Malarkey Vloženo 14. Duben 2021 Sdílet Vloženo 14. Duben 2021 V 13. 4. 2021 na 14:52, Martin Reflexy napsal: Tak jsem se dozvěděl od pneuservisáků, že je toto bohužel normální jev i při správné činnosti tlumičů. Zoubkování vzniká při vyšším nájezdu na zadní nezatížené nápravě a hlavně u nízkoprofilových kol. Proto se doporučuje kola měnit přední a zadní po každých 10-ti tis. km. Při domácím používání vozu a nájezdu kolem 20 tis. za rok, to problém není, protože při sezonním střídání pneu se kola přirozeně prohazují. U firemních vozidel, kdy je nájezd cca 40 až 50 tis za rok už to problém je. Rozšířit Tak toho se doma bát nemusíš ne ? Být tebou tak tam ty 16" manželce nechám. Když s tím pojedeš ty, tak si víc jak drncání budeš užívat toho jak to neplave a drží to v zatáčkách. Navíc ten Rapid na těch kolech vypadá o level jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 9. Září 2021 Sdílet Vloženo 9. Září 2021 (editace) Musím se podělit o zajímavou zkušenost. Dostal jsem teď od leasingovky sken velkého techničáku k Rapidu, co budu odkupovat a v rozměrech kol jsem našel šotka :-) Na autě fyzicky jsou kola z fabriky R16 (ověřeno ve spcifikaci, co mám vyjetou dle VIN), dle víčka nádrže s tlaky pneu je dále možný rozměr R15 a R17. Potud nic zvláštního. Koukám do techničáku a tam je toto: Půjdu s velkým TP na přepis v registru vozidel, tak doufám, že mi tam doplní chybějící rozměry. Nebo to mám řešit přímo se Škodovkou, kde to před 3-mi lety po výrobě pos*ali? EDIT: Beru zpět - dočetl jsem techničák do konce a tam jsou ostatní rozměry uvedeny vč. toho mého. No techničák nedržím v ruce pořád, tak se v tom ne úplně orientuji :-D Editováno: 9. Září 2021, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 9. Září 2021 Sdílet Vloženo 9. Září 2021 No já to taky nečtu každý den, ale na druhou stranu to s těmi jinými, schválenými rozměry pneu na konci techničáku, tak to je tam pomalu již několik desetiletí, každopádně to pamatuju na svoji Felicii z roku 1996. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 9. Září 2021 Sdílet Vloženo 9. Září 2021 TP je třeba číst důkladně o to víc hlavně při koupi auta. Dříve do typu knížka se volně dopisovalo kde co. Mám doma 3 auta, vlek a 6 motorek tak o tom něco vím a mám asi 4 typy platných TP. Dnes už ti registr jen tak nic nedopisuje. Nálepka na víčka nemá žádnou váhu. Včera jsem se díval taky do TP protože budu potřebovat nějaká jetá kola na F1 Junior a i ten má x povolených alternativních rozměrů kol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirahany Vloženo 19. Červen 2022 Sdílet Vloženo 19. Červen 2022 (editace) Ahoj všichni... Prosím o radu.Co jsou tohle za kola?Prodávající píše,že to je: Škoda Rapid 4x Letní komplet 15" 5x100 Et29 6J + Continental ContiEcoContact 5 185/60 R15 84H (rok výroby nebo kdy to šlo na trh nevím)...a nemůžu nikde najít informace o discích,jen že to jsou Made in Poland (teda co je vidět na fotce).A vyplatí se to koupit a za jakou cenu? On udává bazar č.1: 10.900,-Kč,..bazar.č.2: 11.900,-Kč...poradíte prosím...díky @Martab poradíš mi prosím... Editováno: 19. Červen 2022, autor: mirahany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Červen 2022 Sdílet Vloženo 19. Červen 2022 To vypadá na disky od audi: 8XA601025, rozměr je myslím 6Jx29ET. Ohledně ceny, nevím ještě nedávno se kolem 12-14tis prodávali pěkné R17, toto jsou 15… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirahany Vloženo 19. Červen 2022 Sdílet Vloženo 19. Červen 2022 (editace) V 19. 6. 2022 na 10:46, Martab napsal: To vypadá na disky od audi: 8XA601025, rozměr je myslím 6Jx29ET. Ohledně ceny, nevím ještě nedávno se kolem 12-14tis prodávali pěkné R17, toto jsou 15… Rozšířit @Martab právě proto prosím o radu a jestli se to vůbec vyplatí...a ano jsou to Original Audi A1 8X A3 Sportback Rims Set 8XA601025 15 inch 914..teda podle fotky. A tohle prodává zase druhej za sadu 10.500,-Kč a taky nevím jestli to má tu cenu a co je to za ráfek. Editováno: 19. Červen 2022, autor: mirahany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Červen 2022 Sdílet Vloženo 19. Červen 2022 To záleží, pokud chceš R15, tak třeba toto vypadá podstatně lépe: https://auto.bazos.cz/inzerat/153583924/alu-kola-5x100-r15-matone-skoda-fabia-iii-rapid.php nebo https://auto.bazos.cz/inzerat/153080980/letni-disky-kola-skoda-carme-fabia-iii-r15-5x100-rapid.php za 11tis se daji už sehnat R16 https://auto.bazos.cz/inzerat/153947588/alu-disky-sada-original-skoda-fabia-iii-rapid-5x100-r16.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abusklibi Vloženo 20. Červen 2022 Sdílet Vloženo 20. Červen 2022 Pozor taky na cenu pneu. Ty 16ky na rapida mají poněku nešťastný profil, není moc z čeho vybírat a ceny jsou hrozné. Kupoval jsem teď letní 16ky a na výběr jsem měl prakticky jen lisovanou čínskou tmu za 2000 Kč / gumu nebo Continental za 3000 Kč. Všechno ostatní nevycházelo o moc líp a hlavně to všechno bylo XL, čemuž jsem se zatím vždycky vyhýbal (obávám se, že to bude tvrdé nebo hlučné). Nevím proč to tak je, ale podezírám všechna ta SUV nebo auta s těžkými baterkami, že zvyšují podíl XL pneumatik na trhu. Chci říct...16ky jsou samozřejmě lepší, ale při současných cenách bych asi radši obouval 15ky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 20. Červen 2022 Sdílet Vloženo 20. Červen 2022 Ano, R16 mají atyp pneu, ale XL není žádný problém co se tyče komfortu, je to vesměs kvůli nízké bočnici. Potom je možnost R17 kde jsou ceny pneu o něco nižší. Chtěl jsme tím jen říct, že ty R15 za 11tis jsou docela drahé dle mého. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ABAB Vloženo 28. Červen 2022 Sdílet Vloženo 28. Červen 2022 Ahoj, do této chvíle jsem měl na Rapid 1.2 tyto pneu Bridgestone 215/40 R17 RE050A 87V zvažují koupit Brifgestone 215/40 R17 S001 87W XL AO MFS nevim jaký je rozdíl mezi RE050A a S001 také označení W znamená max rychlost 270 dekuj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kent Vloženo 9. leden 2023 Sdílet Vloženo 9. leden 2023 Jaké gumy byste mi doporučili, které bybyly nejlepší po všech stránkách máte typy, 215/45 r16 86H měl jsem Continentály Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Margus Vloženo 19. leden 2023 Sdílet Vloženo 19. leden 2023 V 8. 5. 2020 na 12:01, Malarkey napsal: Já mám Nexen nfera su1 215/45 r16 a jsou super tiché. Až je dojezdím jdu do těch Nokianů. Kupoval jsem na svoje i služební vždy zimní a OK, teď jsem pochopitelně v rámci úspory pohonných hmot koupil dražší letní nokiany i na sluzebak a jsou sakra dobrý i ty letní, takže příští rok asi beru tyhle wetproof i na svého Rapida. Rozšířit Nazdar...Tak ako hodnotís Nokiany wetproof Na Tvojej Rapide?Ked si ich ovšem Nahodil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 9. Března Sdílet Vloženo 9. Března (editace) Ahoj, mate zkusenosti s temito pneu ? Nokian Tyres WetProof 215/45 R16 90V? Rozhoduju se mezi nokian a temito CONTINENTAL ULTRACONTACT 215/45 R16 86H, hlavni pro me je hlucnost a komfort. Editováno: 9. Března, autor: Josef_1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fremmen Vloženo 9. Března Sdílet Vloženo 9. Března Ahoj, já mám od roku 2022 ty Nokiany WetProof a oproti Brigestone Turanza, které jsem měl na autě od koupě, jsou mnohonásobně tišší a jízda s nimi značně "změkla". Na konci roku 2021, kdy jsem je kupoval, to byl nejlepší poměr cena/výkon, jaký se dal v retardovaně předraženém rozměru 215/45 r16 sehnat. Daň za tu měkkost je ovšem jejich životnost. Po cca 45 tis km jsou na 2 mm, ale asi je koupím znovu, na dálnici za deště ve vysoké rychlosti jsem s nimi spokojen. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 9. Března Sdílet Vloženo 9. Března Diky Turanzy z vyroby mam doted taky a hluk na prd, pamatuju se jak me to stvalo od zacatku,takze pujdu asi do tech nokianu. Mam zimaky r15 nokiany wr d4 a spoko a tyhle letni jsem koukal,ze se daji sehnat kolem 2200kc. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 9. Března Sdílet Vloženo 9. Března Josef_1> zatím mám ještě 16" hučáky od Dunlopu z prvomontáže a vždycky se těším na ty zimní 15" Nokian wdr4 😉 a zvažuji i letní od stejného výrobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef_1 Vloženo 9. Března Sdílet Vloženo 9. Března Jeste jsem nasel tyhle,ty taky nevypadaji zle Hankook K135 215/45 R16 90 V XL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkash Vloženo 10. Března Sdílet Vloženo 10. Března (editace) Na leto mám Kumho ECSTA a maximalní spokojenost. Hlučné nejsou, jizdni vlastnosti perfektni a cenově také ok. Editováno: 10. Března, autor: jirkash Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 10. Března Sdílet Vloženo 10. Března Já dal loni Hankook Ventus Prime4, původní Dunlop Sport Maxx měly sice leště asi 5mm, ale hlučnost už byla moc otravná. S pneu jsem spokojený, jsou tiché, spotřeba při stejném stylu jízdy možná o malinko klesla. Zbytek moc neřeším, jsem klidný řidič a pro můj styl jízdy drží dobře za sucha i za mokra. A oproti varování co jsem dostával šly vyvážit bez problému. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 10. Března Sdílet Vloženo 10. Března P.S., tak teď koukám, že K135 a Ventus Prime 4 je asi to samé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman63 Vloženo 10. Března Sdílet Vloženo 10. Března Test ADAC pro letošní jaro - jsou to sice 225/40R18, ale třeba to někomu pomůže https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/sommerreifen/225-40-r18/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavca Vloženo 16. Března Sdílet Vloženo 16. Března také jsem zvolil Hankook Ventus Prime 4 namísto původních Dunlop Sport Maxx (také by ještě nadcházející letní sezónu daly), dnes přehozeno a první dojmy jsou zatím dobré - jsou tiché, tak snad i na vodě budou OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkash Vloženo 31. Března Sdílet Vloženo 31. Března Letos Kumho Ecosta HS51 a mlaskám si, tichounké a jízdní vlastnosti perfektní. Vesel jsem se do 5500kč za všechny 4 pneu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 1. Dubna Sdílet Vloženo 1. Dubna (editace) Taky začínám pokukovat po náhradě za už dotěrně hučící Dunlop Sport maxx R16 z výroby. Dnes na dvoře v práci jsem si všiml Pola 6R se stejným rozměrem kol 215/45 R16 s novými pneu Yokohama a docela mi padly do oka svým designem a dezénem, který si podobá mým Dunlopům. Recenzí na ně moc není, ale jsou vesměs pozitivní a cena je ještě myslím akceptovatelná (cca kolem 2.700 až 3.000Kč). Hlučnost jen 67dB!! Nemá s nimi někdo zdejší zkušenost? https://www.test-pneumatik.cz/yokohama-advan-fleva-v701/ https://www.pneuleader.cz/osobni-pneumatiky/yokohama/advan-fleva-v701/215-50-r17-95w-817257 Editováno: 1. Dubna, autor: tom01 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.