Únor 9, 20169 r Zdravím Páni. Prosím vás, aký olej (značku,viskozitu,označenie) dávajú v Škodovke do nových Fabií 1.2 TSI 81kw ? Zatial som sa dočítal iba, že Shell alebo Castrol ale bol by som rád keby mi to niekto upresnil. Ďakujem. Som tu nový a v Piatok mi má prísť Fabia III 1.2 tsi 81kw. nie je to jedno?
Únor 9, 20169 r no mne to jedno nie je, planujem prvu vymenu doma cca po 1500km a chcel som si objednat olej dopredu... takze asi tak :-) Upraveno Únor 9, 20169 r od thomas1516
Únor 9, 20169 r libero , viem že stači ked dodrzim normu ale planujem si auto nechat dlhsiu dobu a chcem tam davat stale ten isty olej , tu istu značku a najlepsie rovnaky aky tam bol prvy krat od vyroby ..toto by som chcel dodržať preto som sa pýtal na ten olej
Únor 9, 20169 r Fabia není vůz formule jedna... A co budeš dělat, když se ten jeden jediný konkrétní olej přestane vyrábět? Což se běžně děje. Neřeš nesmysly. Profící ti radí dobře.
Únor 9, 20169 r no ok teda ...dakujem vám za odpovede ale stále neviem kde zistím presne aky olej tam leju ..snáď v Škodovke mi to prezradia :-)
Únor 9, 20169 r v ŠA servise ti určite presne nepovedia,lebo to na 100% nevedia ....vieš čo? ...skús pre zaujímavosť napísať priamo importérovi a daj vedieť
Únor 9, 20169 r no ok teda ...dakujem vám za odpovede ale stále neviem kde zistím presne aky olej tam leju ..snáď v Škodovke mi to prezradia :-) To ti nikde neřeknou a nezjistíš. Jeden týdem mají cisternu od Shell, druhý Castrol. Je to zásobování Just and time. Nalit tam ten z toho odkazu, s Mobilem1 to bude asi to nejlepší i s ohledem na cenu.
Únor 9, 20169 r v ŠA mi možno nepovedia aky je tam liaty prvý olej ale snad aspon aký dávaju zákazníkom pri pravidelnej vymene ..snáď
Únor 9, 20169 r Při pravidelné výměně oleje ti olej dodává servis. A ten většinou leje Shell co jsem se setkal. Ale někde lijou i Castrol. Záleží jaké mají smlouvy s dovozci olejů. Nehleď na blbosti typu jaký olej tam je. Koukej na normu aby jí splnil a na cenu. Vyber zlatou střední cestu. Já lil kdysi do MPI Shell, teď do TDI Shell, jenže ho přestali vyrábět tak jsem přešel na Mogul který mě taky hodně lidí doporučilo. A rozhodně se vykašli na výměnu po 1500 km. Jsou to vyhozené peníze!! Jestli chceš vyhodit minimálně 1000kč, pošlu ti číslo účtu a raději je pošli mě. Já ti aspoň napíšu děkovný dopis Motoru výměnou oleje po 1500km nepomůžeš. Najezdi aspoň 10 - 12 000km potom budeš mít jistotu že už si vše dokonale sedlo a aspoň ten olej trochu opotřebíš. Jsou firemní auta co mají interval výměny 30 000km a taky jezdí. Dostávají čočku a nikdy nikoho nenapadlo olej vyměnit dříve než ve 30 000km. A dokonce je možné že takový motor najezdí více km než tvůj opečovávaný..
Únor 9, 20169 r aký olej v servise dávajú už uvidíš pri vstupe do servisu,alebo v prijímacej kancelárii ...
Únor 9, 20169 r Tady máš seznam škodou schválených motorových olejů. Najdi si příslušnou normu VW a můžeš vybírat. Schválené motorové oleje ŠKODA.pdf
Únor 10, 20169 r Já používám toto.Po rozkliku se ti objeví i jiné náplně.http://total-dnk.lubricantadvisor.com/Default.aspx?lang=eng&br=elf
Únor 11, 20169 r takze dnes mi prisiel e-mail od importera : . . . Dobrý deň, ďakujeme Vám za dôveru s ktorou ste sa na nás obrátili. Do nových vozidiel ŠKODA s motorizáciou 1,2 TSI 81kW sú oleje s viskozitou 5W-30 spĺňajúce mazaciu normu VW 504 00. Výrobca vozidiel neuvádza výrobcu motorového oleja dodávaného do nových vozidiel. . . . Takže som dospel k zaveru ze zbytocne je to uz zistovat pretoze aj tak sa mi to nepodari dodrzim normu ako vravíte aj vy páni a hotovo , viac sa uz tym zaoberat nebudem ...
Únor 11, 20169 r v ŠA servise ti určite presne nepovedia,lebo to na 100% nevedia ....vieš čo? ...skús pre zaujímavosť napísať priamo importérovi a daj vedieť no nehovorím
Březen 13, 20169 r Je pri výmene oleja Shell 0W30 AV-L za Shell 5W30 AV-L a naopak potrebné uplne odsať alebo nechat poriadne odtiect olej alebo sa mozu tieto 2 aj miešať res. dolievať ? ? Vopred ďakujem za odpovede. Upraveno Březen 13, 20169 r od thomas1516
Březen 13, 20169 r Tyhle specifikace se daj michat. Nicemu to nevadi. Vypust a nalej. Nemusis se bat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.