. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2013 Zkus vymenit a dej vedet zda to pomohlo. Ja uz 3 mesice zkousim prijit na chybu, ale nedari se mi to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAMIKAZE155 Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 Včera jsem vyměníl konečně ten termostat. Po městě to zatím vypadá normálně... Dlouhá cesta mě čeká za 3 dny, takže ještě napíšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 26. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2013 tak jak jsi na tom tedy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 27. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2013 co by psal? snad že je to na pohodu, to jen ty jsi takovej čaroděj s termostatama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAMIKAZE155 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Tak u mě byl termostat opravdu špatný. Otevíral, ale už nezavíral.... Vyměnil jsem ho... což je naprosto otřesná práce... A všechno je vpohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Angel a je to venku :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 29. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 a sakra.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAMIKAZE155 Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 (editace) Co cidlo teploty vody? kontroloval jsi ho? Protoze tam neni nic jineho co by mohlo delat tento problem... Koukam že asi jo... těžko říct to to muže být za problem:D Dal si tam těsnění tak jak tam má být? Editováno: 29. Prosinec 2013, autor: NAMIKAZE155 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Když nastartuješ studenej motor a necháš ho běžet na volnoběh, hadice od termostatu do chladiče je pořád studená a nebo se pomalu ohřívá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 29. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 čidlo teploty je nové, utěsněné to je na 2x , voda nikam nemizí, na volnoběhu se ohřívá.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Ta hadice se pomalu ohřívá? To by neměla. Pokud by byl termostat zavřený, tak by měla být pořád studená a když se otevře termostat, tak by se měla rychle ohřát. Takhle to vypadá, že termostat není zavřený nebo že není utěsněný ve skříni termostatu a voda teče okolo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 29. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Tak to si tedka nejsem presne jisty. Zitra vyzkousim. Ale termostaty jsrm meli dva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NAMIKAZE155 Vloženo 3. leden 2014 Sdílet Vloženo 3. leden 2014 A opravdu si tam dal spřávně těsnění? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 4. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2014 Pral jsem to u nas v ,,auto-techne" ktera je autorizovany obchod skoda. Je to brano podle VINka. A ke vsemu poprve mi to delal znamy (zkuseny) mechanik a podruhe je to delano v autorizovanem servisu skoda :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 17. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Ahoj, tak nové informace. Kolega z práce (nemá škodovku, tuším že starší mazdu 323). Má obdobný problém jako já. Jenže mu to ,,prej sem tam netopí´´ ale to davám do uvozovek, protože má manuální klímu. Již vyměnil 3 Termostaty v cenové relaci 250-950kč a stále to stejné..... aby toho nebylo málo, zaslechl nás ještě jeden a ten ani netušil, že by se měla teplota držet na hranici 90°C, prý tak jezdí asi 2 roky s kolisající teplotou, a zatím stále jezdí.....Tak už jsem aspoň přišel na to, že v tomhle nejsem sám :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
George Vloženo 17. Květen 2014 Sdílet Vloženo 17. Květen 2014 (editace) Ahoj, nemá být motor vybavený spodním krytem motoru? zkontroluj jestli tam ten kryt máš, pokud ne je možné že na motor přijde vetší množství vzduchu a chladí se moc. Editováno: 21. Květen 2014, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 18. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2014 Kryt tam je :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 19. Květen 2014 Sdílet Vloženo 19. Květen 2014 ja kryt nemám a problémy s teplotou žiadne. v kryte to neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 4. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 problém vyřešen. Čidlo teploty na motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.