Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak mám opět vrzání pořešeno :-).

Byl jsem v servisu a požádal je, ať mi ty silentbloky promažou, abych měl zase cca na 2 roky klid.

Ještě ten den mi volali, že by je raději vyměnili, že jsou spuchřelé. Říkám, jasně, vyměnit.

No, takže je mám nově a samozřejmě naprostý klid, ani vrznutí :-).

Doufám, že to bude třeba už napořád...

Vloženo (editace)

Kdepak, auto mám už po záruce. Silentbloky byly původní, najeto cca 105 tis. km.

Budu doufat, že je mají třeba kvalitnější, než ty původní a tudíž nebude třeba promazávat?! čas ukáže...

Editováno: , autor: tttt
Vloženo

Dělal jsem toho víc, ale pokud jsem to dobře z faktury vyčetl, tak úkony související s výměnou - je tam i nutná geometrie, byly:

• práce - celkem 1.146,- Kč
  • materiál - 526,5,- Kč
  • celkem: 1.672,5,- Kč (s DPH)

Akorát si musíš připočíst procenta navíc, poněvadž na práci mám slevu 25% a na materiál 10%

Vloženo

Namazáním se nic nevyřeší.. Teda pokud se vám líbí řešení na chvilku :D Vyměnit silentbloky a problém bude zase na nějakou dobu vyřešen.. :) 

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

tak mě dneska to začala jak se oteplilo vrzat vyloženě příšerně, jediná výhoda je, že se to konečně dá identifikovat, jde to z uložení tlumiče a vrže to za jízdy neustále a to i když se jede po rovině nebo auto když stojí na místě a houpu s ním ze strany na stranu. Je to vrzání guma, plast...nic kovového

Auto v záruce už není a tlumiče jsem měnil na podzim komplet se vším všudy, takže teď nevím co vyměnit respektive nechce mi měnit něco zbytečně.

někdo nějaký nápad prosím ?   že by doraz tlumiče ?

5ac51ffd03f88_2018-04-0420_56_11-Dorazpednhotlumie(pdavnpruina)koda3C0412303A.thumb.png.0a7210e03444ca11b9a2b674d670e292.png

Editováno: , autor: cz pida
Vloženo

Doraz urcite ne ;) Spis gumokovova luzka na ramenech.. (zadni) a nebk ulozeni stabilizatoru.. chtelo by to vedet co vse bylo meneno pri vymene tlumicu

Vloženo

to všechno bylo současně měněno,komplet co šlo a vrže to 100% od uložení...včera večer jsem to dal na hever, stáhnul prachovku, promazal jak doraz tak vše okolo kam jsem se dostal a dneska zatim klid, když to nepomůže tak vyměním komplet uložení ačkoli má najeto asi 5tis km .

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravim taky mam takovej problem při točení volantem v tom lupe vypadá to asi na vrchní ložisko při kontrole sem taky zjistil že mi teče tlumič ma te někdo skušenosti s výměnou tlumiču u O3 u 1dničkový sem si to delal tak nevim jestli je to u 3ky podobný jestli se daj sundat samotný nebo musej dolu i s těhlicema a popřípadě naco si dát pozor předem díky za každou radu.

Octavia III  Combi 2,0Tdi r.v. 2014

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Teď jsem řešil vrzání od přední nápravy. Ozývalo se při stání a zahýbání na rovince. Servis mi vyměnil uložení předních tlumičů. A výsledek? V případě, že mám odbržděno a zkouším na rovince, nyní po výměně je krásné ticho. Nicméně všiml jsem si, že pokud zatáhnu ruční brzdu nebo stojím na brzdách, a zatáčním plně k dorazům, tak se nyní ozývá podobné vrzání jako předtím, ale od zadní nápravy. Zvuk se ozývý na obě strany a vždy těsně před dorazem řízení. Otázka je, je to normální chování? Bohužel nemám druhou Octavii, abych to vyzkoušel. 

Jinak auto je dva roky staré s cca 60000km a víceprvkem vzadu. 

Editováno: , autor: Milan87
Vloženo

mě to dělalo podobný zvuk, ale jen když  bylo sucho, jak zapršelo tak to přestalo a bylo to uložení tlumičů....ale dělal to i když jsem hýbal z autem  za střechu.....zlatej děravej  vejfuk, to člověk ví hned co je třeba udělat :-)

• o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Ahoj, tak teď má na octavii III 2017 najeto cca 19tis a už při zhoupnutí auta a nebo větší nerovnosti a pomalé jízdě také zavrzá... :-(( Zatím jen málo, ale přeci... Občas to udělá i když na rovince v malé rychlosti více přibrzdím, tak krom zavrzání ještě jako by zachrastí v automatické převodovce jak asi rychle podřazuje na jedničku... Když je auto zaparkované a jen houpu s přední napravou nahoru dolu nic to nedělá úplné ticho... 

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Taky jsem se trápil s vrzáním od přední nápravy při pomalejší jízdě po nerovnostech. Objednal jsem z netu mazací tuk s lithiem od Febi (má stejné číslo VW jako originál Škoda, jen je 4x levnější), promazal jsem zadní silenbloky ramen a je klid (bez jakékoliv demontáže). Uvidíme, jak dlouho to vydrží, ale maziva mi kdyžtak zůstalo dost :-) .

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052150a2-tuk-mazaci-s-lithiem-de-26688.html

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...