Publikováno Leden 8, 201411 r Zdravím pánové Potřebuji menší radu, chci vyměnit klínový řemen, ale ještě jsem to nedělal poradí mi někdo? Jinak viz. obrázek už je asi výměna třeba že?
Leden 8, 201411 r Tohle není klínový řemen co máš na fotce, klínový řemen je rozvod motoru Tohle je drážkový řemen, který Ti pohání alternátor a čerpadlo servořízení ... výměna je jednoduchá. Nejlepší je výměna v leže, dáš na napínací kladku ořech (myslím že 18 cca) zatáhneš ráčnou směrem dolu a kladka se Ti povolí. Pak sundáš starý řemen, navlíkneš novej a pustíš kladku zpět a hotovo Jinak výměnu bych doporučoval, popraskaný řemen není nic dobrýho
Leden 8, 201411 r Autor Áha teda drážkový jsem to krapet popletl, tak moc děkuji hned zítra se na to vrhnu jinak moc děkuji...
Leden 8, 201411 r Tohle není klínový řemen co máš na fotce, klínový řemen je rozvod motoru Tohle je drážkový řemen, který Ti pohání alternátor a čerpadlo servořízení ... výměna je jednoduchá. Nejlepší je výměna v leže, dáš na napínací kladku ořech (myslím že 18 cca) zatáhneš ráčnou směrem dolu a kladka se Ti povolí. tak čo sa tu človek nedozvie klínový=drážkovaný rozvodový=ozubený klínový neni klínový??..... klínový je remeň rozvodový?? možno som ťa zle pochopil,alebo to je interpretáciou,že to inak používate klúč je 16-ka .....kladku potiahni smerom hodinových ručičiek a demontuj remeň Upraveno Leden 8, 201411 r od libero
Leden 8, 201411 r Šmarjá, jsi mě znejistil. Tak jsem otevřel DP pro tento motor:Drážkový řemen = řemen pohonu příslušenstvíOzubený řemen = řemen rozvodový
Leden 9, 201411 r Autor Tak jsem se toho bál a byla to hračka zvednout auto,povolit šrouby,zhodit kolo,povolit plasty pod motorem,lehnout si s 16 očkovým klíčem zatáhnout kladku ve směru hod. ručiček sejmout a nasadit nový klínový řemen asi max 10-15min. a to je možná moc jinak přiložím foto byl už asi dost starej
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.