Jozinko1 Vloženo 11. Září 2006 Sdílet Vloženo 11. Září 2006 (editace) Hello Na Octavii 2003 mi zasvietila kontrolka trojuholni v kruzku... podla manualu to znaci, ze je problem s ASR..ako keby bolo vypnute..neda sa pouzivat tlacitko ASR a ten trojuholnit sustavne svieti.. asi po 50 km sa k nemu pridala ledka chyba elektroniky motora..okamzite chod do aut. servisu.. tak som tam bol..na diagnostike mi povedali, ze zrejme lambda sonda nieco zaregistrovala., alebo je problem s teplotou chlad kvapaliny..vynulovali chyby a ledky zhasli... Po dalsich asi 200 km sa vsak znova rozsvietil ten trojuholnik.. druha led zatial nie.. navyse mi neukazuje ukazovatel teploty a rucicka je stale nalavo teda na 50 stupnov.. cize to zrejme suvisi s nejakym cidlom teploty... nevie mi s tym niekto poradit?? Stalo sa to uz niekomu?? POzn..auto je asi dva mesiace prerobene na LPG.. Moze to mat na to vplyv ?? Dok..dodo Editováno: 11. Září 2006, autor: Jozinko1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 12. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2006 halo halo..nikto sa s tym nestretol???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 12. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2006 (editace) Hello..No tak som to otestoval a som si takmer isty, ze to suvisi s tym cidlom teploty... Vcera..vonku bolo asi 24 stupnov...som isiel asi 60km a az ku koncu cesty sa mi zacala hybat rucicka teploty... tak ked som zastavil, nechal som bezat motor a rucicka vystupila asi na 90 stupnov a vtedy ta kontrolka trojuholniku zhasla.. Dnes som presiel asi 10km a znova sa rozsvietila.. pocas celej jazdy svietila...ale rucicka teplomera je stale na 50 stupnov... takze zrejme to cidlo, co nespravne meria teplotu zblbne system a ten to vyhodnoti ako chybu ASR... aj ked to s tym zrejmne nic nema spolocne.. vie mi s tym niekto pomoct?? Nikomu sa to este nestalo?? Prip. by som uvital, popis, kde to cidlo najdem a ci sa to da lahko vymenit..alebo musim zajst do servisu.. Dik. Dodo A este jedna poznamka.. mozno je to ok.. a doteraz som si to nevsimol... cerpadlo chl. kvapaliny nejako divne cvaka..ako keby si pocuval hodinky... mozno to tak ma byt...neviem.. Editováno: 12. Září 2006, autor: Jozinko1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 28. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2006 Hello Nikto s tym nevie pomoct???... po vymene cidla teploty to zase bolo par dni dobre..az znova prestala fungovat rucicka a rozsvietila sa chyva ASR (trojuholnik v kruzku). Vtedy stacilo troska pohybat kablom k cidlu..ako keby to malo zly kontakt.. Lenze z toho uplne zblbla elektronika a teraz to neukazuje nic a svietia obe vystrazne kontrolky..teda ten trojuholnik a pod nim chyba elektroniky.. Dnes s tym idem do servisu tak uvidim..podla mna staci, ked to vyresetuje a znova to pojde..ale musim zistit pricinu, aby sa to neopakovalo... Nikto sa s tym nestretol????? DODO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 28. Září 2006 Sdílet Vloženo 28. Září 2006 Nevím,jaký máš motor,ale vypadá to,že se to bude točit okolo termostatu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 9. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2006 Hello Motor mam 1,6 i 75kW . Uz som vymenil cidlo teploty, asi tyzden to islo a objavilo sa to znova. Potom mi vymenili dalsie cidlo, tentokrat na ventilatoroch pri chladici. znova asi tyzden v poho a znova sa to objavilo. Povedali mi v servise ze proste musia skusat, lebo na diagnostike to zahlasi chyba cidla... Tak mi teraz chcu menit cely ten blok, kde je to cidlo a kde je aj elektronika. Ok, ale problem je v tom, ze ked to nebude ani toto, tak zaplatim dalsi diel a chyba nebude odstranena..uz ma to stalo asi dva litre a stale som na tom istom.. To sa s tym naozaj nikto nestretol??? Kurnik sopa, co tu pozeram na fore, tak je tu plno manikov a presne vedia ked sa daco vyskytne, ze je to casta chyba u octavok... tuto chybu mam iba ja?? Zaregistroval som odpoved... mozno chybny termostat.. kde ho mam hladat?? Popripade, kolko asi cca stoji?? Stale tam nieco kupujem a stale to je rovnake..Problem je vsak uplne nelogicky. Ked idem rano po tom, co auto celu noc stalo..v garazi... tak sa m i to prejavy asi po 10 km.. rucicka teploty neukazuje a tak zasvieti ten vystrazny trojuholnik, co je udajne vypnute ASR. Poobede zvycajne zacne ukazovat teplota a chyba zhasne... Rozdiel teplot pritom nie je vacsi ako 10-15 stupnov... ved to je uplne absurdne..to mu predsa nemoze vadit.. Uz sa s tym trapim aspon mesiac a stale nic... Please Help... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 11. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2006 Toto co pises citujem: "som isiel asi 60km a az ku koncu cesty sa mi zacala hybat rucicka teploty... tak ked som zastavil, nechal som bezat motor a rucicka vystupila asi na 90 stupnov a vtedy ta kontrolka trojuholniku zhasla.. Dnes som presiel asi 10km a znova sa rozsvietila.. pocas celej jazdy svietila...ale rucicka teplomera je stale na 50 stupnov... je jasny signal toho ze mas zly termostat a to tak ze je stale otvoreny. Vymen ho a cidla si daj namontovat naspat tie co si zbytocne zaplatil. Tento pripada som riesil vo viacerych autach... Vot vsjo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 17. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Ok.. Bol to termostat.. uz to hadam bude OK. :-)) Dik za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcello Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Ok..Bol to termostat.. uz to hadam bude OK. :-)) Dik za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.