epo Vloženo 20. leden 2016 Sdílet Vloženo 20. leden 2016 Možná je to ten samý nebo podobný problém, co popisují v materiálech z konference u motorů EA111 (tam to dělá těsnící kroužek čerpadla chladící kapaliny)... u sebe to zatím nepozoruju (nebo nevím, že to nemám brát jako vlastnost), takže se domluvím s Elkanerou, ať vím o co jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 Možná je to ten samý nebo podobný problém, co popisují v materiálech z konference u motorů EA111 (tam to dělá těsnící kroužek čerpadla chladící kapaliny)... u sebe to zatím nepozoruju (nebo nevím, že to nemám brát jako vlastnost), takže se domluvím s Elkanerou, ať vím o co jde. Ale jak by těšnící kroužek čerpadla chladící kapaliny měl takovou okamžitou odezvu na ubrání nebo přidání plynu. A u toho kroužku to tuším bylo na volnoběh a ne při zatížení. Teď jsem spíš vypozoroval, že to v těch mrazech spíš cvrliká než píská (jestli je to časem nebo změnou teloty nevím) ale už si toho všimla manželka i ostatní, co jsem vezl, takže to opravdu blud z mojí hlavy nebude. Umím to už i poměrně rychle vyvolat, takže pokud to škodovka nebude řešit, tak při garančce vezmu hlavního garančního technika na projížďku (stejně mi řekne, že neví). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 U mě to pískání má 100% souvislost s klimatizací, když jí vypnu zmizne to. Buh ví co to je. Rádio to přehluší, ale pokud telefonuji přes HF tak to slyším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 22. leden 2016 Sdílet Vloženo 22. leden 2016 Tak jsme to včera s Elkanerou poslouchali. Tohle není pískání, ale takové drnčení, jako když něco rezonuje a projevuje se to opravdu jenom, když je auto pod plynem. Měli jsme úplně vypnutou i klimu, takže větrák od ní to být nemůže. Ten zvuk není úplně že kravál, přeci jen se na to musí člověk trochu soustředit (nebo resp. já jsem ze začátku nevěděl, co přesně kdy mám slyšet), ale je tam. Můžu i potvrdit, že u mě to dělá taky, jenom jsem tomu nevěnoval tolik pozornosti a myslel si, že je to součást projevu motoru. Na druhou stranu moje "cvrlikání"/"zvonění mobilu v útrobách" se u něj neprojevilo vůbec, tak nevím. Ten zvuk slyšelo i pár Rapiďáků a je na to i téma, ale teď ho zas neumím najít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin RS Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 Zdravím sice nemám Fabii,ale Yetiho 81kw 10/2015 najeto 2500km a pískám taky od nového auta+ navíc drnčení nějakého plastu nebo něco podobného v levé části palubovky jako od budíků nebo někde z podvolantové časti,tak se na ně chystám co mi na to řeknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 zdarec je nejaky jasnejsi zaver kolem toho piskani od motoru (ktere prestane pokud clovek mirne ubere plyn) popsaneho vyse? davam auto do servisu a zaroven nepredpokladam ze o tom budou neco vedet, tak jestli jiz je nejaka ofiko servisni zprava co to zpusobuje a jak to resit...?!? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanVol Vloženo 2. Březen 2016 Sdílet Vloženo 2. Březen 2016 Zdravim, Fabie 1.2 TSI 66kw mame doma v dvoch kusoch, rozdielne vybavy, obutie aj farby Modra najazdene 30tkm , Seda - cca 10tkm, pri oboch sme zachytili piskanie (mozno lepsie charakterizovat "cvrlikanie") pri jazde ustalenou rychlostou a miernom stlaceni plynu. Pri naslednej kontrole motoroveho priestoru som objavil nezvycajne opotrebenie/osuchanie (asi) zliatinovej "hadice" (nie som mechanik sorry) o ktoru trie gumene puzdro. Po miernom zafixovani (aby sa gumene puzdro nedotykalo "hadice) "cvrilakanie" nepozorujem ani na jednom aute (na Modrej otestovane cca 800km) Pevne verim ze pomozem kolegom fabiakom Prikladam fotky zmieneho miesta. http://s29.postimg.org/i8eqp1x5z/IMG_7963.jpg http://s29.postimg.org/dwq501q93/IMG_7962.jpg http://s29.postimg.org/5d6r2ahwn/IMG_7964.jpg http://s29.postimg.org/t6q078lrb/IMG_7961.jpg Ak budu odkazy nefunkcne, rad prenecham priestor nech ich tu prida niekto skusenejsi samozrejme preposlem. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 JanVol, pokud to bude ono a bude to fungovat, tak bych Ti nechal poslat od každého technika, který se tímto zabýval a na nic nepřišel jeho měsíční odměny Jinak děkuji, sice to neslyším už delší dobu, asi 10 000 km, ale kdyby náhodou po zimě, tak vím, na co se zaměřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 Dejte ŠA návrh na úsporu. Stahovací páska stojí určitě míň než ten pryžový profil, který má zabraňovat právě tomu dotyku hadice s tou trubkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 (editace) Moje drnčení/rezonování/pískání při jízdě pod plynem je určitě způsobeno něčím jiným, protože ty dvě gumové hadice jsou k sobě přichyceny svorkou už od výrobce a od té kovové trubky jsou hodně daleko. Přemýšlím, jestli to nemá co do činění s plechovým rachtáním, který ten motor prostě vydává. Editováno: 4. Březen 2016, autor: elkanera Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanVol Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 Zvlastne ze nase auta ich prichytene nemaju, vies mi prosim postnuť foto tvojho motoroveho priestoru? Vopred dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 Já to mám taky jinak jak ty. Lepší fotku nemám zatím nemám.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 6. Březen 2016 Sdílet Vloženo 6. Březen 2016 Mám to uchycený takto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
larin Vloženo 25. Duben 2016 Sdílet Vloženo 25. Duben 2016 Možná příčina: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=292&t=315868 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Za mě stáhnutí páskou problém nevyřešilo a ve škodě se pořád tváří jako bych byl jediný, kdo má tento problém. Ale patrně to bude mít souvislost s tou hadicí. Na fóru VW už k tomu mají TPI a my si musíme asi ještě chvilku počkat. Možná by stálo za to zjistit od někoho, kdo má úplně novou F3, jestli ta hadice není už z výroby jiná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 U mne nejde o pískání ale spíš jemné drnčení, kdykoliv je stisknutý plynový pedál. Až půjdu na olej, zeptám se, jestli je to normální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jjjlll Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 U mne takto. Výroba v 6KT 2016. Pískání neslyšim, ale to nic neznamená. Na tohle sem nahluchlej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 19. Květen 2016 Sdílet Vloženo 19. Květen 2016 Koukám, že u tebe je tam jiná hadice než u mne. Že by tušili, že právě někde tam by mohl být nějaký problém? Ještě více mě to utvrdilo v tom, že se na to přeptám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tominek16 Vloženo 20. Květen 2016 Sdílet Vloženo 20. Květen 2016 (editace) Ano ta hadice je úplně jiná, já mám takový ten "husí krk". Už to asi ví, kde je problém. Upozornil jsem na to při 15 000 km, holt budu muset otravovat i při 30 000 km, které se blíží. Pokud to nebude stačit, tak poprosím servisáka ať mi otevře novější fábii na salóně a porovnáme to. Kdyby ani toho nepomohlo, tak bych si snad tu hadici objednal a vyměnil sám... Editováno: 20. Květen 2016, autor: Tominek16 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 29. Červen 2016 Sdílet Vloženo 29. Červen 2016 dneska jsem se vratil ze servisu, piskani bylo jednou z hlasenych zavad, i s infem o te hadici a mozne pricine v ni, podarilo se to i nasimulovat pri zkusebni jizde a hadice typ husi krk v ramci reklamace vymenena za jinou hladkou, nevim kde presne to v motoru je takze jim budu verit... vyroba auta v 9/2015, ty novejsi to snad uz maji poresene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikino69 Vloženo 29. Červen 2016 Sdílet Vloženo 29. Červen 2016 Ako sa to piskanie prejavuje, kedy ? Lebo ja mam husi krk a poculol som jemne piskanie pri tempomate pri 140km ale mal som zapnutu klimu. Tak neviem ci to nebolo koli tomu. Robi to aj pri 50km rychlosti ? Odoslané z Lenovo S1a40 pomocou Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulinak Vloženo 29. Červen 2016 Sdílet Vloženo 29. Červen 2016 robi to v podstate vzdy kdyz se auto uplne ustali na jedny rychlosti a vyrovnaji se tlaky, idelane dlouha vesnice, trojka padesat, po chvili se to rozezni jak plasic na krtky.... ale je to slyset i na sestku a obcas jsem to slysel i na jednicku, proste pistalka kdyz ma dostatek vzduchu tak vesele piska..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikino69 Vloženo 29. Červen 2016 Sdílet Vloženo 29. Červen 2016 No ja som zatial nic co by ma rusilo piskanim nezaznamenal musim este popocuvat Odoslané z Lenovo S1a40 pomocou Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 30. Červen 2016 Sdílet Vloženo 30. Červen 2016 Dneska jsem mimo jine s timto piskanim taky odstavil auto do servisu, s upozornenim na husi krk. Tak uvidime, pak napisu, jak jsem dopadl. Kazdopadne mi se to zatim nepodarilo nasimulovat tak, abych to vyvolal. Vzdycky mi to piska v jine situaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTebliczek Vloženo 1. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2016 Tak vysledek meho servisu: Pane, vy jste rikal, ze to piska za jizdy? Tak my jsme objevili i divne zvuky pri stani na volnobeh. Myslime si, ze je to tady tohle TPI (jiz drive zminovane TPI pro motory EA111 s nejakym tesnenim cerpadla). Tak jim rikam, jestli si jsou vedomi toho, ze mam v aute jiny motor, nez je popsany v TPI Na to velmi nejuista odpoved. Kazdopadne puvodni reklamace byla ohledne motoru steracu, ktery objednali a v pristim tydnu maji menit a hledat a opravovat ty zvuky. Tak pak dam vedet, na co prisli nebo neprisli. Zatim mi teda prijdou jako Pat a Mat, na druhou stranu jsem rad, ze sami objevili dalsi zavadu, o ktere jsem ani nevedel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.