Přejít na obsah

ČKP a povinné ručení. Stalo se tohle už někomu z vás ?

jirkaK

Doporučené příspěvky

právě čtu na Novinkách článek o tom, jak Česká kancelář pojistitelů rozesílá ročně tisíce neoprávněných upomínek a penalizací za údajně nezaplacená povinná ručení. V mnoha případech jde ale skutečně jen o kolosální bordel v evidenci Registru vozidel a mizernou komunikaci příslušných úřadů. Stalo se už někomu, že by ho ČKP takhle naháněla ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Syn prodal auto a ve smlouvě měl napsáno, že kupující do toho a toho data auto přehlásí na sebe. Kupující se na to vykašlal. Česká kancelář před dvěma roky chtěla po synovi doplatit, ten jim poslal papíry o prodeji a byl dva roky klid. Letos se ozvali znovu a znovu jim poslal papíry, mají v tom bor..... takže za dva roky jim to bude zase posílat. Z toho plyne ponaučení, schovávat si papíry o všech prodejích a nikomu nevěřit. Takže to nemá binec jen registr vozidel, ale i kancelář pojistitelů, protože by měli mít k tomu autu napsáno, že je to vyřešené a že mají peníze vymáhat na někom jiném

Editováno: , autor: treo
Odkaz ke komentáři

Stalo se mi to, po asi půl roce po přepisu auta na mě mi přišlo, že jsem snad měsíc neměl povinné ručení a že mám zaplatit nějaký poplatek. V dopise od ČKP byl odkaz na nějaký webový formulář, tak jsem jim tam poslal fotku pojistky, která platila od koupě auta. Jen mi pak napsali, že se omlouvají a bla bla... 

Tady na té stránce je celkem zajímavá věc ohledně evidence vozidel... http://owww.cz/jak-jsem-vyhral-svuj-maly-boj-s-ceskou-kancelari-pojistitelu/

A myslím, že tohle je spíš téma do Hospody, určitě se to stalo i lidem co nemají Octavii III. :)

Odkaz ke komentáři

Před 14 dny přišel manželce dopis z ČKP. Na jaře jsme prodávali jejího Golfa III, za dva dny jsem ho odhlásil na nového majitele a zrušil povinný. Velkej TP se změnou majitele jsem si okopíroval, pro jistotu a hele, jak se to teď hodilo. Po telefonickém hovoru s celkem příjemnou a ochotnou slečnou jsem byl odkázán na jejich web, kde jsem zadal jednací číslo a všechny okopírované doklady jsem jim tam nasypal. Včera jsem se díval jak to probíhá a případ byl zrušen.

Takže od teď si už vše od aut budu pro jistotu kopírovat

Odkaz ke komentáři

Přátelé, vzhledem k tomu, že se jedná o (dle mého soudu) veledůležitou informaci, nedal jsem to např. do hospody, kterou ne každý čte.

Dejte při placení povka hlavně pozor, aby nevznikly prodlevy mezi jednotlivými platbami pojistného. Stačí jen několikadenní mezera, kdy neplatila ani jedna strana (kupující - prodávající) a ČKP za to dle svých pravidel účtuje nehorázné pokuty (penále). Takže nejde jen o doplatek samotného pojistného, který může být sám o sobě zanedbatelný, ale právě o ty penalizace. Kdo o tom nevíte, fakt bacha na to, jsou to děsivý palby. Před pár lety mi takhle něco uteklo a zaplatil jsem na penále snad víc, než bylo roční pojistné.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, vzhledem k tomu, že se jedná o (dle mého soudu) veledůležitou informaci, nedal jsem to např. do hospody, kterou ne každý čte.

Dejte při placení povka hlavně pozor, aby nevznikly prodlevy mezi jednotlivými platbami pojistného. Stačí jen několikadenní mezera, kdy neplatila ani jedna strana (kupující - prodávající) a ČKP za to dle svých pravidel účtuje nehorázné pokuty (penále). Takže nejde jen o doplatek samotného pojistného, který může být sám o sobě zanedbatelný, ale právě o ty penalizace. Kdo o tom nevíte, fakt bacha na to, jsou to děsivý palby. Před pár lety mi takhle něco uteklo a zaplatil jsem na penále snad víc, než bylo roční pojistné.

jj. teď jsem to hledal.

Neuzavření pojištění ve 14denní lhůtě po zániku pojištění předchozího. Pokud z jakéhokoli důvodu zanikne pojištění, pak má vlastník vozidla povinnost do 14 dnů buď vozidlo řádně pojistit, nebo odevzdat registrační značky a osvědčení o registraci místně příslušnému registru vozidel. 

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...