Přejít na obsah

Roztavená svorkovnica na H7


yano333

Doporučené příspěvky

Zdravim, chcel by som sa spytat ako mam zapojit ziarovku H7 na fabii I ked sa mi roztavila svorkovnica. Ziarovka je dobra skusal som ju v druhom svetlomete.Da sa ta svorkovnica kupit? Alebo sa vymenia aj kable? Tie dva kable idu do tej zasuvky na svetlomete ,ta sa neda vybrat? dakujem za odpovede.
 

Janopost-88986-0-85318400-1430054100_thumb.j

Editováno: , autor: yano333
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle toho jaký koupíš - určitě to půjde ucvaknout a nastavit. Bohužel už si nepamatuju, jak přesně je to řešené u Fabie, některé ty koncovky se prodávají už i s piny té velké svorkovnice - takže se to teoreticky dá vyměnit celé - nevím jaký je tam ale přístup. Osobně bych nastavoval a dobře izoloval. Případně také můžeš tu starou svorkovnici vyčistit - předpokládám, že se to seškvařilo kvůli velkému přechodovému odporu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle mi udělala svorkonice na světle, co jsem koupil po menší nehodě a jelikož se mi nechtělo platit za originál přední světlomet, koupil jsem čínu (druhovýrobu). Kvalita odpovídala ceně i vodiče mi připadly takový slabší, asi tam byl přechodovej odpor, nebo nekvalitní plast svorkovnice, každopádně se mi to po cca půl roce rozteklo.

Naštěstí jsem měl starej originál schovanej, tak jsem z něj ten konec ustřihl a napájel na vodiče světlometu v autě, tady je pár snímků:

http://forum.skodahome.cz/topic/88359-fabia-19tdi-uši-20/?p=1487891

 

Jelikož tam teče proud kolem 4,5A, tak bych asi nepoužíval nějaký samořezný konektory, pokud znáš někoho s pájkou, je to otázka 5min., pak se to jen zatáhne teplem smrštitelnou bužírkou.

 

Nechci ti zas moc motat hlavu, ale ani to odporové vedení není tak špatnej nápad. To jsou dvě mouchy jednou ranou, jelikož je určeno do FI (ta trpěla častým odcházením žárovek, díky přepětí), takže pokud nemáš další originální patici (nebo nechceš koupit samostatnou patici jak psal "Wittmann", já bych to udělal tak, že bych stávající roztavenou patici ucvakl hned pod těma fastonama a ty dráty napájel na fastony (vidlice) odporoveho vedení. Jelikož si myslím, že když bys to střihl, nepůjde ten odporovej drát pájet. No a pak to jen celé zatáhl třeba tou smršťovačkou (bužírkou).

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...