Přejít na obsah

Škrtící klapka sání??


lada

Doporučené příspěvky

Ahoj, někomu by se v budoucnosti mohlo hodit - na diagnostice jsem měl pasivní/sporadickou chybu na adrese 0001 Přímé vstřikování nafty a předžhavení s CR (UDS) Varianta protokolu: UDS/ISOTP:

P012100: potenciometr škrtící klapky neplatný signál

 

- důsledkem závady (respektivě, jak jsem zjistil že je něco špatně) byl oblak bílého dýmu nejčastěji při rozjezdech, nebo předjíždění (mám motor CFFB s DPF) a při vypínání motoru se celé auto otřepalo jak oslíček, když z něj padají zlaté krejcárky

 

- příčina závady byla zakarbonovaná škrtící klapka na sání - takže vytáhnout, vyčistit do vysokého lesku, nasadit a je klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Kamaráti mam Supa 2.0tdi 125kw CBBB DSG....ta ista chyba...na budikoch svieti motor....diagnostika pise chybu p2015... presiel som za posledne tri dni tolko vebou a videi az mi je zle.... vyriešili ste tu chuybovu hlasku nejako??? 

 

Vsade pisu ze staci opravny drziak na klapky..vid fotka......ale neviem to nikde  nájsť v eshopoch u nas na SR alebo v CZ...vie mi niekto poradit kde to kupim ??? 

Screenshot_20171211-115548.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže chyba vyriešená... dal som dole sanie...a bolo kompletne celé zanesene karbonom (miestami az 0.5cm) klapky sa skoro vobec nehybali.... vycistil som to cele... poskladal...vymazala sa chyba cez PC ....a ide vsetko ako hodinky....chyba uz nieje ziadna ani na diagnostike ani na budikoch..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...