Duben 16, 20187 r 9/2015, 96 tis. Zatím žádný problém, spotřeba oleje 0,5l / 15tis. Stovka bude tak za měsíc a půl.
Květen 4, 20187 r Ahoj tak už mám auto doma, ujel jsem s ním už cca 600 km. Chtěl bych se zeptat ale na pár věcí. 1) rozvody - po kolika km nejlépe dělat? Je to rok 2016. Je tam už řemen nebo opět řetěz? 2) jaký dáváte olej? Koukal jsem že teď tam mám 5w40. Filtry a výměna oleje mě čeká v srpnu. Budu si jej dělat už sám protože auto je mimo záruku už.
Květen 4, 20187 r Máš tam řemen. Rozvody: Při 240 000 km, pak každých 30 000 km – Zkontrolovat ozubený řemen vačkového hřídele u zážehových motorů 1,2 l a1,4 l TSI.
Květen 5, 20187 r Tak to vydrží dost. Myslel jsem že tak při 120. Díky Jinak musím říct že mě baví u toho auta ta spotřeba. Jezdím za korunu a když nechvatam tak i za 80 haléřů na km.
Květen 8, 20187 r Ahoj měl bych dotaz, objevila se mi výstraha Systém kontroly výfukových plynů, je tam uvedeno, že může dojít ke znatelnému snížení výkonu motoru, ale nic takového jsem nezpozoroval a ani nic co by vadilo jízdě. Stalo se někomu něco podobného nebo neví někdo co by mohl být za problém ? Auto má najeto 96000km. Díky za každou pomoc.
Květen 8, 20187 r Diagnostika => vyčtení závad. Pak můžeš něco řešit, bez toho to opravdu nejde. Toto není Škoda 120.
Květen 8, 20187 r 1 hour ago, Pawouk said: Diagnostika => vyčtení závad. Pak můžeš něco řešit, bez toho to opravdu nejde. Toto není Škoda 120. promiň na diagnostice mi to ukazuje: Kód chyby P2196, O2 sensor stuck rich bank1 sensor1 , na netu jsem našel : This code is set because there is too much fuel being injected into the combustion chamber. This can be created by variety of failures. Z toho vyvozuji, že jsem měl slabý tlak CNG a když mi to přeplo na benzín tak bylo auto pod zátěží a vyhodilo to tuto chybu. V okamžiku kdy to vyhodilo chybu jsem nebyl v autě, tudíž to nemůžu na 100% říci, ale na ukazateli spotřeby benzínu mám průměrnou 26l/100km.
Květen 9, 20187 r Jak starý tam máš benzín? Mě po natankování plynu hodilu chybu motoru, kterou mi identifikovali v servise jako chudou směs a vymazali ji. Po dalším tankování opět chyba, tak sem vyjel benzín (stáří cca 7 měsíců), natankoval Vervu 100, chybu vymazal a po dalším tankování už bez chyby.
Květen 9, 20187 r starý benzín je častý problém já osobně s tím problém nemám, natankováno mám max půl nádrže a občas jí vyjedu
Květen 13, 20187 r Zdarec, ty rozvody opravdu až po tolika najetých km? Mám najeto 120000 a už sem se na ně chystal..
Květen 13, 20187 r Ano, tak je to uvedeno v dílenské příručce. Nikde tam ovšem není, že se potěch kilometrech mají vyměnit, ale jen zkontrolovat.
Květen 13, 20187 r Benzín mám starý cca 2 měsíce V-Power Nitro+ 95 , vím že 100 je lepší ale neměl jsem čas zrovna hledat 100. Nicméně chybu jsem vymazal ujel 1km a zaparkoval. Další den cca po ujetí 30km mi to tu samou chybu vyhodilo znovu, tak jsem ji ještě jednou vymazal. Druhý den jsem jel na otočku do Brna celkově 340km a chybu mi to už nevyhodilo. Dnes dalších 80km a nic, tak doufám, že mi to dá pokoj. Jinak nepozoruji snížený výkon, vyšší spotřebu ani nic neobvyklého.
Květen 17, 20187 r Občas se tu objevují dotazy, kolik km vlastně vydrží Octavia G-TEC. Podívejte se na uvedený odkaz. Jsou tam zmíněné dvě, používané jako taxíky, jedna r.v.2016 má najeto 360.000 km a druhá r.v.2017 má 110.000 km. http://www.cngplus.cz/cng-se-jako-taxi-neztrati-plnici-stanice-vsak-v-hranicich-chybi.html
Květen 17, 20187 r https://auto.idnes.cz/skoda-octavia-cng-zemni-plyn-dgc-/automoto.aspx?c=A180329_142412_automoto_fdv
Květen 25, 20187 r Od února jsem s Octávkou ujel necelých 10.000 km /najeto 36.000 km celkem/, dlouhodobá spotřeba je podle počítače 3.8 kg/100 km. S jízdním projevem Octávie jsem spokojen, auto které sice nevyvolá žádné emoce, nicméně vás velice příjemně doveze z bodu A do bodu B za korunu na kilometr. Předjíždění se musí naplánovat, ideálně si vyrobit strategický rozestup, rozjet to a potom předjet. Trakce je u tohoto auta celkem problém, musí se opatrněji s plynem i s pneu R17 225. Olej se neztrácí, drží se mezi ryskami. Jediná drobnost co mi trochu vadí je že kolem 2000 ot/min se při akceleraci lehounce zacuká, dělá vám to také?
Květen 28, 20187 r Zdravim, mám ji 2 týdny, 1100 km, vypínám start/stop, ve měste asi 50% jízd a začala se vybíjet baterie. Nabil jsem ji nabíječkou do plna, nastartoval ujel 20km a za 2 hodiny jsem nenastartoval. Hlasilo to slabou baterii. Ma někdo podobnou zkušenost? Samozřejmě se chystám do servisu...
Květen 29, 20187 r Pokud nesvítí kontrolka dobíjení tak to bude vadná baterka, nebo ji ve stojícím autě něco vybíjí. To ale takhle od boku nikdo neřekne. V servisu by tohle měli zjistit během pár minut.
Květen 29, 20187 r Něco ke spotřebě: vždycky mi byly divné ty velmi nízké spotřeby s GNG oktávkou, co někteří popisují, mám totiž dlouhodobý průměr 4,2-4,4kg, a například dnes ráno zácpy ve městě, to bylo za průměrných 9,4kg. Časem jsem seznal, že je to dáno hlavně podmínkami a taky způsobem jízdy. Teď jsem jel do Německa, vše dálnice, v neděli odpoledne, takže spíše menší provoz. Nespěchal jsem. Výsledek posuďte sami. Ujel jsem na jednu CNG nádrž trasu (cca Prostějov - Tachov), celou dobu jsem držel na tempomatu 120km/h dle GPS. V těch opravovaných úsecích D1, to je asi 50% mezi Prahou a Brnem :-(, jsem to držel na 80km/h. Průměrná rychlost byla okolo 100km/h. CNG dojezd dost přes 400km. V Německu jsem na to trochu šlápl a spotřeba pak šla nahoru.
Květen 29, 20187 r Josef@: No a nemáš tam třeba dodělaný alarm, nebo nejezdíš krátké trasy? Já jezdím krátké trasy a v zimě mi to při mrazech hlásilo ať dobiju akumulátor několikrát. ML.
Květen 29, 20187 r Alarm nemám a psal jsem zhruba 50% po městě s vypnutým syst. start/stop, jinak dálky i několik desítek km. Nic mi to nehlásilo a najednou ende. Až potom mi to vyhodilo info o nízkém nabití. A po úplnem nabití vyzkoušenou nabíječkou po cca dvou hodinách na parkovišti baterka v háji. Zítra jedu do servisu, tak dám vědět, jak to dopadlo.
Červen 1, 20187 r Verdikt servisu: vadná autobaterie. Po výměně opět OK. Prý se to stává velmi zřídka a výrobce autobaterií často ani nechce závadu na baterii uznat, ale tentokrát ano.
Červen 8, 20187 r Dnes odevzdáno auto do servisu po 61000km (14 měsíců provozu z 99% na plyn, na benzín jen při půlroční doporučené výměně nádrže, tedy 2x) Při jízdě na benzín svítí kontrolka motoru a EPC, auto škube, nejde vytočit, průměrná rychlost okolo 15km/h (předpokládám, že padl do nouzového režimu. Po natankování CNG bez problémů). V servise mi bylo sděleno, že jezdím málo na benzín a že jsou pravděpodobně zalepené vstřiky. Jsem zvědav jestli toto uznají vadu v záruce. Nikde v manuálu jsem se nedočetl, že nemůžu jezdit jen na CNG. Máte někdo podobnou zkušenost?
Červen 8, 20187 r Já jezdím taky jen na CNG (101tis.+ km), benzín jenom ty chvilky po naplnění CNG a tak 1-2x do roka když to vezmu do dna a posledních třeba 10km k plničce jedu benzín. Ale od začátku tam liju jen Verva100, možná i to je důvod, že se vstřiky se zatím problémy neobjevily.
Červen 8, 20187 r Už jsem o tom slyšel. Chce to tankovat benzín bez biosložky nebo občas jet na benzín, aby nebyl v nádrži déle než dva měsíce.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.