Publikováno Březen 22, 201510 r Ahoj, Mel bych jeden dotaz k ukazateli teploty oleje v maxidotu u Roomstera. Mám rok výroby 2012 a nyní jsem byl na servisní kontrole při 45000 km v autorizovaným servisu na výměnu oleje. Před tímto servisem mi maxidot teplotu oleje ukazoval bez problémů, ale po navratu ze servisu jsem později zjistil,ze mi tam chybí :-( Je možné,ze mi při nastavování servisních intervalu mi toto čidlo z maxidotu smazali? Nebo jak se toto může stát? Jak moc je náročné nastavení zpět? Možná se to může zdát jako prkotina,ale tato informace o vozidle me zajímá:-) Samozřejmě se budu snažit kontaktovat servis a zadat vysvětlení. Díky za radu.
Březen 22, 201510 r Neměnili ti proměnlivý interval výměny oleje na pevný? Myslím, že pak to už neukazuje. Řešilo se to tu myslím v sekci Fabia. Hledej.
Březen 22, 201510 r Autor Tak to Vypadá to,ze mi to museli v servisu nove preprogramovat na pevný interval. Jen me překvapuje,ze minulé to po servisu na 30000 km s pevnym intervalem fungovalo bez problémů :-)
Březen 22, 201510 r .A v menu maxidotu jsi se díval? Jednotlivé položky jdou zapnou/vypnout. Mělo by to být v návodu. Třeba nějaký horlivý mechanik jen vypl zobrazování. Když jsem kupoval nové auto a prodejce mě seznamoval se vším, tak na tu teplotu oleje utrousil poznámku, že neví k čemu to tam je. Podle nich máš jen točit kolečkem a šlapat na šlapky. Nic jiného tě nemusí zajímat. S intervalem výměny oleje to nemá nic společného. Snad jen u QG0 pevný interval, bez přípravy na proměnlivý nemá teplotní snímač. Tak ukazovat nemůže. To by ti museli odmontovat to čidlo. Upraveno Březen 22, 201510 r od jipol57
Březen 22, 201510 r Autor Jo,vnitrni nastaveni maxidotu jsem prochazel a skutecne mam vsechny polozky zapnuty...to byla prvni vec,co jsem hned kontroloval a teplota oleje tam proste chybi :-( Mam taky podezreni,ze to cidlo nejak deaktivovali nebo vyndali pri vymene oleje,jinak si to nedokazu vysvetlit :-( Zkusim se jich dotazat,co mi na to reknou :-)
Březen 22, 201510 r Třeba se jen uvolnil konektor. Je docela blízko vypouštěcího šroubu. To by si snad nedovolili čidlo odstranit.
Březen 22, 201510 r Autor Ok,diky za tip,zkusim je zitra zkontaktovat a probrat to s nimi a uvidime,jak se pochlapi :-) Kdyztak si ti opravi na vlastni naklady :-)
Březen 29, 201510 r Autor Ahoj,tak jsem byl v servisu a potvrdila se hypoteza s intervalem :-) Mel jsem tam,puvodne QG2 a po servisu na 45000 Km tam na diagnostice pry omylem dali QG0 a tim zmizela informace o teplote oleje. Takze mi preprogramovali zpet na QG2 a je to v poradku:-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.