Pawouk Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Tady můžete vesele pokračovat - příspěvky přesunuty. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 před 17 hodinami, kokta7 napsal: Co je špatně na DSG? Od výroby cuká a nedejbože když se rozjíždíš v kopci... Nahoru to řadí pomaleji než důchodce a dolů to už neumí vůbec... Když sem potřeboval točit nejvyšší otáčky motoru kvůli zatáčce, tak ti to samo přeřadí... Pro řidiče kteří jezdí z bodu A do bodu B asi dobrý, ale jinak......? Všeobecně automaty podtáčejí, aneb koupíš si např. passata za 1,2 mega v BITDI a ve městě ti to zařadí 7 stupeň, točí to 1100 otáček a celý auto vibruje... Vysvetli mi konecne někdo, v cem spociva to cukani? Do kopce to řadí úplně normálně. A z kopce to řadí tak, jak by člověk čekal - podřadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 1, při rozjezdu2, jízda v koloně3, jízda z kopce ve městě4, jízda do kopce v zatáčkách - podtáčí a pak podřadí a vystŕelí vpřed atd, atd.Chování je různé u jednotlivých variant a MR. Teď u S3 206 je zatím vše OK, ale to podtáčení je katastrofa. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Mam druhy auto se suchou DSG 7. 1) zadne cukani jsem nikdy nezazil 2) zadne cukani jsem nikdy nezazil 3) zadne cukani jsem nikdy nezazil 4) zadne cukani jsem nikdy nezazil Někdo by mi to mel vysvětlit a ukazat. ctu to v každý recenzi, ze "7 DSG" cuká. Ale podle me to spociva v tom, ze s tim lidi proste neumi jezdit, z manualu jsou zvyklí "zarazit pedál do podlahy" … jenze takhle s automatem proste jezdit nejde. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 před 12 minutami, motosman napsal: 1, při rozjezdu 2, jízda v koloně 3, jízda z kopce ve městě 4, jízda do kopce v zatáčkách - podtáčí a pak podřadí a vystŕelí vpřed atd, atd. Chování je různé u jednotlivých variant a MR. Teď u S3 206 je zatím vše OK, ale to podtáčení je katastrofa. Komu vadi toto akoze spravanie DSGcka,staci si zakazdym tuknut do paky do pozicie S a ziadne cukanie a podtacanie nikdy nespozna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Mám DSG cca měsíc. Před tím jsem jezdil s OIII s manuálem a nic popsaného také nepozoruji. Rozjezdy naprosto plynulé, žádné cukání, přeřazování bez prodlevy. Nahoru řadí při cca 1800 - 2000 ot při pohodové jízdě, při razantnější jízdě řadí nahoru při 2500 - 3000 ot. v D. ( myslím úplně normální ). Při ustálené rychlosti udržuje pak 1500 ot. Při jízdě z kopce při lehké noze na plynu jede na 7, pak stačí lehce přibrzdit a podřadí na 6 nebo 5 a udržuje v pohodě pomalejší rychlost ( jakoby brzdí motorem a vydrží poměrně dlouho touto ustálenou rychlostí jet aniž bych musel dobrzďovat ). Já jsem naprosto spokojen a k manuálu už bych se nevrátil. Samozřejmě je to můj názor a nikomu ho nevnucuji, co řidič to jiný názor a zkušenost. Za mne . 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Taky mi to nijak necuká, ani jednou z uvedených variant @motosman. Jestli to takto cuká, asi by nebylo od věci nechat auto zkontrolovat. Jediný, co by mohli inženýři odladit, je zvýšení otáček o cca 200ot/min a bylo by to perfekt. Manuál nebrat, když chci více točit, dám S a hotovo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 2. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2018 Malá technická, jsem náhodou narazil na další bordel v ETKA ... To milý DSG7 DG200 má v mechatronice standardní zelenou hydrauliku do serva G004000M2 ... Nalejvací a uzavírací šroub s těsněním je N90414203 a těsnění mezi mechatronikou a převodovkou je 0AM927377. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Máme v práci Yeti 1,4TSI s DSG a katastrofa. Nevím, jestli je to podělaný, ale od nového se s tím nedá normálně rozjet. Po seslapnuti plynu je to buď lemra, nebo to vystřelí jako prase. Po přeřazení z R na D v tom někdy neskutečně trhne, cukne to celým autem. Zlatej manuál. Strašný je taky předjíždění, než to vůbec pochopí, že to má podřadit a vyrazit. To už je kolikrát na predjeti pozdě. Oktávka pro chlapy, Rapida dětem [emoji1] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) @Clint To máš tak, keď sa na tej káre vozí kdejaký póvl... Ozaj, na zametanie letiska by mal stačiť aj bicykel... Ja mám prvé auto s DSG - doteraz len manuál, a som nadmieru spokojný... Samozrejme, najprv som musel mechatroniku naučiť svoj štýl jazdy, teraz to chodí ako po masle... Pozitívom je, že DSG spolupracuje s navigáciou, takže dokáže radenie prispôsobiť aj profilu trate, prípadne lokálnym špecifikám... Editováno: 12. Srpen 2018, autor: stafa 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) Mechatronika v dsg se zadny tvuj jizdy neuci. Editováno: 12. Srpen 2018, autor: Tragedie_v_JZD 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Keď nie mechatronika, tak niečo iné, ale učí sa to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Ani mechatronika, ani nic jineho. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 No, to sa mýliš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 To sa nemylim. Dsg zadne uceni se jizdniho stylu nema. jedine, co se DSG “uci” je analyza poslednich par sekund jizdy (sekund! Cili zadny styl jizdy ridice), ktery dokaze vyhodnotit jako jizdu v urcitem typu terenu (napr. Kopcovity) a tomu prizpusobi razeni - napr. V tech kopcich zacne radit na vyssi stupen pozdeji, a podrazuje drive. to je asi tak vse, nic vic neumi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) Jinak, ted jeste ctu tvrzeni, ze se dsg dovede ridit daty z navigace... no, to je taky nesmysl. Bud si jisty, ze Dsg se daty z navigace neridi, a zadnym likalnim specifikam se take neprizpusobuje. Editováno: 12. Srpen 2018, autor: Tragedie_v_JZD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Moje skúsenosti sú iné, viem rozoznať ako to chodilo na začiatku a ako to chodí teraz... Príklad: Strmý kopec uprostred dediny, cez ktorú som prechádzal 1x týždenne - DSG malo v rámci limitu zaradený 5.stupeň: 1.prejazd - vydusil sa na 5-ke.; 2-4. prejazd - manuálne som podradzoval; 5. prejazd - súčasnosť - auto pred začiatkom stúpania prakticky na tom istom mieste podradí do 3-ky... O učení sa jazdného štýlu /nie pár sekúnd/ viem nielen od predajcu, ale aj nezávisle od seba potvrdené od viacerých ľudí, čo vlastnia DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 (editace) Nesmysl. Nic takoveho dsg nema. Je to technicky nemozne. Editováno: 12. Srpen 2018, autor: Tragedie_v_JZD 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Pozri... Sú to moje skúsenosti. Ak je to nemožné, potom mám zázračné auto... O tom, že je to prepojené s navi, sa už presvedčil napríklad omicron, ktorému to na istom mieste diaľnice stále vyhadzovalo voľnobežku a zaraďovalo kvalt napriek tomu, že to bolo z kopca. To, že napr. Audi má DSG prepojenú s navi, som sa dozvedel nedávno v rámci iných súvislostí. Tak prečo by to nemohlo fungovať aj v Škodovke... Ešte ma napadá toto: v meste to pri cca 50-52 km/h stále hádzalo 5-ku. Istý čas som to manuálne zhadzoval na 4-ku. Teraz to hodí do 5-ky až pri cca 58 km/h. Záverom: bavíme sa o Octavii, nie o Knight Riderovi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Jenom jestli už to DSG nemá UI [emoji23] Možná se samo vyvýjí a časem nám uvaří v autě i večeři [emoji23]Oktávka pro chlapy, Rapida dětem [emoji1] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 před 4 minutami, stafa napsal: Pozri... Sú to moje skúsenosti. Ak je to nemožné, potom mám zázračné auto... O tom, že je to prepojené s navi, sa už presvedčil napríklad omicron, ktorému to na istom mieste diaľnice stále vyhadzovalo voľnobežku a zaraďovalo kvalt napriek tomu, že to bolo z kopca. To, že napr. Audi má DSG prepojenú s navi, som sa dozvedel nedávno v rámci iných súvislostí. Tak prečo by to nemohlo fungovať aj v Škodovke... Ešte ma napadá toto: v meste to pri cca 50-52 km/h stále hádzalo 5-ku. Istý čas som to manuálne zhadzoval na 4-ku. Teraz to hodí do 5-ky až pri cca 58 km/h. Záverom: bavíme sa o Octavii, nie o Knight Riderovi... Nerad Timkazim radost... ale technicky neni mozne, aby toto DSG delalo dal to nema smysl resit. Nepresvedcim Te, takze uz nema smysl se k tomu vracet:) 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Radosť mi nekazíš. Len som napísal svoje skúsenosti. Možno sa nájde niekto, kto to vysvetlí... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 No dobre, ale čo ak mám zapnutý tempomat a nohy na podlahe? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 12. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 DSG má program Fuzzy logic. Což to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.