Přejít na obsah

OI - Předělání dvoutlačítkového DO na třítlačítkové


PitBull

Doporučené příspěvky

Nevím, zda to tu již někde není zmíněno, ale nenašel jsem. Rád bych se s vámi podělil o možnost předělat dálkový dvoutlačítkový ovladač centrálu na třítlačítkový za pár korun, kterou jsem objevil na internetu - odkaz viz dále.

 

Popíšu můj případ:

Vlastním dvoutlačítkové DO 1J0959753AH a dostalo se mi do ruky nefunkční třítlačítkové DO z Octavie II 1K0959753N. Po rozdělání obou ovladačů zjistíte, že plošné spoje jsou téměř identické a na dvoutlačítkové variantě chybí napájený mikrospínač pro ovládání pátých dveří. Stačí tedy sehnat patřičný mikrospínač (já použil ten z nefunkčního třítlačítkového DO) a napájet na chybějící pozici. Pak už je třeba sehnat jen horní kryt se třemi tlačítky a zaměnit jej za dvoutlačítkový (opět jsem využil nefunkční DO). A to je celá úprava, vše pak funguje, nemusí se nikde nic kódovat - stačí přidržet cca. na 2 s. "kufrové" tlačítko a máte odemčený kufr.

 

Ti, kdo nemají možnost sehnat orig. poškozený třítlačítkový ovladač, je třeba se poohlédnout v prodejně s el. součástkami a vybrat vhodný mikrospínač. Pouzdro ovladače pak lze za rozumné peníze sehnat např. na Aukru (viděl jsem je tam za 99,-), eBay či čínských serverech - např. zde na Aliexpress.com.

 

Komu by to nestačilo, lze ještě dodělat tlačítko "panic", to je potom potřeba doletovat navíc rezistor 1kohm a spínač tlačítka panic + samozřejmě obstarat pouzdro s tímto tlačítkem. Podrobnosti vč. fotek viz ZDE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...