bill.jr Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 (editace) Prohlížel jsem si upevnění koberců a všiml jsem si, že jak Rapid má pedály výrazně vpravo, tak botou ošoupávám plast na středovém tunelu. Na obrázku už jsem to lehce očistil, ale jestli to takhle vypadá po 14 dnech, tak to za rok bude úplně zlikvidované. Nemá někdo nápad kde třeba v Plzni nebo na netu levně koupit kousek nějaké průhledné fólie? Nebo nemáte někdo odřezek? Editováno: 11. Březen 2014, autor: bill.jr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Mrkni sem: http://forum.skodahome.cz/topic/124189-kryty-prahů/?p=1801894 Zmíněná fólie se vyskytuje skoro v každé lepší lakovně, tak se stačí na nějaký zbytek lakýrníka zeptat. Osobně bych zakrytí tohoto plastu neřešil. 1. není tam vidět a za 2. ani za 6 let tento plast neprodřeš. V Rapidu jsou horší místa, která jsou viditelná, kde je každý šrámeček vidět. Něco spraví fen, něco už jen výměna dílu. Pořád jsem si říkal, že přeci na minulých autech jsem neměl ani po 6 letech tolik šrámečků na plastech jak teď za cca 3/4 roku v Rapidu. Začal jsem se smiřovat s tím, že čím jsem starší, tím jsem asi větší nemotora. No jo, ale po detailním zkoumání i v minulém autě drobné šrámy v plastech byly. Ale nebodly do očí. Plasty jsem měl světle šedé a na té šedi se spousta lehkých šrámů "ztratilo". Tady na té černé či tmavě hnědé nebo co to je za barvu je vidět každý škrábaneček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 (editace) Muzes trochu rozvest to s tim fenem? Jde tim opravit nejakej lehkej skrabanec? Jak se s tim pracuje? Diky... Editováno: 11. Březen 2014, autor: vlakras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 To by mě taky zajímalo...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Jde. Osobně jsem to nedělal, ale šikovný fachman v servisu to dělá. Samozřejmě, to má své limity a nic se nesmí přehnat. Mne hned po koupi vozu kamarádka dcery škrábla plast výplně dveří pod bočním oknem dešníkem. Bylo to dost vidět. Uvažoval jsem o výměně, jelikož kamarádka byla proti škodě druhým pojištěna. O "fenové" technologii opravy jsem věděl a než jsem ji stačil vyzkoušet, tak se šrám zneviditelnil sám a je vidět až z blízka. Totiž jsem týden stavěl auto tak, aby na místo poškození dopadaly sluneční paprsky a plast se jimi vyhřál. A jen toto pomohlo tak, že jsem od výměny výplně ustoupil. To mne přesvědčilo, že "fenová" metoda na lehké škrábance funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Nemáš fotku toho škrábance od deštníku? Docela by mě to zajímalo, jak to vypadalo a jak teď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedluk Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Škrábance jsem opravoval na brigádě ještě na Favoritech přímo na lince ve Škodovce.Měl jsem misku o olejíčkem a štětec.Každý škrábanec (a byl na každém tak 5 novém autě) se po lehkém naolejování schoval a minimálně rok neobjevil.Pak už ho asi nikdo nereklamoval.Určitě to bude fungovat i na Rapidu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Co to bylo za olejíček nevíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 12. Březen 2014 Sdílet Vloženo 12. Březen 2014 HjM: Jak to vypadalo jsem nefotil. Jak to vypadá teď o víkendu vyfotím. Jinak u Felicie na plastový nárazník a na polepy "B" sloupku jsem používal toto: http://www.auto-doplnky.com/cistic-a-ozivovac-plastu-profiplast-8799-p3128 Lehké škrábance to na čas super "zneviditelnilo". Teď přípravek nemám, tak jsem ho nezkusil aplikovat. Ale chystám se, jelikož jsem se lehce botou dotkl kapsy dveří a je to vidět. Pawouk: Na základě vývoje diskuse bych přejmenoval vlákno na třeba "Opravy a regenerace povrchu plastů" nebo ještě vhodněji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Březen 2014 Sdílet Vloženo 12. Březen 2014 MiKy* - dobrý nápad. Vlákno přejmenováno, bill jr. se jistě nebude zlobit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 12. Březen 2014 Sdílet Vloženo 12. Březen 2014 me spis stve ten plast kolem ovladani oken... ten se poskrabe uz jen uprenym pohledem na nej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 (editace) na jednom autě jsem mněl dost pškrabane plasty , tak jsem hledal čím to spravit atd, jeden kamarad mi v servisu peugeot dal najkou sra*ku a říkal že je to VINYL , dale pak říkal že je to chemicka součast plastu která se čase vlastně z plastu odpaří " degradace plastu stařím vic vyschle plasty třeba ve favoritu " . Stačí namočít hadřík a poškrabaný plast z tím vyleštit a škrabanec je pryč Akorát to asi bude pěkný humus nejíst nepit nekouřít , ma to na druhý den nasledky, jinak se doslova a do písmene vyse**te z podoby bohužel už v ono servisu nedělá a takže te srajdu na plastu nemužu sehnat , mám jen zbytek , ale rad bych sehnal další zasobu a nevím jak zisiti přesně co to je kdby někdo věděl tak bych byl rád dík K tomu plastu u pedalu plynu taky ho mám pěkně poškrábaný , pokud tam chceš dát najkou folii tak bych doporučít "neprustřelnou" folii na skla další věc co mně napadla je místo na podlaze u pedalu plynu , já mám dost težké nohy a zatím u každého auta jsem čase patou prošoupal díru do "vystelky" podlahy , tedka to řeším ocelovým plechem daným pod gumové koberec , navíc u rapida se mi zdá že "výstelka" je o hodně mněkčí něž u jiných aut Editováno: 13. Březen 2014, autor: vikyviky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Hosi, cim osetrujete kozeny prvky v aute? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 v Rapidu zadna kuze neni, takze nicim 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Aha Tak jde mi o tu imitaci kuze, co je na tapecu. Mam pripravek na interierove plasty a mam strach, ze bych to tim mohl ponicit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Já mám nějakou vodičku přímo ze Škody, po otření to vždy vetřu do všech těch koženě vypadajících dílů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Ted jsem nasel tohle. Je to i na kozenku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Já mám teď toto, ale s věcma od Coyote mám také dobré zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 (editace) já používám nějakej univerzál na interier od Bernera...stříkám to na všechno (palubka,tapecy,koženka), taková bílá pěna Zhruba 1x za 1,5 měsíce vč. vnitřní strany čelního skla(na to mam jinej sajrajt), přijde mi že se to auto nějak hodně špiní a sklo dostává po cca 2 měsících zvláštní film který se rychle mlží... Editováno: 30. Červen 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 (editace) ja to nechavam ladem a cistim si akorat sklo. zkusenost z aut co jsem mel drive je takova, ze po osetreni tech plastu tema vsemocnejma sprejema a vlhcenejma uterkama a podobne, se ty plasty lesknou jak psi kulky, tzn odrazi se to ve skle, coz zejmena v pripade predniho skla neni uplne komfortni. no a samozrejme, se na ty plasty casem chyta prach mnohem vic nez kdyz to clovek pouze otre suchou mikrovlaknovou uterkou. takze ja na to kaslu. Editováno: 30. Červen 2014, autor: pusher... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2014 Já používám vlhčený utěrky na dětský prdýlky Pampers (zelený) a je to asi nejlepší co jsem vyzkoušel. nedávno jsem se chtěl vrátit ke klasice (pěna na palubovky) sice to vyčistilo hezky, ale za chvíli to začalo chytat prach. jak píše pusher. Tedy dětským prdýlkám zdar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.