Publikováno Duben 15, 201411 r http://www.novinky.cz/domaci/333502-staceci-tachometru-maji-zelenou-zakon-je-bezzuby.html Tohle už je vážně moc. Sice jsem ojetinu zatím nekupoval, ale tohle trpíme my všichni. Pár nápadů jak věci zlepšit: - při prodeji auta do bazaru trvat na zapsání stavu km do smlouvy - při nákupu trvat na opsání stavu km do smlouvy, a nechat si potvrdit, že bazar ručí za stav km. - nechat při nákupu napsat do smlouvy možnost vrácení v případě zjištění zásahů do tachometru. a podobně. Tohle by mělo být asi automaticky, ale český zákonodárce to nepovažuje za důležité, tak je třeba vše vypsat ve smlouvě. Pokud zjistíte, že bazar prodává vaše bývalé auto s nižším počtem km - obraťte se na čoi. Pokud budou všichni na podobných podmínkách trvat a bez nich auto nekoupí / neprodají - bazary budou muset změnit svůj postoj. Upraveno Duben 15, 201411 r od runner
Duben 15, 201411 r Autor i tak jde o podvod, umyslne by te uvedli v omyl ve snaze ziskat takovym jednanim penize... Ale neda se dokazat kdo to byl. Proto je lepsi kdyz to je primo ve smlouvach prodavajiciho i kupujiciho. Nasledne dle napriklad technickeho prukazu nebo v servise zjistit prechoziho majitele a doptat se ho. Pak muze byt jasne ze stoceni vzniklo v bazaru a mas k tomu i podepsany dukaz... Upraveno Duben 15, 201411 r od runner
Duben 16, 201411 r pokud Vám někdo bude prodávat třeba kradené auto, v životě mu nedokážete že za to může. Musíte mu dokázat úmysl. Hodně lidí dává za vzor Německo jak takové přestupky řeší. Jenže druhá věc je, že V Německu paradoxně stoupá počet aut s přetočenýma km, který jsou pak při servisce "zlegalizovaný" aníž by se servis něco dozvěděl/poznal to. Může za to tam určitá komunita...
Duben 16, 201411 r Není divu, vždyť v Němcích, aby člověk špendlíčkem škrábal, aby vyškrábal německého bazarníka! Jsou to v poslední době samí přičmoudlíci. Upraveno Duben 17, 201411 r od Akire1
Duben 16, 201411 r Autor Jak pisu, pokud existuje smlouva o prodeji auta do bazaru a nasledne smlouva o prodeji z bazaru nejake osobe a na obou smlouvach se najete km neshoduji ve stylu ze ma najednou o 100 000 min, pak je dokazovani jednoduche a nehleda se konkretni vinik... vinikem je proste autobazar [ organizace ]... Navic pokud si do smlouvy o koupi auta od bazaru prosadis ze pocet najetych km odpovida tachometru a bazar za ne ruci, a rozdil muze byt duvodem k vraceni auta - take po pravni strance neni co resit... jenze tohle v jejich "stadardnich" smlouvach samozrejme neni. ale kazdy by to mel vyzadovat jinak proste tise souhlasi s tim ze pokud je tachometr stoceny neni to problem.
Duben 16, 201411 r tohle ti podle me zadnej bazar ani prodejce do smlouvy dobrovolne nepodepise Jinak moje alfa byla taky z německa dovežená (mým kolegou), od něj jsem ji koupil pak ja a pak potom co sem se ji zbavil tak se zjistilo že byla stočená (ca 80tis dolů) - koelga ji nestočil, ale i v tech 270tis km realnych jezdila jak drak a dokonce mela puvodni spojku ...nechapu ze nekdo dneska veri stavu tachometru (ja automaticky vzdycky pridaval 100tis) Upraveno Duben 16, 201411 r od rogerer
Duben 16, 201411 r Autor jj, proto to sem pisu, kdyby to kazdy vyzadoval, tak holt budou muset casem na to pristoupit... a tak se jim bude zuzovat prostor pro sachovani s tachometrem. Nedovedu si predstavit ze bych v bazaru koupil auto a oni by mi pisemne nerucili za kilometry, ktere to ma najete.
Duben 16, 201411 r Nic proti ale na to ti opravdu žádný bazar nepřistoupí.. Pošlou tě někam.. Já auto v bazaru nedávno kupoval, takže relativně vím co a jak.. Lepší než nějaké úpravy s km ve smlouvě, na kterou ti téměř žádný větší bazar nepřistoupí je prostě kupovat takové auto, u kterého ten technický stav a stav tachometru máš 100% jistý.. V této době to není téměř žádný problém si zajet s autem s někým z bazaru před koupí do servisu, zaplatit si tam důkladnou prohlídku, proklepnout si jej tam v jejich databází, kdy jezdilo do servisu, jaké mělo opravy a podobně.. Všechny tyto informace se do online systému zadávají, pokud auto jezdí do autorizáku... Já sám byl před koupí se svým autem v servise, trvalo zhruba hodinu, stálo to pár stovek ale jsem si 100% jist stavem auta. Prostě nekupovat první pěkné auto, ale kupovat takové, o kterém si jsem jeho stavem jistý, prostředky na ověření a zjištění stavu auta jsou, jen se musí lidem chtít a ne to kupovat podle toho jak je to auto pěkné a kolik stojí...
Duben 17, 201411 r Autor Jakoze se mam smirit s tim ze me okradaji a podvadeji nebo ze se o to alespon pokouseji ? ze je to muj problem ze jsem si auto neproklepl ? Presne proto co tady pises se ty bazary tak chovaji... proste ti to nevadi a zadnou zaruku po nich nechces... kdyby to lidi vyzadovali pak by to tak nebylo. Ja to vyzadovat budu a rozhodne se nesmirim s tim, ze se me nekdo bude pokouset okrast a podvest.
Duben 17, 201411 r Tak že jsem s tím smířený jsem to nemyslel, jen jde o to, že tím co jsem napsal můžeš takové situaci úplně předejít.. Protože i kdyby si toho docílil a měl stav kilometrů ve smlouvě, auto koupil a časem se domákl, že bylo auto stočené... Tak pak co? Dát to k soudu, soudit se - protože prodejce by určitě peníze vrátit odmítl, to jsem si téměř jistý a vymlouval by se.. Nevim, těch peněz a času co by to obnášelo.. Proto si stále myslím, že je lepší tomu předcházet a udělat před koupí všechno proto, abych si byl kupovaným autem jistý,
Duben 18, 201411 r a nejlepsi je stejne z bazaru nekupovat ale hledat na soukromých inzerátech tam je riziko stočení menší (pokud to tedy ten majitel nekoupil předtím v bazaru ) Upraveno Duben 18, 201411 r od rogerer
Duben 18, 201411 r já jsem před cca 2 lety koketoval s tím, že si pořídím novější auto. Chtěl jsem s přítelkyní Polo ( protože je fakt krásný ) a 1 - 2 roky max starý. Byl jsem se většinou koukat na auto který jsou od Škody plus. Co víc chtít za jistotu, když odkazy na tyta auta nabízí i sama Škodovka. 8 z 10 aut bylo buď bouraných nebo z jiného důvodu přelakovaných. Vždy jsem se přijel podívat na nějaký auto, 1 majitel, perfektní stav, najeto 20 - 30. Ptám se jestli to bylo bouraný, prej ne, vytáhnu měřák z práce, pán se podrbal na bradě, oťukávám všude kolem 90 micronů a na zadním blatníku 1200 micronů A takhle to probíhalo asi u 7 aut... takže mi došla trpělivost a než riskovat, starat se a bát se, tak jsme si radši koupil nový a méně vybavený...
Duben 18, 201411 r A ověřoval sis co s autem bylo, že bylo lakované? Hodně aut má laky opravované od odřenin z parkovišť a podobně, které jdou na havarijko a tak se z vesela lakují... Mamě na novém Golfu 14 dní po koupi nějaký závistivý kokot udělal přes půlku přední kapoty obrovskou *** (znak Renaultu) a auto šlo na lak kapoty.. Takže to že nesedí tloušťka ještě nutně neznamená bourané Pokud máš známého v pojištovně nebo natrefíš na někoho ochotného, tyto informace obvykle ví a někdy mají i fotky s popisem co a jak.. Upraveno Duben 19, 201411 r od Galvi
Duben 19, 201411 r ne, to bych musel každý prověřovat a na to jsem fakt neměl náladu a hlavně rok nebo 2 starý auto jsem chtěl netknutý...
Duben 19, 201411 r Ono kolikrát ani to ověření v databázi v servisu nemusí prozradit vše o historii auta, dnes bazarníci úmyslně vyhledávají auta málo stará s vysokým nájezdem km, stočí to a hrabou na tom... viz články na Auto.cz: http://www.auto.cz/staceni-tachometru-osobni-zkusenost-nehoraznym-podvodem-78877 http://www.auto.cz/staceni-tachometru-dil-2-sokujici-pribehy-ceskych-autobazaru-79573 Jak píše runner, tlačit na ně zespodu a nenechat se ojebávat. Jenže to je těžko, pokud kupující v dnešní době hledají zejména podle stavu tachometru a celkový stav vozu je nezajímá a radši vezmou auto, která má nižší nájezd než auto s vyšším nájezdem v pěkném stavu...
Duben 23, 201411 r Možná se to od příšího roku změní: http://auto.idnes.cz/zakon-na-staceni-tachometru-dp6-/auto_ojetiny.aspx?c=A140423_092634_domaci_zt
Duben 23, 201411 r Jak píše runner, tlačit na ně zespodu a nenechat se ojebávat. Jenže to je těžko, pokud kupující v dnešní době hledají zejména podle stavu tachometru a celkový stav vozu je nezajímá a radši vezmou auto, která má nižší nájezd než auto s vyšším nájezdem v pěkném stavu... jo já vždycky hleděl jen na to jak auto vypadá opticky, jakou má výbavu a jestli je výbava funkční tak jak má, opotřebovanost interiéru a pak jak se s tím jede a cena..co víc? Kilometry mi byly vždycky jedno pže mi bylo jasný že jich bude dvojnásob
Leden 3, 201510 r Konečně něco užitečného: http://www.kontrolatachometru.cz/ http://auto.idnes.cz/staceni-tachometru-0o2-/auto_ojetiny.aspx?c=A141223_112958_auto_ojetiny_fdv
Leden 4, 201510 r Co je na tom uzitecneho? Opet nedotazeno, staci stocit po troskach pred stk (za rok muzu najet 100000 nebo jen 2000km)... Zakazat upravy stavu tacho, poruseni = trestny cin pro upravce. Jedine tak lze zlikvidovat. Upraveno Leden 4, 201510 r od adoks
Leden 4, 201510 r dokonalého není nic. Nicméně koho by před lety napadlo stáčet před každou STK auto? No a dnes jsou ty údaje k dispozici...Udělat trestný čin ze stáčení také moc nepomůže, nedokážu si představit, jak by se to někomu dokazovalo, to by tě museli chytit při činu...
Leden 4, 201510 r Tak jak asi nahaneji zakazniky? Inzerce, tim neni problem poslat volavku... Jo nevedel jsem ze tam budou i starsi zaznamy, pak jo nejakou informacni hodnotu u starych aut to muze mit.
Leden 16, 201510 r Nejde to většinou dokázat kdo vlastně stočíl tachometr což je problem , jediné jak stačení tachometru zabránit je aby výrobce znemožnil zapis do řj a tachometru , jinak to nepujde , další věc je třeba výmněna tachometru za jiný z min Km , to by šlo řešit viditelným seriovým číslem tachometru které by bylo zapsáno v TP a vyraženo do kastle auta A co sy týká postihu za přetačení tachometru a nebo vymněnu za tachometr z min Km , pokud by to dělala firmy doživotní zakaz činosti ! a pokud někdo jen tak "doma" tak třeba flastr 500 tisíc kč a 5 let na tvrdo Ono kdyby za to byly pořadné postihy a fizly by fungovaly tak by si to par vychcancu rozmyslelo Upraveno Leden 16, 201510 r od vikyviky
Leden 16, 201510 r Nejde ani o postih, spíš o prokázání viny. Výše trestu se odvíjí od výše způsobené škody. Upraveno Leden 16, 201510 r od motosman
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.