Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Sorry, jako druhé auto máme v rodině Golfa 5 a protože je to podobné jako oktávka a na fóru Golfu to nežije, zkusím se zeptat tady:

Předevčírem manželce praskla pružina pod levým předním kolem. Opatrně jsem ještě dojel do servisu (neautorizovaný) a kromě pružiny vše OK. Pružina se měnila, ale mechanik volal, že nejde sundat nějaká kostka a tak ji musí říznout, takže to bude dražší a jen tak mezi řečí se zeptal, jestli nějak řešíme budíky. Když jsem říkal, že o budících nic nevím, tak mi popsal problém že když ráno nastartoval, tak blikaly kontrolky a nefunguje tachometr a ostatní budíky a že je to u Oktávií a golfů známé.

Odpoledne jsem se pro auto stavil a skutečně problém. Auto jezdí OK. Natočil jsem to na mobil pro ukázku: http://www.youtube.com/watch?v=biK4VhUIqFE

I když není klíč v zapalování, ručičky budíků se snaží ve stejném intervalu jakoby nastavit na nulu (u zamčeného auta jsou jakoby pár milimetrů pod nulou). 

Jinak blinkry a světla fungují normálně, jezdit taky jezdí. Mechanik bude budíky vytahovat a někomu dávat na opravu, ale uvažuju, jestli někde nemůže být jen nějaký povolený kontakt něčeho a jestli to nemá něco společného s tou opravou (i když servisák říká, že se mu to stalo ještě než na to začal šahat).

Neřešil někdo něco podobného?

Vloženo (editace)

Tak jsem odpojil na pět minut mínus z baterie a skutečně to pomohlo. Děkuji za tip.

Nyní již nic nebliká, ale stoprocentně potvrdit nemohu, protože nenaskočí motor a jen cvaká startér, takže se asi vybila baterie. Jestli je to důsledek toho problému, nebo byl problém a jeho dúsledek vadné budíky, nyní nevím. Zítra dotáhnu startovací kabely a testnu to.

Pak napíšu, třeba to v budoucnu někomu pomůže.

Editováno: , autor: Gooorila
Vloženo

Tak nastartoval jsem pomocí kabelů. Udělal jsem si výlet do Opavy, takže jsem najel 45km a vypadá to v pohodě. Motor naskakuje bez problému.

Ještě otestuju zítra, jestli se nějak nevybíjí, ale snad ne. Zatím tedy vyřešeno. Děkuji za tip.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...