Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím Páni. Prosím vás, aký olej (značku,viskozitu,označenie) dávajú v Škodovke do nových Fabií 1.2 TSI 81kw ? Zatial som sa dočítal iba, že Shell alebo Castrol ale bol by som rád keby mi to niekto upresnil. Ďakujem. Som tu nový a v Piatok mi má prísť Fabia III 1.2 tsi 81kw.

nie je to jedno?  :kol-32:

Vloženo

libero , viem že stači ked dodrzim normu ale planujem si auto nechat dlhsiu dobu a chcem tam davat stale ten isty olej , tu istu značku a najlepsie rovnaky aky tam bol prvy krat od vyroby ..toto by som chcel dodržať preto som sa pýtal na ten olej 

Vloženo

Fabia není vůz formule jedna... A co budeš dělat, když se ten jeden jediný konkrétní olej přestane vyrábět? Což se běžně děje. Neřeš nesmysly. Profící ti radí dobře.

Vloženo

no ok teda ...dakujem vám za odpovede ale stále neviem kde zistím presne aky olej tam leju ..snáď v Škodovke mi to prezradia :-)

To ti nikde neřeknou a nezjistíš. Jeden týdem mají cisternu od Shell, druhý Castrol. Je to zásobování Just and time. Nalit tam ten z toho odkazu, s Mobilem1 to bude asi to nejlepší i s ohledem na cenu.

Vloženo

Při pravidelné výměně oleje ti olej dodává servis. A ten většinou leje Shell co jsem se setkal. Ale někde lijou i Castrol. Záleží jaké mají smlouvy s dovozci olejů.

Nehleď na blbosti typu jaký olej tam je. Koukej na normu aby jí splnil a na cenu. Vyber zlatou střední cestu. Já lil kdysi do MPI Shell, teď do TDI Shell, jenže ho přestali vyrábět tak jsem přešel na Mogul který mě taky hodně lidí doporučilo. A rozhodně se vykašli na výměnu po 1500 km. Jsou to vyhozené peníze!! Jestli chceš vyhodit minimálně 1000kč, pošlu ti číslo účtu a raději  je pošli mě. Já ti aspoň napíšu děkovný dopis :)

Motoru výměnou oleje po 1500km nepomůžeš. Najezdi aspoň 10 - 12 000km potom budeš mít jistotu že už si vše dokonale sedlo a aspoň ten olej trochu opotřebíš.

Jsou firemní auta co mají interval výměny 30 000km a taky jezdí. Dostávají čočku a nikdy nikoho nenapadlo olej vyměnit dříve než ve 30 000km. A dokonce je možné že takový motor najezdí více km než tvůj opečovávaný..

Vloženo

takze dnes mi prisiel e-mail od importera : 

.

.

.

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za dôveru s ktorou ste sa na nás obrátili.

Do nových vozidiel ŠKODA s motorizáciou 1,2 TSI 81kW sú oleje s viskozitou 5W-30 spĺňajúce mazaciu normu VW 504 00. Výrobca vozidiel neuvádza výrobcu motorového oleja dodávaného do nových vozidiel.

.

.

.

Takže som dospel k zaveru ze zbytocne je to uz zistovat pretoze aj tak sa mi to nepodari :D dodrzim normu ako vravíte aj vy páni a hotovo , viac sa uz tym zaoberat nebudem ...

Vloženo

v ŠA servise ti určite presne nepovedia,lebo to na 100% nevedia ....vieš čo? ...skús pre zaujímavosť napísať priamo importérovi a daj vedieť

no nehovorím  :kol-24:  :kol-24:  :kol-28:

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Je pri výmene oleja Shell 0W30 AV-L za Shell 5W30 AV-L a naopak potrebné uplne odsať alebo nechat poriadne odtiect olej alebo sa mozu tieto 2 aj miešať res. dolievať ? ? Vopred ďakujem za odpovede.

Editováno: , autor: thomas1516

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...