Přejít na obsah

Kovový zvuk "přes zuby" při zařazení zpátečky


iphonik4

Doporučené příspěvky

Zdravím! Včera jsem si přivezl referenčního Superba II FL se 20k km ve výbavě elegance. Zatím spokojenost. Jen se bojím jedné věci, někdy (tak cca 1 ze 3 pokusů) při plně sešlápnuté spojce (auto samozřejmě stojí) mí při zařazení zpátečky Supík vydá poměrně nepříjemný kovový zvuk. Jakoby to šlo přes zuby. Většinou když spojku pár sekund držím a až potom zařadím, tak to neudělá. Automobil je naštěstí ještě několik let v záruce. Proto se ptám. Je tento problém vlastnost, nebo mám jít do servisu? děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi nečteš. psal sem že ji tam musíš dát pomalu, pokud ji tam narvu rychle, tak to dělá stejné zvuky. u TDI to nedělá..

 

Synchronizované převodovky nemusí mít všechny rychlosti synchronizované. V dávné minulosti měly převodovky synchronizované třeba jen 2 stupně (třetí a čtvrtý), dnes je běžně nesynchronizován zpětný chod. Zpátečka je realizována ozubeným kolem na vlastní hřídeli a to se zasouvá do příslušných evolventních ozubení kola hnacího a hnaného současně. Kolo zpátečky má pro snazší zasunutí čelní plochu každého zubu ve tvaru klínu. Synchronizace i u zpátečky má svůj význam pro rychlé zařazení zpětného chodu z větší dopředné rychlosti. Automobil tak může rychle začít couvat když sotva zastavil. Plně synchronizovaná převodovka má všechny rychlosti, tedy i zpátečku synchronizovanou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U FI, OII vše benzín, ale i SII nafty je třeba někdy ještě jednou vyšlápnout spojku, a pak to tam jde bez zubů. Ale jsou to jen výjimečné případy, většinou ještě je to tím, že auto bylo odstaveno na kvalt.

Takže pokud to nedělá při každém řazení, tak bych to asi neřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...