Přejít na obsah

Chladiaci okruh


rasto.furek

Doporučené příspěvky

Viete poradit co odislo? Teplota ukazuje 90°C - snimac teploty by mal byt OK, termostat skontrolovany, odskusany, je v poriadku. Chladic sa zohrieva len vymenou tepla, hore teply, dolu studeny, takisto aj hadice - horna tepla, spodna studena, voda v nadrzke studena, vodna pumpa bola menena cca pred 10-mi mesiacmi len koly netesnosti na spojoch, inak bola funkcna. Ventilator na chladici sa nespusta, kedze chladic zohriaty nie je. Motor sa neprehrieva (aspon podla rucicky na budikoch - po zohriati stale drzi na 90°C) ani po prejdeni 100km. 

Typujem spravne ze to bude vodna pumpa, ked sa nespusti obeh chladiacej kvapaliny? 

Ako sa da skontrolovat jej cinnost bez toho aby sa musela demontovat?

Fabia I, 1,4 MPi, 44kW, r.v. 2001, 

Dik za typy, rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak nerozumím tomu, kde je problém. Myslím, že chlazení funguje tak jak má. Když je teplá horní hadice a polovina chladiče, tak se termostat otevírá. Za jízdy, než voda doteče do spodní poloviny chladiče, tak se ochladí. Když necháš motor běžet na místě delší dobu, tak se chladič ohřeje celý (nebude se chladit proudícím vzduchem), proto to v servisu zafungovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rasto tak potom je jasny problem termostat na to staci zdravy sedliacky rozum :kol-28: ja som mal problem ze aj novy termostat zn vernet bol  zly niekde som to tu pisal. Zistis to upne jednoducho rano ked nastartujes auto sa ti zacne zohrievat za termostatom musi byt hadica chladna ake je aj za nim tepla je KO

Editováno: , autor: stukator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...