los pakos Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 U 66kW verze taky cvakne při 40 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CharlieCh Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Musím přiznat, že jsem nic takového zatím nezaznamenal... nebo si taky pusťte rádio CharlieCh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 1. Září 2015 Sdílet Vloženo 1. Září 2015 Chtel jsem byt taky jeden z tech, co slysi hlasy a zvuky, tak jsem si na to dneska pocihal a... jo, taky mi cvaka!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 O tom cvaknutí už jsem psal už dávno. Ale ani servis nedokázal říct co to dělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Září 2015 Sdílet Vloženo 8. Září 2015 (editace) Dělá to ESP. Když zasahuje ESP (třeba na mokru v zatáčce dáš moc plynu a auto jde po tečně ven), jdou od pedálů úplně stejné zvuky. Editováno: 8. Září 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czab Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Tak mám konečně taky fabču. Jedna věc by mě zajímala. Jakým způsobem motor zajíždíte nebo už jste zajeli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Prvních pár tisíc km (asi 3 tisíce) jsem netočil víc než 3500 otáček, nejezdil na plný plyn, ale taky motor nedusil. Hlavně vždy před vytočením pořádně prohřát (neplatí jen pro zajíždění ale obecně) - čili chladicí kapalina 90°C, olej minimálně 80°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Září 2015 Sdílet Vloženo 9. Září 2015 Taky se májí měnit otáčky, řadit (nezajíždí se jen motor, že) atd. Nejlépe se údajně zajede auto v městském provozu. A včas bych vyměnil olej, třeba už po 5 000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VMA Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Malá inspirace: http://www.auto.cz/zajizdeni-noveho-vozu-poradime-80385 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monty74 Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Tak kdo z vás vyměnil olej po 1000 km? Přiznejte se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 (editace) Já,ale až v 1500 km a byla tam solidní stříbřenka. Editováno: 10. Září 2015, autor: gogorum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monty74 Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 (editace) Sám, nebo jsi nechal měnit v servisu? Editováno: 10. Září 2015, autor: Monty74 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 (editace) Tak kdo z vás vyměnil olej po 1000 km? Přiznejte se Já se na to nakonec vyprdnul... Počkám do 15 000 km. Editováno: 10. Září 2015, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Měnil jsem sám,když jsem se informoval na výměnu do 5000 km,byl jsem tam za exota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Každej, kdo dneska "nechce ušetřit" a chce si nechat učunit výměnu dřív, než na samým konci výměnnýho intervalu je pokládanej když ne rovnou za kokota, tak za exota určitě ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Dřív by řekli pane,jen přijeďte,jenom motoru prospějete.Dneska jim neseš peníze a oni je tak moc nechtějí,že jsou schopní půl hodiny "vysvětlovat".Příbuzný jel s Dacií po 5000 na výměnu a žádné divení a přesvědčování neproběhlo.Interval má 20000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 10. Září 2015 Sdílet Vloženo 10. Září 2015 Neviem, asi by ste mali pouvažovať o zmene servisu, ak máte také skúsenosti. Ja som sa pri kúpe auta rozprával s prijímacím technikom servisu a vôbec sa nečudoval mojej otázke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkaktus_Baxton Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 A jak si pak ověřím že je olej skutečně vyměněný ? 1000 km je tak málo že si tam nějakej vykuk může říct že to nevymění a nikdo nic nepozná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 (editace) Když jsem chtěl vyměnit po cca 5000 km tak mi řekli, že jsou to moje peníze a jestli chcu, klidně mi ten olej vymění, ale že by počkali až do 15 tisíc, prý v dnešní době nemá cenu měnit olej tak brzo. Odůvodnili to tím, že nová auta nejsou Škodovky 120, které měly pod kapotou polotovar, ale nové motory jdou už z linky hotové a vyčištěné. Výsledkem je výměna v 15000 km a zkrácení intervalu. Editováno: 11. Září 2015, autor: los pakos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monty74 Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 A jak si pak ověřím že je olej skutečně vyměněný ? 1000 km je tak málo že si tam nějakej vykuk může říct že to nevymění a nikdo nic nepozná Tak přesně tohle mě taky napadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Tak ale to je podobne i s tim servisnim intervalem. Jak si overim, ze vyrobcem predepsany interval je moc a misto 30k bych mel vymenu provest uz po 15k nebo nejlepe rovnou hned, jak si auto koupim? Zase prece, kdo jiny nez vyrobce by mel vedet, co je potreba k tomu, aby ten motor spravne fungoval (tj. typ a kvalita oleje z vyroby + interval vymeny). Navic je tam nejaka zaruka, takze kdyz se neco pokazi driv a evidentne to nebude nejakym mym zasahem, tak ocekavam, ze mi to opravi/vymeni... Kdyz si koupim lednici, tak taky po mesici nemenim chladici medium, protoze co kdyby tam z vyroby byl nejaky smejd. (Jasne, auto neni lednice, ale je to porad jen vyrobek, ktery si kupuju s nejakou duverou - nevim, no...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Jenže výrobce zajímá především to, aby to fungovalo během záruky. Ne 10 let po ní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Když se má něco s prominutím pos*at, tak se to prostě stane. Dle mého názoru stačí aby člověk prováděl na autě běžnou údržbu a péči. Jak jsou tyhle motory náchylné na výměnu oleje nebo na styl jízdy se ukáže až časem. Mám najeto přes 20 tisíc a zatím ťuk ťuk motor šlape, olej nežere a spotřeba klesla z 6 litrů na dlouhodobých 5 litrů. Liju při každém tankování VIF a řekl bych že se kolem 18 tisíc auto i trošku probralo a zdá se mi že odspodu táhne o něco lépe než táhlo předtím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kkaktus_Baxton Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Jenže výrobce zajímá především to, aby to fungovalo během záruky. Ne 10 let po ní. Přesně tak a navíc přece podle toho jak se to zajede tak ten motor může bejt pak trochu živější nebo línější + - nějakejch pár deci spotřeba paliva a to toho výrobce taky nezajímá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 11. Září 2015 Sdílet Vloženo 11. Září 2015 Když se má něco s prominutím pos*at, tak se to prostě stane. Dle mého názoru stačí aby člověk prováděl na autě běžnou údržbu a péči. Jak jsou tyhle motory náchylné na výměnu oleje nebo na styl jízdy se ukáže až časem. Mám najeto přes 20 tisíc a zatím ťuk ťuk motor šlape, olej nežere a spotřeba klesla z 6 litrů na dlouhodobých 5 litrů. Liju při každém tankování VIF a řekl bych že se kolem 18 tisíc auto i trošku probralo a zdá se mi že odspodu táhne o něco lépe než táhlo předtím. Nadviažem na tvoju poslednú vetu. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa zda byť ten motor lenivejší, keď presadnem do manželkinho Rapida ten ide proste živšie a lepšie do otáčok a to má EA 111 63 kW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.