Přejít na obsah

SmartGate


kokta7

Doporučené příspěvky

Smartphonové aplikace umožňují zobrazovat konkrétní údaje o vozidle, jako je spotřeba paliva, průměrná rychlost, náklady apod. na obrazovce chytrého telefonu. Data jsou přenášena bezdrátově pomocí Wi-Fi technologie.

post-78913-0-99055400-1413802562_thumb.j

post-78913-0-37617100-1413820298_thumb.p

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smart gatě :) - nevíte někdo jestli tu wifi nepůjde využít i na něco jiného? napadá mě třeba wifi parkovací kamera se zobrazením na rádiu, případně třeba spolupráce s GSM apod.

 

nějaký popis té wifi by se hodil, je zabezpečená? jakej má výkon/dosah? dá se vypnout/zapnout nebo září furt? víte někdo?

Editováno: , autor: Joseamigo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš pravdu:
 

Connecting Wi-Fi Direct-certified devices is easy and simple, with the push of a button, tapping two NFC-capable devices together, or entering a PIN. Moreover, all Wi-Fi Direct connections are protected by WPA2™, the latest Wi-Fi security technology.

http://www.wi-fi.org/discover-wi-fi/wi-fi-direct
 

 

A ještě jedna poznámka pro Joseamigo: Data půjdou pouze směrem z auta do telefonu a ŘJ SmartGate podle všeho nemá s infotainmentem nic společného.

Editováno: , autor: happymaster23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem dnes zkoušel SmartGate a docela dobrá blbůstka. Dalo se pár zajímavých věcí zjistit. Řekl bych, že to je něco jako Polarfis.Manželka to má v autě, ale ani neví na co to je a používat to nebude. Tak přemýšlím ,že řeknu v servisu aby to přendali do mého a občas se na to kouknu. Někdo to tu už psal,že se to dá koupit v originál příslušenství škoda. Ale proč to kupovat když se to dá přehodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Hi,

 

First, I'm sorry to write in english but my Czech is not good enough to write my messages here.

I have new Fabia and want to use Smartgate via Wi-Fi Direct in order to keep interet data while I use Skoda application like Skoda Drive. Does anyone succeed to use Wi-Fi Direct instead of standard Wifi?

Thank you for your help.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Tak smartgate po vyťukání VINu jako password wifi chtěl upgrade. Po chvilce (dlouhé chvilce) se SG restartoval a už se neobjevil. Musel sem znovu nahodit elektriku a po chvilce naskočil. Pak už vše ok. Zda se mi to maličko pomalé. Hlavně načítání informací pro škoda servis app. Vyzkoušel jsem i motorsound (propagovany pouze pro superb) a taky funguje. Bohužel zvuky sou hrozné a reakce na plyn pomalé. Ještě vyzkouším škoda drive a dám vědět...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj, mam taky problem s pripojenim Smartgate pres Wifi Direct (viz. anglicky prispevek vyse)... dokaze nekdo poradit co delam spatne?


Pres WiFi Client se mi telefon pripojuje normalne automaticky po zapnuti zapalovani, samozrejme pokud mam zapnute mobilni data, tak se nepripoji... Pokud ale zmenim typ pripojeni v aplikaci na WiFi Direct, tak se to nespoji. Telefon nic nenajde ani pokud dam hledat WiFi Direct zarizeni.... diky za rady


Jinak aplikace Drive funguje dobre, pokud mam zapnutou i GPS nacita a uklada i trasu cest, akorat moc nechapu z ceho pocita efektivitu a kolik jsem usetril  :kol-32::)


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me se to podarilo rozchodit.

Musis jit pres browser na 192.168.123.1 a tam povolit WIFI Direct a nastavit PIN (6 cislic, jine nez WIFI heslo) a pak uz jen zvolit v nastaveni WIFI Direct.

 

Cele jsem ale ale zrusil, protoze:

 

1) WIFI Direct se nespoji automaticky => pokazde spustit na telefonu SmartGate a potvrdit pripojeni na Direct => dost nepraktice

2) na Nexus 5 i 6P (oba android 6.0.1) spojeni nahodne pada... nekdy po 5 minutach, nekdy po hodine, takze spolehlivost nula

 

Nakonec jsem sel metodou starej telefon kde je KitKat 4.4.2 (4.4.x verze je posledni co se automaticky pripoji na WIFI AP bez internetu), kterej je dedikovanej pouze na sber dat ze SmartGate.

Prakticky to funguje tak ze telefon se automaticky pripoji na WIFI AP cca do 60s od nastartovani (pripadne hned pokud telefon probudim tlacitkem). Jakmile se auto vypne, tak automaticky naskoci mobilni data a Skoda Drive udela sync do cloudu. Telefon mam rootnutej a vyhazel jsem z nej vse co nebylo potreba a zakazal sychnronizaci nepotrebych sluzeb (jako Gmail....) telefon vydrzi 5 dni nabitej a mam ho celej tyden v loketce

 

BTW: Nechapu proc ani posledni verze Skoda Drive, ktera ma change logu popsan Android 6 Support nebezi na referencnich Nexus zarizenich (musel jsem je tam dat pres sideload) 

 

 

To XBall: WifiDirect is not stable (SG keeps desconnecting randomly) and not really usable (I tried on Nexus 5 and 6P with latest stock rom)... So, I used pretty old Samsung with android 4.4.2 and use it as 'collecting device'. Not a perfect solution but this works

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

 

 mam dotaz ohledne SmartGate a iOS verze Skoda Drive applikace.

Dostal jsem bohuzel iPhone SE (v 9.3.2) a narazil jsem na problem ze pokud je telefon ve sleepu nebo aplikace Drive nebezi napropredi, tak se rozpoji WIFI spojeni a aplikace prestava logovat data. Neresil nekdo podobny problem?

Do tedka jsem pouzival S7 (6.0.1) a vse fungovalo => problem vidim na strane telefonu

 

Jeste me napadla jedna vec. Vsechny aplikace co maji povoleny beh na pozadi maji volbu Background App Refresh on/off. Skoda Drive to nema => nebezi korekne na pozadi => problem musi opravit vyvojar aplikace

 

diky

Editováno: , autor: havrosh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam vyjadreni SkodaAuto na moji otazku proc nefunguje aplikace Drive pokud nebezi na popredi: 

 

„Připojení na SmartGate na pozadí možné není. SmartGate jednotka je realtime konvertor bez možnosti data jakkoli zaznamenávat, ukládání dat nedává smysl. Pokud se aplikace při přechodu na pozadí uspí, neřeší to ani změna Frameworku, pomocí kterého se aplikace ke SmarGate připojuje, protože ten se uspí s aplikací.“

 

Bohuzel to jen ukazuje na neschopnost vyvojaru implementovat Background Execution...

Dokonce primo Apple uvadi stejny use case: "Apps that need to check for new content periodically can ask the system to wake them up so that they can initiate a fetch operation for that content" 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obavam ze nepujde... Vymenil jsem si se supportem (a udajne se to dostalo az k vyvojarum) asi 10 mailu, kde jsem jim vice mene poradil, co delaji spatne a jakym smerem by se meli ubirat, co by si meli o iOS nastudovat, ale pokazde jsem dostal odpoved, ze to neni bug, ale vlastnost - hlavnim cilem je sledovat realtime data o provozu a ne zpetne analyzovat/kontrolovat, takze vse je spravne.

 

Takze nakonec resim starym androidem 4.4

Jeste premyslim, ze bych ho nechal pernamentne pod zadnim platem a na plate mel malej solarni panel, ktery by prubezne dobijel baterii....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Jestli ti to hlasi  ID4175: The issuer of the security token was not recognized by the IssuerNameRegistr...
Tak toto je server side chyba. Nekomu to jede, nekomu ne zalezi na tom, na kterem jsi nodu (serveru v infrastrukture). Taky jsem se s tou chybou setkal, reportoval 10.10 na 1st level support a urgoval. Jedna se o chybu poskytovatele (ADFS certifikat, neni spravne prirazen v konfiguraci aplikace) => ty s tim nic neudelas... a musis pockat az to opravi.

 

Mozna by bylo vhodne aby to reportovalo vice lidi na support@skoda-info.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...