SniperWolf Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Pani chcel by som sa opytat na skusenosti s octaviami....doteraz som jazdil passat limo a zadny stierac tam nebol ani nebol potrebny...ako je to na octavii liftback? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 napíšu to takto, u O II jsem měl stěrač a nebyl potřeba, u O III mám, ale občas potřeba je - důvod? O III nemá mezeru mezi střechou a zadním oknem, kam u O II stekla voda ze střechy, O II tam má gumu a tedy voda ze střechy valí na zadní sklo... ale to platí samo se bou u větší rychlosti, jinak se sklo nemá důvod špinit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Neměl jsem na OII, nemám na OIII a nikdy jsem ho nepostrádal, a z estetického hlediska se mi ten "klacek" na zadním okně ani trochu nelíbí. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 17. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 vidim ze som dedukoval spravne a ten stierac tam naozaj vypada dost debilne navyse mi rusi aerodynamiku....nieze by to bolo nejake strasne ale minimalne mi to drazdi oko...dakujem za odpovede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 nemám zadní stěrač,občas by se možná hodil,ale zkusím to těd pořešit-tekutýmí stěrači sám jsem zvědav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Obecně u karoserie typu liftback nehrozí špinění zadního skla za jízdy zvířenou vodou za autem, tak jako je tomu u combi, či hatchbacku. Prakticky jsou jen dvě situace za jízdy, kdy tam vodu můžeš mít - když prší/sněží a stojíš (nebo jedeš krokem), anebo jak píše Hravec, že tam steče voda ze střechy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Mám a nevadí mi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Mam a vyuzivam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yaris Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 (editace) Ja jsem na nem take hodne premyslel. Nakonec jsem neobjednal. Na O1 ho doma pantata nema a ani ho vubec nepotreboval,protoze ani po 2letech nevedel ze ho tam vubec ma... stoho usuzuji ze neni treba Editováno: 17. Únor 2014, autor: Yaris Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 17. Únor 2014 Sdílet Vloženo 17. Únor 2014 Na OI jsem ho neměl a nevadilo mi to. U OIII si myslím, že té vody ze střechy tam teče mnohem víc, viz pozn. Hravce a ty čůrky mi tam vadí. Nejde o to, že by tam bylo bláto jako u combi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bodyia Vloženo 18. Únor 2014 Sdílet Vloženo 18. Únor 2014 Mám a nedovedu si představit, že bych neměl, špiní se docela dost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luman Vloženo 18. Únor 2014 Sdílet Vloženo 18. Únor 2014 Na O1 ho nemám a docela chybí, na O3 jsi si ho dal a příjemná věc - auto mám měsíc a párkrát jsem ho už využil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stonek Vloženo 19. Únor 2014 Sdílet Vloženo 19. Únor 2014 Ja jsem ho puvodne nechtel, ale presvedcil me prodejce. Ted jsem moc rad, ze ho mam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 19. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2014 nuz ja som veru neobjednal...snad nebudem lutovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 To jsi udělal chybu, já bych bez zadního stěrače už na liftu být nechtěl, využívám prakticky stále, ráno zarosené okno, když prší - auto stojí a chci jet, když zastavím, okno namokne, setřu a vidím...Soused má supa a tam stěrač není a neustále mi říká, jak mu chybí a jak ho to štve. Pro mě NAPROSTO nepostradatelná záležitost. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 no, je vidět, že výjimka potvrzuje pravidlo, a tedy Ti musím dát za pravdu.... jak už jsem výše psal, tím spíš na O III, kde je mezi střechou a zadním oknem guma a voda ze střechy stéká na zadní sklo, namísto "rýnou" kolem dveří jako u u O I nebo i O II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardakulich Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Na liftu zadni sterac mam a vyuzivam skoro kazdy den. Jak pise Clint. U OII mozna nebyl zapotrebi, nemam zkusenost, ale u OIII ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Ale byl a je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 Mam bez sterace a ani bych ho na OIII liftback nechtel. Ikdyz voda tak nejak po skle pri desti stika, sklo se diky zadku auta nesere. U combi by byl naopak vyuzity. Ale kazdy na to ma jiny nazor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 2. Květen 2014 Sdílet Vloženo 2. Květen 2014 No a proto má každý možnost si i liftbacku vybrat dle svých preferencí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubpf Vloženo 3. Květen 2014 Sdílet Vloženo 3. Květen 2014 Měl jsem OI, II a teď III.ale bez stěrače žádnou. Asi dvakrát jsem měl náhradní bez a jako bych byl bez ruky. Sednout do auta po dešti, muset vycouvat a nemoct si stírnout je opravdu opruz. Totéž se sněhem. Takže bez něj ani ránu 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petulda Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Neměl jsem u OII a nemám ani u OIII. Hyzdí záď. Při couvání s mokrým zadním sklem žádný problém - kombinace boční zpětná zrcátka + vnitřní zpětné zrcátko + parkovací senzory jsou 200% jistota. Voda ze zadního okna steče po chvilce jízdy 50 km/h. Při 80 km/h a více je okno po chvilce dokonce suché díky proudícímu vzduchu. Zadní stěrač mi nikdy nechyběl, není pro něj podle mne žádný racionální důvod, resp. žádný mě nenapadá. Okno se při jízdě v dešti vůbec nešpiní. A když je auto zasněžené, stejně ometám předek + střechu + zadek, takže stěrač na sníh netřeba. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paradox.f Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 na O3 je zadni sterac fakt oskliva zalezitost. jinak, presne jak pise "Petulda" + pokud mas nez. topeni, tak vlastne neresis (v zime) vubec nic. navic, pri couvani koukat do zpetnyho zrtcatka je stejne "zajimava myslenka", ja tam totiz nevidim vlastne vubec nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OIILG Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Bez zadního stěrače ani ránu. Vadí mi bílé okno se zaschlou solí. Nevím proč, ale rád vidím za sebe i vnitřním zpětným zrcátkem. A jestli je ošklivý? To je problém těch, kteří jedou za mnou. Já ho z auta nevidím. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petulda Vloženo 8. Únor 2015 Sdílet Vloženo 8. Únor 2015 Vždyť ta sůl se tam nemá jak dostat :-). Od zadních kol / zadku auta se vír vzduchu k zadnímu oknu nedostane (při jízdě v dešti a za mokra nad 50 km/h je zadní okno suché) a od aut jedoucích před taky ne, viz suché zadní sklo. Za nějakých 65 000 km s krátkýma Oktávkama (dřív OII a teď OIII) jsem to nezaznamenal. U OII se stávalo, že za jízdy po dálnici (100+ km/h) v silném dešti stékaly na zadní okno po stranách dva tři čůrky vody setřené stěrači z předního skla. Víc na levý straně a začínaly tak do 25cm od okraje zadního skla u střechy a směrem ke kufru se vlivem aerodynamiky stáčely ke kraji okna. U OIII tohle už nepozoruju. Jedniný "problém" je, když na jaře zaparkuju pod kvetoucím stromem, ze kterého tak 2 týdny v roce intenzivně padá žlutý pyl (typicky bříza). Když pak na zadní okno ve správném úhlu zasvítí slunce, nevidím nic. No ale to se stane tak při jedné jízdě za rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.