Přejít na obsah

Žárovky


Pavel M

Doporučené příspěvky

V 29. 3. 2022 na 22:54, RichardSA napsal:

Vymenil som stretávacie za LED NovSight 36W + CanBus. Rozdiel dosť vysoký. Zistil som že vodičové svetlo bolo od výroby asi vyššie nastavené. Každý druhý blikal. Bol som nastaviť svetlá na STK. Teraz vidím aj krajnicu celú. Svetlo je biele a vidieť hlavne pravú krajnicu o dosť viac a lepšie. Za dažďa je to tiež O.K. Ono to hlavne najviac svetla dáva pred vodičom. Také fľakaté to je. Diaľkové už používam takmer minimálne. Pri porovnaní s originál LED, nie je to na 100percent ale takmer na 90 určite. Som si to s inými značkami aut porovnal. Svetlá nastavené na STK, od novembra a výmeny neblikol nikto ani raz. Do diaľkových zatiaľ neplánujem. Asi to je aj zbytočné. Tie pôvodné žiarovky stačia. Používal som diaľkové na ranné rozmrazenie počas škrabania ladu. Teraz mi aj hmlovky pripadajú nanič. Asi to robí tá rozdielna farba svetla.

 

Originál LED v potkávacích světlech ? Asi jiná planeta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak som dnes prvý krát menil žiarovky, mal som z toho obavy keďže všade som čítal ako veľmi ťažko to ide, dorezane prsty atď... Akože prístup je fakt blbý, aj bateriu trebalo vybrať,

ale išlo to pomerne ľahko, dokopy asi 15 minút roboty, žiadne dorezane prsty. Najviac času mi zabralo vytiahnuť žiarovky z objímky, s tým som sa trochu potrápil. 

Editováno: , autor: juraj79m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
před 6 hodinami, 15degren napsal:

U nás nikdy a pochybuji že v rakousku, nebo v německu jsou povolené.

Obecně tyto LED mají problém při dešti nebo hůř v mlze, neuvidíš ani kulové.

Jasně, že už to je několik let v některých státech legální přes národní schválení. V ČR ovšem ne. Seznam států a kompatibilita LED Osram se schválenými typy aut: https://www.osram.de/am/night-breaker-led/night-breaker-led-ledcheck.jsp
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Pawouk napsal:

Jasně, že už to je několik let v některých státech legální přes národní schválení. V ČR ovšem ne. Seznam států a kompatibilita LED Osram se schválenými typy aut: https://www.osram.de/am/night-breaker-led/night-breaker-led-ledcheck.jsp
 

 

To nic nemění na tom že za deště a mlhy ten to druh LED prostě nefunguje a divím se že to v Reichu schválili. Mám to na motorce vím o čem mluvím, nicméně do takové situace se s motor dostanu jen výjimečně... Halogeny mi tam praskají ve velkém... led to tam zvládá..

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

U tých LED hlavne záleží na tvare paraboly. Pozeral som si rôzne tvary parabol s parabolickými LED svetlami. Kamiq, Scala, Octavia sú podobne rezané a tvarované. Zhora LEDky a parabola podobná ako u žiarovkovej paraboly Fabii len o niečo nižšia. Pokiaľ to kreslí lom svetla tak isto ako u žiarovky nemal by byť problém s tým. Parabolické LED majú rovnaký lom oproti stene ako žiarovka. Vo vyhláške sa píše že stretávacie svetlo musí mať bielu farbu žiadnu inú. Preto to ani na STK nemôžu riešiť nakoľko lom svetla je podľa predpisov dodržaný a svetlo je biele. Aj keď to vyzerá namodralo, svetlo je biele. Aj u aut s originál LED niektoré sú modrejšie, niektoré menej. Čo všímam na niektorých autách s originál LED svietia hádam horšie ako žiarovka. Veľa áut má vypálene Xenony a podobne. Staré Fabie má väčšina mliečne svetlá lom svetla žiadny svetlo rozmazané kade tade. Takéto autá by mali z STK okamžite vyhadzovať  a nemalo by to prechádzať. Oslňuje viac ako LED svetlá. Každý tretí zle nastavené svetlá. Vodičové im svietia rovno do očí oproti idúceho. 15degren Nesvieti to horšie za dažďa. So zlou LEDkou áno je to možné. Za dažďa aj zo žiarovkou ledva vidieť keď sa všetko odráža. Samozrejme bavíme sa o autách s parabolickými svetlami. LED svetla v projektore čočke svietia ináč, nerobia také fľaky. Majú vodorovnú kresbu a pravé svetlo trochu vyššiu kresbu od ľavého. Základné parabolické LED svetlá svietia podobne ako žiarovka fľakato len silnejšie a hustejšie svetlo vytvárajú.

Editováno: , autor: RichardSA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp

 

Tak v Česku už jsou tyto H7 LED také legální, avšak zatím pouze pro Octavii a Superb 3. generace. Obecně mají schválení zatím zejména pro varianty vozů s reflektorovými světlomety, ale jsem zvědavý (a zároveň velmi skeptický), zda se něco takového podaří schválit i u F2 a R2 s projektorem, kde jsou potkávací a dálky v jednom :D

 

Budu to brát jako zbožné přání, že třeba jednoho dne ze své F2 v noci něco uvidím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte

Chcem vymenit ziarovky v prednych svetlach, ale teda eletrika v aute je pre mna spanielska dedina.

Hladam nieco, co bude lepsie svietit, hlavne aby to tam pasovalo...

Poradite nieco? Co napr. tieto?

 

https://www.alza.sk/auto/osram-h7-night-breaker-laser-next-generation-150-2ks-d5460790.htm?kampan=adwau_Auto-Moto_pla_all_Auto-Moto_nahradne-diele_c_9062570__AUPR17621&gclid=CjwKCAiAzKqdBhAnEiwAePEjkjhYjW96VPQ6gvA8HPiqqCUunNs4vO_Po7SoazysXJwSZqbHdRA87xoCf7QQAvD_BwE

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dostal som odpoved z Osramu, preco este nie su LED pre Fabiu 3.

Quote

Děkujeme za Váš dotaz.

Pro tento vůz zatím nebyly testovány.

Vozy se vybírají na základě registrovaných vozů v Německu a dále musí splňovat určitě technické parametry. Ano, jedním z nich je i hloubka světlometu.

Sledujte, prosím, náš web, led-legalne.cz, kde se seznam kompatibility vozů bude aktualizovat.

Tak zaprve maju homologaciu aj na Citigo, co si myslim, ze ich je v Nemecku menej, nez Fabii a zadruhe, hlbka svetlometu by mala stacit, ked tam vojdu vsetky cinske PJ a dalsie. Takze dovod je neznamy.

 

Inak som dnes uspesne vymenil obe stretavacky metodou z hora (s demontazou baterie). Ako tu niekto pisal, ked uz pochopis ten pricip uchytenia, tak sa to da.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Sama teorie koukam, jsem zvedavy na praxi :-)) To ze premeris nejakou vzdalenost odnekud nekam, ti maximalne reklo, ze pokud tam tu ledku dostanes ze se tam vejde..ale ono jde taky o to abys ji tam dostal. ( mam namsli, bez sundani narazniku, ci svetel ) 

Jinak ty drzaky co zminujes tak jsou kazdy jiny.. prvni tvuj odkaz jsou do potkavacich a druhy odkaz jsou do dalkovych.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 9. 12. 2021 na 12:33, Patrik1971 napsal:

Takze...dnes rano sa po skoro v 2rokoch/chybalo 7 dni/ a odsvietenych 26 000km sa odporucala prava Osram NB LASER.Kedze je s nimi spokojnost a mam este jednu sadu doma,osadim ich opat.

Dnes po 14 mesiacoch a odjazdenych 22000km sa odporucala lava Osram NB L.Menim za Osram Cool Blue Intense gen 2

71La5QZZ-BL._AC_SY450_.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj, Osram Nightbreaker LED v potkáváčkách mám vyzkoušený. Žárovka tam fyzicky dát jde. Je zapotřebí nový upínací plech do patice a nové gumové víčko světlometu. Žárovka je výrazně delší a pod origo víčko se nevejde, ale proti plechu za světlometem ještě nějaká minimální vůle zbyde. Trochu alchymie je naskládat do víčka konektor, aby netlačil do pasivu žárovky a nevychyloval ji.

Problém je, že samotná žárovka je v adaptéru na bajonetu, takže ji nelze volně natáčet. Ve světlometu Fabie je pak natočená o 45° (LED směřují v pozici rafiček hodin 7 hodin a 7 minut). Výsledek je, že rozložení světla není rovnoměrné a před autem jsou světlé a tmavé pruhy. Je to vidět i na světelném obrazci na překrytu světla. S klasickou žárovkou má ten kosodélník rovnoměrně prosvícené všechny 4 strany. S NB LED jsou dva protilehlé rohy výrazně víc osvícené než zbytek. 

Výsledek je takový, že jsem tam vrátil hologenky... (aktuálně Philips Whitevision). Řešením by možná bylo uříznout ten aretační výstupek v bajonetu žárovky, ale nevím jestli by pak žárovka držela na místě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...