Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Pokud se nemylim, tak to jednotka nepozna.

Prehrati brzd je zamezeno tim, ze EDS pracuje jen do 40km/h.

Pri vyssich rychlostech EDS nezasahuje a pracuje jen samotne ASR, tedy regulace vykonu motoru.

Vloženo

no jo ale ve vagu v bloku měřených hodnot ve skupině 004 je 1 pole Informace o době stání vozidla/ čas potřebný pro vychladnutí brzd/

a ve 2 pli EDS odpojení v důsledku nadměrné teploty brzd.

mi auto 1/2 dne stálo pak jsem ho připojil na vag a v 1 poli bylo 5 min a ve 2 vyp.

Bavím se o systému abs/eds/asr/esp.

Vloženo

Tak to jsem jeste nezkoumal, pockej na zkusenejsi, nekdo to urcite bude vedet... ;)

Nicmene, ty hodnoty co uvadis po puldennim stani auta jsou nejaky divny, ne?

I kdyz ma auto ESP, nevim o tom, ze by melo nejaký cidlo na mereni teploty brzd.

Jestli to nebere z nejakeho algoritmu - neco jako doba aktivni regulace v te ci one rychlosti... kol107

Vloženo
Podle čeho pozná řj EDS že jsou přehřáté brzdy a vypne eds?

V tomhle problému ti nepomůžu,,,, :huh: jenom chci konstatovat, že máš docela vychytaný dotazy, kterejma potrápíš :D pár hlaviček.. :smich:

Vloženo (editace)
Lze nějak dodělat/aktivovat EDS pro motorizaci 1.4 16V 74kW (combi, r.v.2001). Je tam ABS + ASR.

Pokud máš ASR tak máš i EDS, teda jestli to u starších modelů nebylo jinak. Já mám model 2003 a u toho to tak již je.

Editováno: , autor: snike
Vloženo

Při sepnutí EDS si ŘJ ABS vypočítává teplotu brzd. Pokud došlo k vypnutí odpočítává čas pro další aktivaci. Pokud ale dojde k vypnutí klíčku je ŘJ ABS bez proudu a čas neodpočítává. Při dalším rozjetí ale kontroluje dobu stání podle času z panelu přístrojů.

Vloženo
snike: Ne, ne, nemusi to byt nutne pravda, lisilo se to i motorizacema...

ASR+EDS se u Fábií dávalo sériově k motoru od 74 kW. Někdo tu psal, že první modely ASR v základu neměly. Já mám model 2003/03 a tam to již je. Když se koukneš co se píše v knihách o Fábii, tak s ASR je automaticky i EDS. Možná, že jiná automobilka to má jinak.

Vloženo

Pokud máš ASR tak máš i EDS, teda jestli to u starších modelů nebylo jinak. Já mám model 2003 a u toho to tak již je...

U modelu 2001/04 EDS není - (nebo nefunguje). Ověřeno prakticky v zimě. V autor. servisu konstatovali že tento ročník to asi ještě neměl.

Právě proto "řeším" jestli to nějak nejde dodělat, když pozdější modely to již mají.

Samozřejmě nemíním měnit ŘJ.

Vloženo
U modelu 2001/04 EDS není - (nebo nefunguje). Ověřeno prakticky v zimě. V autor. servisu konstatovali že tento ročník to asi ještě neměl.

Právě proto "řeším" jestli to nějak nejde dodělat, když pozdější modely to již mají.

Samozřejmě nemíním měnit ŘJ.

mám r.v. 09/2001 a eds tam je...někdy je dokonce i slyšet:).

Vloženo

Podivejte se na sve kody vybavy, pouzijte rozklicovani (odkaz zde na foru) a mate jasno, kdo co v aute ma.

V kazdem pripade neplati, ze kdo ma ASR, musi mit nutne i EDS.

Lisi se to, jak jsem jiz rekl vyse, rocnikem a motorizaci.

Vloženo
Podivejte se na sve kody vybavy, pouzijte rozklicovani (odkaz zde na foru) a mate jasno, kdo co v aute ma.

V kazdem pripade neplati, ze kdo ma ASR, musi mit nutne i EDS.

Lisi se to, jak jsem jiz rekl vyse, rocnikem a motorizaci.

Řekl bych že spíše jen tím ročníkem. Starší modely mají jen ASR pozdější i EDS.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...