Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

:worthy
:worthy

Tak jsem to nakonec zvládnnul přehodit a rozchodit sám, jen jiná jednotka, nic víc B)

Upraveno od Jirik.DC

A co nakódování té jednotky?

Sehnal jsem jednotku AM. byla nastavená na všechno, co by měla umět, takže jak jsem ji přehodil, hned to všechno ožilo. V servisu to šlo nastavit, v sekci elektronika volantu, kódování jednotky..prošly se popořadě jednotlivé body a zvolila se vždycky číselná možnost, podle výbavy..tedy i včetně 3/4 ramenného volantu. No nakonec uložit a je to.

Tak to jo, o tom jsem právě mluvil, bez toho kódování to pak nedělá to, co má, proto jsem se ptal, jestli to bylo jen přehodit ;-)

Ono to přehodit stačilo, jen to pak na VASu hlásilo chyby typu vadné čidlo Tiptronicu apod :), protože ta jednotka má zřejmě z výroby nastaveny všechny funkce, co podporuje na ON

• 4 měsíce později...
Aj ja som počil, že bude, ale zrejme ešte nie tak skoro.

Čo sa týka montáže, tak pokiľa tam už je multif. volant aj s tlačidlami a elektronikou, tak treba doplniť kontaktnú špirálu a vymeniť RJ volantového modulu. Potom by to už len bolo treba nakódovať a malo by všetko fungovať.

Lidičky...měnil jsem gumovej volant za volant RS na dvojkové octávii a nic se nemusi programovat!!! Mě to přijde,že si tady nekteři jedinci dělaji z ostatnich prdel a tahaji akorat prachy z Vaši peněženky.

Aj ja som počil, že bude, ale zrejme ešte nie tak skoro.

Čo sa týka montáže, tak pokiľa tam už je multif. volant aj s tlačidlami a elektronikou, tak treba doplniť kontaktnú špirálu a vymeniť RJ volantového modulu. Potom by to už len bolo treba nakódovať a malo by všetko fungovať.

Lidičky...měnil jsem gumovej volant za volant RS na dvojkové octávii a nic se nemusi programovat!!! Mě to přijde,že si tady nekteři jedinci dělaji z ostatnich prdel a tahaji akorat prachy z Vaši peněženky.

Takže jsi to mechanicky pospojoval /kabel/ a samo se to chytlo bez vasu?

Upraveno od tomson1

• 2 týdny později...

Romario - a čo by si ako chcel programovať, pokiaľ si nedával multifunkčný volant miesto bežného?

Měnil jsem ho otcovi za tříramenej a žádnej problém nenastal, má ESP a nic se nastavovat nemuselo!!! Jo když si někdo zapne zapalování při odpojeným volantu tak má problém! Jinak v poho! :palec2:

To Romariooooooooo. Když sundáváš volant a místo něj jen dáváš jiný (samozřejmě taky gumový ;) ), tak opravdu nic nastavovat nemusíš..to si tam můžeš dát klidně řidítka a pořád je to good. Ale čti pořádně, než začneš nadávat ostatním. v případě,že měníř ŘJ sloupku řízení, což v případě výměny klasického gumového volantu za multifukkční gumový většinou musíš,tak se bez VASu neobejdeš.. :p

Některé příspěvky je docela zábavné číst. :t

Upraveno od tomson1

To Romariooooooooo. Když sundáváš volant a místo něj jen dáváš jiný (samozřejmě taky gumový ;) ), tak opravdu nic nastavovat nemusíš..to si tam můžeš dát klidně řidítka a pořád je to good. Ale čti pořádně, než začneš nadávat ostatním. v případě,že měníř ŘJ sloupku řízení, což v případě výměny klasického gumového volantu za multifukkční gumový většinou musíš,tak se bez VASu neobejdeš.. :p

ty vole looool, megalol, to je masakr tohle, ted jsem se fakt řezal lol:palec2:

to teda jo,já už tady taky uchcávám smíchy :Dlol:D

Co jsem provedl? :o;)

Ty nic :p

Ty nic :p

V první chvíli jsem se pěkně lekl :kol-128:kol117

si vůl? co bys proved, mě rozsekal ten tvuj odstavec, to bylo dokonalý, prostě inteligentně mega vtipná stěrka romadůra lol

To já se ptal jen pro jistotu ;) Navíc R. si o to tak nějak říkal, takže já nic, já :band:D

To já se ptal jen pro jistotu ;) Navíc R. si o to tak nějak říkal, takže já nic, já :band:D

No dobrý Jiříku.. jen čekám až potkám na ulici "někoho" s řídítkama místo volantu.. budu si jistý, že je to člen Octavia Clubu lol

Ešte sa neteš, ešte treba vyriešiť osadenie airgabu do tých riadidiel, aby to nehlásilo chybu. Správne riadidlá totiž musia mať aj zvonček a o ten by sa mohol pri nafúknutí poškodiť airbag. :D

v klidu, to vyřeší nějakým odporem :)

v klidu, to vyřeší nějakým odporem :)

Myslíš odpor ke gumovým volantům? :p

Ten zvoneček bych dal na řadící páku, stejně všichni jezdí s jednou rukou na ní..tak můžou řadit a zároveň zvonit ;)

No a jak přidělat airbag k řidítkům? Co třeba gumičkou? :kol-98:

gumovou gumičkou :palec2:

gumovou gumičkou :palec2:

:kol-98::kol-98::kol-98:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.