Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

U 66kW verze taky cvakne při 40 km/h.

Musím přiznat, že jsem nic takového zatím nezaznamenal... nebo si taky pusťte rádio :kol-31: CharlieCh

Chtel jsem byt taky jeden z tech, co slysi hlasy a zvuky, tak jsem si na to dneska pocihal a... jo, taky mi cvaka!!! :kol-147:

O tom cvaknutí už jsem psal už dávno. Ale ani servis nedokázal říct co to dělá.

Dělá to ESP. Když zasahuje ESP (třeba na mokru v zatáčce dáš moc plynu a auto jde po tečně ven), jdou od pedálů úplně stejné zvuky.

Upraveno od mp390

Tak mám konečně taky fabču. Jedna věc by mě zajímala. Jakým způsobem motor zajíždíte nebo už jste zajeli? 

Prvních pár tisíc km (asi 3 tisíce) jsem netočil víc než 3500 otáček, nejezdil na plný plyn, ale taky motor nedusil. Hlavně vždy před vytočením pořádně prohřát (neplatí jen pro zajíždění ale obecně) - čili chladicí kapalina 90°C, olej minimálně 80°C.

Taky se májí měnit otáčky, řadit (nezajíždí se jen motor, že) atd. Nejlépe se údajně zajede auto v městském provozu. A včas bych vyměnil olej, třeba už po 5 000 km.

Tak kdo z vás vyměnil olej po 1000 km? Přiznejte se :kol-29:

Já,ale až v 1500 km a byla tam solidní stříbřenka.

Upraveno od gogorum

Sám, nebo jsi nechal měnit v servisu?

Upraveno od Monty74

Tak kdo z vás vyměnil olej po 1000 km? Přiznejte se :kol-29:

Já se na to nakonec vyprdnul...  kol119 Počkám do 15 000 km.

Upraveno od mp390

Měnil jsem sám,když jsem se informoval na výměnu do 5000 km,byl jsem tam za exota.

Každej, kdo dneska "nechce ušetřit" a chce si nechat učunit výměnu dřív, než na samým konci výměnnýho intervalu je pokládanej když ne rovnou za kokota, tak za exota určitě ...

Dřív by řekli pane,jen přijeďte,jenom motoru prospějete.Dneska jim neseš peníze a oni je tak moc nechtějí,že jsou schopní půl hodiny "vysvětlovat".Příbuzný jel s Dacií po 5000 na výměnu a žádné divení a přesvědčování neproběhlo.Interval má 20000.

Neviem, asi by ste mali pouvažovať o zmene servisu, ak máte také skúsenosti. Ja som sa pri kúpe auta rozprával s prijímacím technikom servisu a vôbec sa nečudoval mojej otázke.

A jak si pak ověřím že je olej skutečně vyměněný ? 1000 km je tak málo že si tam nějakej vykuk může říct že to nevymění a nikdo nic nepozná :) 

Když jsem chtěl vyměnit po cca 5000 km tak mi řekli, že jsou to moje peníze a jestli chcu, klidně mi ten olej vymění, ale že by počkali až do 15 tisíc, prý v dnešní době nemá cenu měnit olej tak brzo. Odůvodnili to tím, že nová auta nejsou Škodovky 120, které měly pod kapotou polotovar, ale nové motory jdou už z linky hotové a vyčištěné.

Výsledkem je výměna v 15000 km a zkrácení intervalu.

Upraveno od los pakos

A jak si pak ověřím že je olej skutečně vyměněný ? 1000 km je tak málo že si tam nějakej vykuk může říct že to nevymění a nikdo nic nepozná :)

Tak přesně tohle mě taky napadlo :kol-28:

Tak ale to je podobne i s tim servisnim intervalem. Jak si overim, ze vyrobcem predepsany interval je moc a misto 30k bych mel vymenu provest uz po 15k nebo nejlepe rovnou hned, jak si auto koupim? Zase prece, kdo jiny nez vyrobce by mel vedet, co je potreba k tomu, aby ten motor spravne fungoval (tj. typ a kvalita oleje z vyroby + interval vymeny). Navic je tam nejaka zaruka, takze kdyz se neco pokazi driv a evidentne to nebude nejakym mym zasahem, tak ocekavam, ze mi to opravi/vymeni...

Kdyz si koupim lednici, tak taky po mesici nemenim chladici medium, protoze co kdyby tam z vyroby byl nejaky smejd. (Jasne, auto neni lednice, ale je to porad jen vyrobek, ktery si kupuju s nejakou duverou - nevim, no...)

Jenže výrobce zajímá především to, aby to fungovalo během záruky. Ne 10 let po ní.

Když se má něco s prominutím pos*at, tak se to prostě stane. Dle mého názoru stačí aby člověk prováděl na autě běžnou údržbu a péči. Jak jsou tyhle motory náchylné na výměnu oleje nebo na styl jízdy se ukáže až časem. Mám najeto přes 20 tisíc a zatím ťuk ťuk motor šlape, olej nežere a spotřeba klesla z 6 litrů na dlouhodobých 5 litrů. Liju při každém tankování VIF a řekl bych že se kolem 18 tisíc auto i trošku probralo a zdá se mi že odspodu táhne o něco lépe než táhlo předtím.

Jenže výrobce zajímá především to, aby to fungovalo během záruky. Ne 10 let po ní.

Přesně tak a navíc přece podle toho jak se to zajede tak ten motor může bejt pak trochu živější nebo línější + - nějakejch pár deci spotřeba paliva a to toho výrobce taky nezajímá.

Když se má něco s prominutím pos*at, tak se to prostě stane. Dle mého názoru stačí aby člověk prováděl na autě běžnou údržbu a péči. Jak jsou tyhle motory náchylné na výměnu oleje nebo na styl jízdy se ukáže až časem. Mám najeto přes 20 tisíc a zatím ťuk ťuk motor šlape, olej nežere a spotřeba klesla z 6 litrů na dlouhodobých 5 litrů. Liju při každém tankování VIF a řekl bych že se kolem 18 tisíc auto i trošku probralo a zdá se mi že odspodu táhne o něco lépe než táhlo předtím.

Nadviažem na tvoju poslednú vetu.

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa zda byť ten motor lenivejší, keď presadnem do manželkinho Rapida ten ide proste živšie a lepšie do otáčok a to má EA 111 63 kW.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.